‘2010. évi horoszkóp a 12 csillagjegyről’ kategória archívum

2010. évi horoszkóp a

Halak csillagjegyről.

halak.jpg

A Halak víz-jegy, az utolsó a zodiákuson ott, ahol a személyiség folyama beleömlik az egység óceánjába.  A spiritualitással való kapcsolatod megerősödik ebben az évben.  Ahelyett  azonban, hogy elmerülnél a szemlélődésben, a változás, ami bekövetkezik, energiával tölt el, és hatására készen állsz a rád váró átalakulásra. Az Uránusz, a forradalmak és a szabadság rakoncátlan bolygója 2003. óta tartja izgalomban és tölti el feszültséggel jegyedet. Május 27-től augusztus 13-ig egy villámlátogatásra átviharzik a heves Kos-ba, mielőtt 2011. március 11-én hosszú idő után végleg elhagyná a Halakat. Ha az elmúlt 7 évben belső nyugtalanságot, külső zűrzavart vagy igazi szabadságot tapasztaltál meg, az események most fogják elnyerni jelentésüket és egy céltudatosab, reményteljes jövő képét vetítik eléd. 

A Jupiter, jegyed hagyományos uralkodója a bölcsesség és az optimizmus jelképe. Január 17-én a bolygó a Halakba lép, majd június 6-tól szeptember 9-ig tartó időszakra átugrik a Kosba, hogy ezután visszatérjen jegyedbe, és ott is maradjon 2011. január 22-ig. Habár ebben az évben elég erős lesz a széljárás, hogy vitorládat előrehajtsa, ezt mégis számos kényszerpihenő és újrakezdés szakítja majd meg. A Jupiter június 8-i és szeptember 18-i, valamint 2011. január 4-i együttállásai a kezelhetetlen Uránusszal a megvilágosító megérzések és a szellemi áttörések felvillanásait hozzák magukkal, de nyugtalansággal és hirtelen irányváltozásokkal  rengetik meg életedet. A korlátokat állító Szaturnusznak a Jupiterrel való május 23-i, augusztus 16-i és 2011. március 28-i szembenállása viszont akadályokat gördít utadba. Lehet ez egy makacs partner, de akár anyagi korlátok is – mindenesetre céljuk az, hogy alakítsák ambícióidat, nem pedig az, hogy megnyirbálják őket. A Szaturnusz rendet és fegyelmet követel, ha elképzeléseidet türelemmel, kitartással és tervezéssel alapozod meg, nagyobb az esély, hogy megvalósítod őket. 

Életre szóló ingadozásod az anyagi világ és a spiritualitás között május 2-án és június 27-én is előtérbe kerül, amikor a felelősségteljes  Szaturnusz nehéz kvinkunxokat formál jegyed álmodozó társuralkodójával, a Neptunusszal.  Mások nyomasztó követelései elvonják figyelmedet a békés elmélkedéstől és a kreatív álmodozástól. Ezek nem pusztán megszakításai idilli elvonulásodnak, ilyenkor ihletedet muszáj a való világban, a gyakorlatban is kipróbálnod. Természetesen lesz, ami elvész a „fordítás során”, de az együttérzés, a fantázia és az idealizmus még kevéssé tökéletes formában is sokat javítanak életminőségeden és sokat tehetnek a veled élők boldogságáért. A hold csomópontjai erősítik együttérzésedet, és annak fontosságát, hogy a valódi eredményekért feladd naiv vágyaidat. Az érzelmes Rák déli holdcsomópont a kreativitás 5-ös házát foglalja el egész évben, ezzel jelzi, hogy szívesen húzódsz  vissza az ideális életről alkotott álmaidba. Ehhez képest a termékeny Bakba, a közösségért felelős 11-es házban tartózkodó egyesítő északi holdcsomópont konkrét, csapatmunkában elvégzendő feladatok felé irányít, ezeknek nagyobb az esélye a megvalósulásra. 

 

idezetek_544.jpg

2010. évi horoszkóp a

Vízöntő csillagjegyről.

vizonto.jpg

Ez az év az átmenet éve lesz számodra, amikor lehetőséget kapsz, hogy áttörd a szorító korlátokat, melyek akadályozzák személyes  fejlődésedet. Amikor a hagyománytisztelő Szaturnusz szemben áll az a progresszív Uránusszal, a múltad és jövőd közti küzdelem fordulópontjához érkezik, hogy kiteljesítse azt a feszültségekkel teli folyamatot, ami 2008. november 4-én kezdődött el. Ez a két kulcsfontosságú bolygó közti hosszú ciklus különleges jelentőséggel bír: paradox módon fokozza az abszolút igazság iránti vonzódásodat, ugyanakkor az ellene való lázadást is. Valószínűleg szívesen szabadulnál a felhalmozódott feszültségtől, melyet életed során azon struktúrái okoztak, amiket a múltban te magad építettél fel.  Amikor a fenti szembenállás 2009. február 5-én és 2009. szeptember l5-én is megismétlődött a szabályok, amelyek valaha a biztonságot jelentették, egyre elviselhetetlenebbé váltak. Nyughatatlanságodat már nem tudod elfojtani. Valaminek változnia kell. Április 26-án a szabadság és a felelősség két planétája negyedszer állnak szemben egymással a pénzügyeidet uraló 2-es és 8-as házakban, újra előhozva ismerős pénzügyi gondjaidat. Habár az anyagi forrásaid 2-es házában tartózkodó kiszámíthatatlan Uránusz pénzügyi bizonytalanságokat sugall, legfontosabb vagyontárgyad, az önbizalmad terén is hullámvölgyet kell megélned. Ezalatt a közös javak 8-as házában tartózkodó korlátokat állító Szaturnusz azt jelzi, hogy pénzügyi nehézségeidet mások is fokozhatják, esetleg korlátozhatják kiadásaidat. 

Mindkét uralkodó bolygód házat vált a 2010-es évben. A Szaturnusz átlép az igazságos mérlegbe és a korszakalkotó ötletek 9-es házába, megkövetelve, hogy gátat szabj grandiózus terveidnek és irreális gondolataidnak. Ezalatt az Uránusz a spontán Kosba és a kommunikáció 3-as házába tér be, ezzel meglepő változásokat indít el közvetlen környezetedben, felrázva a szokássá vált napi rutint. A július 26-i ötödik, és egyben utolsó Szaturnusz – Uránusz szembenállás a gondolkodás 3-as és 9-es házába esik, mely a régi és az új között fennálló ellentétet az anyagi javak területéről az elvi ellentétekére viszi át. Egy hosszú folyamat kiteljesedéseként most azért kell küzdened, hogy el tudd engedni az idejét múlt mintákat, helyet teremtve egy egészen új jövőképnek.

Az opportunista Jupiter is bekapcsolódik ebbe a kozmikus kötélhúzásba, és eddig bezárt ajtókat nyit ki, amikor június 8-án, szeptember 18-án és 2011. január 4-én együtt áll  a lenyűgöző Uránusszal. Ennek ellenére nem rohanhatsz előre vakon, hiszen a Jupiternek a kozmikus Szaturnusszal történő május 23-i, augusztus l6-i és 2011. március 28-i szembenállása újabb keletű problémákat előhozva lassíthatja le a tempót, ezzel kényszerítve rá, hogy fejlődésedre koncentrálj. Mégis, ez idő alatt a legnagyobb kihívás a fokozatos spirituális átalakulás lesz a lezárást uraló 12-es házadban tartózkodó forradalmi Plútónak a Szaturnusz – Jupiter – Uránusz szembenállással alkotott heves kvadrátjai idején. Az élet titkaihoz vezető sámáni utazásra kapsz meghívást, és az ajánlatot lehetetlenség visszautasítani. Ráadásul a 12-es házadban január 15-én és június 26-án bekövetkező eklipszisek tovább emelik a téteket, sugallva, hogy metafizikai úton kell megtalálnod a megoldást problémáidra. Az egyszerű gyakorlati megoldások helyett most alapvetően az a feladatod, hogy a lelked mélyén rejtőző igazi célokat beépítsd mindennapi életedbe. 

 

idezetek_277.jpg

 

 

2010. évi horoszkóp a

Bak csillagjegyről.

bak.jpg

A 2008-ban, az átalakító Plútó jegyedben lépésekor kezdődött változási folyamat idén elmélyül, hatóköre kiterjed. Életed szinte valamennyi területét érinti, és azt kéri, hogy hosszú távú terveket kovácsolj, de maradj elég rugalmas ahhoz, hogy egy pillanat alatt dönthess, ha a körülmények úgy kívánják. Uralkodó bolygód, a Szaturnusz, 2009. október 29-én lépett be az alkalmazkodó Mérleg jegyébe és karriered X-es házába, és ott is marad majdnem 3 évig, kivéve rövid visszatérését április 7 – július 21. között a földies Szűzbe. Ittléte alatt végigkalauzol a visszafogottság, a jó ítélőképesség és a kompromisszumok arany középútján.  Sikered azon múlik, mennyire  vagy képes megérteni másokat, és mennyire tudod kordában tartani ambícióidat és ellenőrzési kényszeredet. Nehezebb haladni, ha másokra is figyelni kell, mint csak a saját tempódban masírozni előre, ugyanakkor a barátok, család, kollégák segítsége nélkül nem lesz egyszerű felérni a csúcsra.

A kardinális jegyek idén 4 nagy erejű külső bolygó – a Jupiter, a Szaturnusz, az Uránusz és a Plútó – beavatkozásaiban részesülnek, melyek előre – hátra mozgásuk közben feszültséget gerjesztő formációk sorozatait hozzák létre, és átformálják életedet. A simulékony Halak és a Kos között ingázó opportunista Jupiter május 23-án, augusztus 16-án és 2011. március 28-án találja szemben magát  a Szaturnusszal és valamennyi tőle származó előrelépés vagy ígéretes ötlet szigorú ellenállásba ütközik. Ebben a folyamatban vagy zátonyra futhatnak terveid, vagy bebizonyosodik, hogy megalapozottak és valóra válthatók. Kilátásaid hol javulnak, hol akadályokba ütközöl, a hullámhegyek és hullámvölgyek libikókája szerint. A Szaturnusz január 31-i és augusztus 21-i erőpróbáló találkozásai a könyörtelen Plútóval folytatják akaraterőd 2009. november 15-én kezdődött tesztelését. Folyamatosan mérlegelned kell, mennyire intenzívek vágyaid, és mekkora árat kell fizetned beteljesülésükért, ezt pedig értékei, céljaid, és kompetenciád megkérdőjelezésére kényszerít. Az állhatatlan Uránusz április 26-án és július 26-án még  utoljára szembe kerül a Szaturnusszal, a 2008. novemberében kezdődött nagy átalakulássorozat részeként. Ez egyfelől olyan meglepetéseket sejtet, melyeket nem tudsz befolyásolni, másfelől olyan áttöréseket kínál, melyek szétzúzzák a magad állította korlátokat, és személyes illetve szakmai fejlődésed lehetőségeinek új fejezeteit nyitják meg.

A stressz és a felfedezések ez évi bizarr kombinációja már a január 15-i Bak napfogyatkozáskor is megmutatkozik. Bár pozíciód  veszélybe kerül, a Nap és a Hold találkozása a magnetikus Vénusszal enyhít a dolgon. Az élvezetek bolygója segítőkész emberekkel hoz össze, és lehetővé teszi, hogy még a zavaros időkben is felfedezd az élet apró örömeit. Június 26-án egy megtisztító Plútóhoz kapcsolódó holdfogyatkozás a Bakban olyan hatalmi harcokat ígér, amiket nem nyerhetsz meg erőszakkal. Szabadulj meg felesleges terveidtől, és destruktív énképedtől, hogy a magasabb tudatossági szintek helyet kapjanak életedben. Fedezd fel és használd eddigi kiaknázatlan képességeidet, és tartalékaidat. 

 

 idezetek_187.jpg

 

 

 

2010. évi horoszkóp a

Nyilas csillagjegyről.

nyilas.jpg

Ez az áttörés éve számodra, mely bővelkedik izgalmas meglepetésekben és váratlan változásokban.  Uralkodó bolygód, a Jupiter nagyítóként működik: bármely részén is horoszkópodnak, azt a területet megerősíti. A megértő Jupiter minden tizenhárom évben egyszer találkozik az ébredést hozó Uránusszal, szélesre tárva ezzel előtted a távlatokat, és eltörölve a fejlődésed útjában álló akadályokat. Bár ez az együttállás csak június 8-án, szeptember l8-án és 2011. január 4-én válik pontossá, mégis az év nagy részében érezheted hatását. Személyiséged jelentős átalakulás előtt áll, de teljes megértéséhez talán túl korán van még. 

A Jupiter január 17-i belépése az életed alapjainak IV-es házába ösztöneid követésére ösztökél, miközben a számodra most oly fontos spirituális igazságot keresed. De magánéletedben most nincs vesztegetni való időd: fontos, az otthonodat és családodat érintő döntéseket kell meghoznod, amikor a Jupiter június 6-án gyorsan belép a spontán Kosba. Ez a lélegzetnyi friss levegő romantikus érzéseket kelt, és szeptember 9-ig növeli kreativitásodat, energiáidat az önkifejezés 5-ös házában,  majd az év hátralévő részére retrográdba fordul az álmodozó Halakban. 

Ezalatt a számító Szaturnusz az év nagy részét a hosszú távú céljaid 11-es házában tölti, és arra ösztönöz, hogy ne csak a jelenlegi feladataiddal foglalkozz, hanem reálisan tekints a jövőbe. Bár most megszállottan tervezed a jövőt, jelenlegi sürgető munkahelyi feladataidra is oda kell figyelned, melyek jócskán megsokszorozódtak,  mivel a Szaturnusz a 2008-as és 2009-es évet a karriered X-es házában töltötte. A Szaturnusz április 7-.- július 21. között visszatér a nyilvánosságot uraló X-es házadba, figyelmed újra a múlt évről átnyúló megoldatlan munkahelyi problémákra irányítva. 

A kiszámíthatatlan Uránusz 2003. óta a Halakban és a családot uraló IV-es házban tartózkodik, ezzel családi életed továbbra is feje tetején áll. Türelmetlenül várod a változást, és talán a Jupiter-Uránusz  együttállás hatásár, mely a Halakban szeptember 18-án és 2011. január 4-én válik egzakttá, kevésbé ragaszkodsz régi érzelmi kötődéseidhez. De Először kapsz egy kis ízelítőt az előtted álló feladatokból, amikor a kísérletező Uránusz meglátogatja a lobbanékony Kost május 27. és augusztus 13. között, mielőtt visszalépne a Halakba. Ennél is fontosabb, hogy a Jupiter-Uránusz együttállás Június 8-án a romantika, a gyermekek, és kreativitás  5-ös házába esik – előkészítve a terepet egy izgalmas nyári kaland, vagy akár egy szerelem számára. De nem minden játék és szórakozás, amikor a korlátozó Szaturnusz  szembekerül a Jupiterrel, és az Uránusszal, és ezzel a hosszan tartó tranzittal megakadályozza, hogy életedet az álmaid szerint élhesd. Nagyon keményen meg kell dolgoznod, hogy elérd amit akarsz. Ezek miatt a 2008. novemberében kezdődött Szaturnusz tranzitok miatt április 26. és július 26. között, amikor ez a kijózanító bolygó szemben áll az Uránusszal, meg kell zaboláznod vad ötleteidet. Ezek a bolygók május 23. és augusztus 16. között, amikor a feladatok bolygója szembekerül a Jupiterrel, akadályokat gördítenek eléd.

 

idezetek_199.jpg

2010. évi horoszkóp a

Skorpió csillagjegyről.

skorpio.jpg

Ha úgy érzed, változások vannak készülőben idén, az azért lehet, mert így is van. Bár még nem állsz készen nagy lépések megtételére, mikor eljön a megfelelő pillanat. A Plútó, jegyed modern kori uralkodó bolygója 2008. január 25-én belépett horoszkópod információt uraló 3-as házadba, ahol 16 éven át tartózkodik majd, mélyíti érzékelésedet és erővel vértezi fel szavaidat, idén különösen fontos szerep jut a Plútónak, köszönhetően azoknak az erős fényszögeknek, melyeket a hosszú távú tervek két felelősével, a Jupiterrel és a Szaturnusszal alkot. Kettőjük közül a komolyabbikkal, a Szaturnusszal 2009. november 15-én alkotott feszült kvadrátot, mely január 31-én és augusztus 21-én megismétlődik. Ez a magas nyomású kapcsolat kiirtja az irreális fantáziákat, megalapozatlan reményeket, és téves információkat, hogy a fontos részletekre és információkra figyelj. Július 25-én, augusztus 3-án és 2011. február 22-én az optimista Jupiter kvadrátba kerül a Plútóval, és arra biztat,   hogy tágítsd látókörödet, ne félj attól, hogy elveszíted a dolgok feletti ellenőrzésedet, és határozottabban kommunikálj. Őrizd meg objektivitásodat és kiegyensúlyozott nézeteidet, de tekinteted szegezd a horizontra, hogy életed lehetőségeit mielőbb megpillanthasd.

Idén nem lehet eléggé hangsúlyozni a tudás hatalmát. Az eklipszisek – akár csak a Plútó – arra hivatottak, hogy kirámoltassanak elavult dolgokat, és helyet teremtsenek az újaknak. A január 15-i napfogyatkozás és a június 26-i holdfogyatkozás emlékeztetnek, hogy csökken pillanatnyi felfogóképességed, és érdeklődési köreid korlátozottak – jövőbeli sikereid kulcsa további tanulás és tréning, csak általuk tűnhetsz ki igazán. A hozzád közelállók szűklátókörűsége megakadályoz abban, hogy megtapasztald a szélesebb igazságot, úgyhogy kezeld kiemelt figyelemmel, kikkel barátkozol. A 2009. december 31-i holdfogyatkozás a nagy ötletek 9-es házában és a július 11-i napfogyatkozás horoszkópod ugyanezen területén megerősítik, hogy személyiséged fejlődéséhez  és szakmai előrelépésedhez szükséges látóköröd kiszélesítése.

Január 17-én a látó Jupiter elhagyja a családod és otthonod IV-es házát, ahol az elmúlt év nagy részét töltötte. Azt a tapasztalatot, amit a múltadba való visszatekintés révén nyertél, most felhasználhatod arra, hogy kreativitásodat  a külvilág előtt is megcsillantsd. A Jupiter az önkifejezés 5-ös házában tartózkodik június 6-ig, majd ismét visszatér egy hosszabb látogatásra szeptember 9. és 2011. január 22. között. A remény planétája megnöveli önbizalmadat, és buzdít, hogy mutasd meg, mit tudsz, illetőleg vedd fel érzelmeidet.  A szerencsés Jupiter otthonléte idején a fantáziadús Halakban minden bizonnyal inspirál, és kifényesíti intuícióidat. Spontaneitásod megnő, ha megtanultad a leckédet. Az éles ész, és az intellektuális felkészültség, melyet elméd megnyitása és új képességek kifejlesztése eredményez, olyan tartós alapot képeznek, hogy nyugodtabban vállalsz kreatív kockázatot. 

 

idezetek_202.jpg

 

 

 

2010. évi horoszkóp a

Mérleg csillagjegyről

merleg.jpg

Természetedből adódóan általában kitűnően teremtesz harmóniát a zűrzavar helyén, idén azonban diplomáciai érzéked komoly kihívásoknak néz elébe. Mindenekelőtt a Szaturnusznak, a nagy tanítómesternek köszönhetően, aki 2009. október 29-én lépett a jegyedbe. Látogatása 2012. október 5-ig tart. Egy ideje azonban igyekszel, hogy régi ügyeidet lezárd, megold, és végre az előtted álló új lehetőségekre koncentrálhass, azonban a Szaturnusz 1-es házadban tett látogatása alapjaiban rengeti meg életedet. Ha jó úton haladsz, és alaposan dolgoztál, a Szaturnusz elhozza a kiérdemelt jutalmat, ugyanakkor ez az ítélkező Szaturnusz rámutat arra a területre is, ahol esetleg hibáztál, vagy amire több figyelmet kellene fordítanod. Fontos lenne a jelenlegi nehézséget üzenetként kezelned e szigorú planétától.  Ne vesztegesd az idődet önsajnálatra. A fáradtságot vagy depressziót előzd meg azzal, hogy előre kidolgozol egy tervet a nehézségek kezelésére. Arra azonban ne számíts, hogy a Szaturnusz egyszerű „megfelelt/nem felelt meg” minősítéseket jegyezd fel kis könyvecskéjébe. Az eredmény abban mérhető, hogy bizonyos területeken sikerélmények, máshol esetleg csalódások várhatnak.

Ne csidálkozz, ha képtelen leszel olyan gyors tempóban haladni, ahogy szeretnél, hisz a Szaturnusz lelassít és feltart, míg jól nem csinálod a dolgokat. Amikor április 7-én retrográd pályáján visszatolat az elemző Szűz jegyébe és horoszkópod lezárást uraló l2-es házába – ahol az előző 2 évet töltötte – arra fog kérni, hogy varrd el a szálakat, és könnyíts a terheiden. Ez nem a lustálkodás ideje: sokkal könnyebb lesz   karmikus adósságokat rendezni most, mint amikor a Szaturnusz július 21-én visszatér a jegyedbe.

A mindent átalakító Plútó horoszkópod a gyökereidet uraló IV-es házadban tartózkodik.  Régi múlt béli dolgok felmelegítésével emeli az időszak intenzitását. Meggyőződéseddé válhat, hogy csak idő – vagy pénzhiány miatt vagy képtelen meglovagolni a változások hullámát.  A Szaturnusz kvadrátja a könyörületlen Plútóval (mely 2009. november 15-én kezdődött) emlékeztet arra, hogy nem lehet mindent egyszerre csinálni. Ez a nyomasztó aspektus január 31-én és augusztus 21-én legaktívabb, és arra sarkal, hogy hagyj fel a lényegtelen tevékenységekkel, és zárd le az egészségtelen kapcsolatokat. Ugyanakkor a szertelen Uránusz folytatja kötélhúzását a Szaturnusszal, és különösen április 26. és július 26. környékén arra kényszerít, hogy törj ki és egy radikális lépéssel rázd le a rád nehezedő feszültséget.

Szerencsére izgalmak is vannak a láthatáron: Az Uránusz ráirányítja figyelmedet új kapcsolatok lehetőségére, különösen akkor, amikor a lelkes Kosba és partnerkapcsolataid VII-es házába látogat május 27. és augusztus l3. között. E planéta az év hátralévő részét napi életed, rutinod szétzilálásával tölti, de ez nem újdonság – hozzászoktál, hiszen 2003. óta tartózkodik horoszkópod ezen házában.  A lehetőségek bolygója a Jupiter csatlakozik az Uránuszhoz június 8-án és szeptember 18-án, és kirobbantanak nyugalmadból – egyenesen a jövődbe. Harmadik, végső találkozásukra csak 2011. január11-én kerül sor, de az év során pontos képed alakul arról, hogy miféle változásokon mesterkednek.

 

idezetek_209.jpg

2010. évi horoszkóp a

Szűz csillagjegyről.

szuz.jpg

 

A jegyedben ritka együttállásban sorakoznak fel a bolygók: a Jupiter, a Szaturnusz, az Uránusz és a Plútó az értékeket uralják, és arra kényszerítenek, hogy felülvizsgáld pénzügyeidet, önkifejezési módodat és magánéletedet. A Szaturnusz az év nagy részét a bevételeid 2-es házában tölti, és figyelmeidet bevételi forrásaidra vonja. Az állandó bevétel kényelmes helyzetet teremt, de amikor június 6-án  a magabiztos Jupiter belép a villámgyors Kos-ba és a megosztott források 8-as házába, kísértésbe eshetsz a több kereset lehetőségétől, vagy hogy feláldozd a biztonságot egy jobb eredmény reményében. Bár általában idegenkedsz a kockázattól, – mint a legtöbb Szűz,- idén ellenállhatatlan késztetést érzel arra, hogy lépj.

Változások várhatók az önkifejezésed formáiban is. A kreativitásod 5-ös házában cammogó akkurátus Plútó január 31-i és augusztus 21-i Szaturnuszai alkotott következő kvadrátja nehéz döntések elé állíthat. Megkérdezik, hogyan gazdálkodsz az időddel és a pénzeddel, de emlékeztetnek arra is, hogy vagy keményebben küzdesz mások figyelméért, vagy eltűnsz az ismeretlenségben.  A január 15-i napfogyatkozás újabb jel arra, hogy fektess több energiát abba, hogy megmutasd magad és ötleteidet másoknak. Segíthet legyőzni félénkségedet, vagy bizonytalanságodat, ha olyan tanfolyamokra mész, ahol erősítheted a nyilvánosság előtti beszédkészségedet, vagy a kreatív művészeti ágakban való megnyilvánulásodat. Az ébresztő Uránusz támogatja a napfogyatkozást, mely váratlan érdeklődést ébreszthet benned egy teljesen új terület iránt. Hirtelen sokkal többet kezdesz foglalkozni a saját életeddel, és ezáltal érdekesebbé válsz mások számára is. Január 26-án az 5-ös házadban lévő holdfogyatkozás közel áll a Plútóhoz és kvadrátban a Jupiterrel, a Szaturnusszal és az Uránusszal. Ez a romantika területén a gyerekekkel vagy a szórakozással kapcsolatban krízishez, vagy változásokhoz vezethet. Ebben a változásokkal teli évben jobb, ha együttműködsz, mintha ellenállnál az új dolgoknak. 

2010-ben uralkodó bolygód a Merkúr négyszer is retrográdba fordul, és a dolgok újragondolására késztet. Január 15-én a szerelmet jelképező 5-ös házadban fordul retrográdba, ahol komplikációkat okozhat, szerelmi ügyekben, vagy arra késztet, hogy többet gyakorolj egy nagyobb prezentáció előtt. Április 18. és május 11. között az utazást és tanulást jelképező 9-es házadban retrográd, itt csúszást okozhat az utazásokkal  kapcsolatban. A Merkúr augusztus 20. és szeptember 12. között a személyiségedet jelképező 1-es házban retrográd, ezért változásokra számíthatsz a viselkedésedben és megjelenésedben. A hírnök december 10. és 30. közötti retrográd időszaka a függetlenség 9-es házában kezdődik, és a megosztást uraló 8-as házadban ér véget. Lehet, hogy át kell fogalmaznod néhány dolgot annak érdekében, hogy kapcsolataidat egészséges formában őrizhesd meg. 

 

idezetek_223.jpg

 

2010. évi horoszkóp az

Oroszlán  csillagjegyről.

oroszlan.jpg

2010-ben váratlan fordulatok változtatják állandóan  az irányt, és sorsod  rejtélyes változásaira is emlékeztetnek, Oroszlán. A kiszámíthatatlan Uránusz hosszú látogatása  végére ér az érzelmes Halakban és   a tartalékok 8-as házában ahová 2003-ban lépett be. Másoktól, így üzleti partnertől, a párodtól, vagy egy baráttól való anyagi függősségek más útra vittek, mint azt eredetileg terveztek. Mivel a 8-as ház az intimitást is uralja, jó és rossz időszakok váltakozását tapasztalhattad akkor is, amikor a hozzád legközelebb állók  helyzetét próbáltad rendbe hozni.  Ez az átmenet éve.  Készen állsz, vagy sem, be kell járnod az előtted álló utat.  A sokkoló Uránusz berobban a lobbanékony kosba, és a nagy ötletek 9-es házába május 27-én, de augusztus 13-án retrográdba fordul, visszalép a 8-as házadba, és újabb 6 hónapot, mintegy utolsó esélyt ad, hogy rendbe tedd pénzügyi életedet.

A robbanékony Uránusz nem egyedül garázdálkodik. Január 17-én a túlzó Jupiter is belép a 8-as házadba, kihangsúlyozva a felszín alatt húzódó dolgok fontosságát, majd június 6-án belép a szintén tüzes Kosba, ahol június 8-án csatlakozik az Uránuszhoz. Ez egy 3 alkalomból álló sorozat első eseménye, mely arra hivatott, hogy felnyissa szemedet. A fényszög újra megismétlődik szeptember l8-án és 2011. január 4-én. Míg az első együttállás nagyon inspiráló és a jövőkép 9-es házába esik, a második kettő az intimitás 8-as házában jön létre, azt jelezve, hogy az előtted álló kalandot legmélyebb szenvedélyed tüzeli.

Közben a tanítómester Szaturnusz szembekerül a terjeszkedő Jupiter-Uránusz együttállással, s megóv attól, hogy átess a ló másik oldalára. Amíg a puritán Szaturnusz áthalad az elegáns Mérlegen és a kommunikáció 3-as házán, okosan kell beosztanod az idődet és átalakítanod mindennapi életedet. Április 7-én a Szaturnusz visszalép a megkeresett pénz 2-es házába, még egy lehetőséget adva, hogy megerősítsd Önmagadat és pénzügyi helyzetedet, mielőtt július 21-én végleg távozik erről a területről. A Szaturnusz ismétlődő szembenállása a Jupiterrel és az Uránusszal az eddigi határokon való áttörés szükségességét jelzi.  Mivel a hangsúly az anyagiakra és a kommunikációra tevődik, az eddigi anyagi bizonytalanság vagy éppen veszteségek most stabilitásba és nyereségességbe fordulnak, és tükrözik megnövekedett értékedet.

A Plútó 2008-ban lépett az önfejlesztés  6-os házába, hogy megkezdje egészséged és napi szokásaid megreformálását. Konkrét változásokat kell hoznod az életedbe, amikor a Szaturnusz az adatgazdag 3-as házból sarokba szorítja a Plútót és olyan információkkal lát el, melyek cáfolják korábbi ismereteidet. Lehet, hogy változtatsz életstílusodon, mert rájössz, hogy a jelenlegi nem elég hatékony. Ez a tranzit 2009. november l5-én kezdődött és január 31-én, majd augusztus 21-én megismétlődik, azt sugallva, hogy a régi elcsépelt kifogások már amúgy sem szolgálják érdekeidet. 

 

idezetek_259.jpg

2010. évi horoszkóp a

Rák csillagjegyről.

rak.jpg

Az idei év az életedet jelentékenyen átalakító sorsfordulatok éve. Július 21-én, amikor a komoly Szaturnusz visszatér a kreatív Mérlegbe, négy lassú mozgású külső bolygó tartózkodik kezdeményező kardinális jegyekben, ami nagy kihívást jelent óvatos Rák-Napod számára. Az expanzív Jupiter és a haladó szellemű Uránusz feszült, erőpróbáló hatásai a türelmetlen Kos jegyéből folyamatosan azt provokálják, hogy tedd kockára biztonságodat valamilyen társadalmi érdekeket szolgáló cél, vagy a hivatásod területén egy gyökeres változás érdekében. Ugyanakkor a Szaturnusz is nekifeszül a Napodnak, mintegy tükrözve azon vívódásodat és bizonytalanságérzetedet, hogy hogyan őrizd meg otthonod békéjét és múltadhoz való jó viszonyodat. Ezeknek az egymással ellentétes mintázatoknak a „húzd meg – ereszd meg” játéka a folyamatosan megszakított haladás és újrakezdések évét eredményezi. Mindez hol magabiztossá tesz és merész tettekre sarkall, hol pedig az önbizalomhiány és döntésképtelenség mélységeibe vet. Az átalakító Plútó idén is nyomást gyakorol rád, mint 2008 óta folyamatosan, alapjaiban változtatva meg társkapcsolataidat. Idén a négy külső bolygó ritka kölcsönhatása a szokásosnál is több akadályt állít eléd, de ezek felfoghatóak olyan lehetőségként is, amelyek révén csendes, a puszta túlélésért folytatott vegetálásodat a felfedezés és az alkotás izgalmas kalandjává alakíthatod át. 

Szerencsére az év első felében a jóindulatú Jupiter, miközben áthalad a Halakon, elhalmoz gyengédségével. A nagy eszmék 9-es házán keresztülvándorló  Jupiter szélesíti látókörödet utazásokon, tanulmányokon keresztül, életed értelmének filozofikusabb megközelítése révén. A tőle kapott ihlet táplálja azt a mély  elkötelezettséget is, melynek  híján nem tehetnél jelentős változásokat az év második felében. Merj nagyokat álmodni – csak akkor leszel képes ugyanis megragadni a növekedésre alkalmas lehetőségeket, ha reményeid magvait el is veted.

A társas kapcsolataid VII-es házában zajló két eklipszis miatt kapcsolataid idén döntő fontosságúak lesznek. A január 15-i napfogyatkozás  a realista Bak jegyében a szeretetteljes Vénusz kíséretében zajlik, arra buzdítva, hogy jól körvonalazott célokat és elvárásokat tűzz magad elé, melyek révén magasabb szintre emelheted kapcsolataidat. A napfogyatkozás közben a kiszámíthatatlan Uránusz baráti támogatásban részesíti a Nap, a Hold és a Vénusz trióját, meglepő utakat tárva eléd, melyeket bejárva izgalmasabbá teheted meglévő kapcsolatodat, vagy rábukkanhatsz egy friss társuláshoz vezető ösvényre.

A Plútó június 26-án a VII-es ház felett zajló holdfogyatkozással gazdagítja a történetet, és felszólít, hogy értékeld újra kapcsolataidat azokkal a partnerekkel, akik többet vesznek el tőled, mint amennyit adnak. Gyorsan rájössz, hogy az önkontroll fontos, de sokat nyerhetsz azáltal, ha  sebezhetőségedet is megmutatod. Magánjellegű és szakmai kapcsolataidban egyaránt nagyobb befolyásra tehetsz szert, s erősödik az a képességed is, hogy felismerd vágyaidat és a megvalósításukhoz  vezető utat. Ettől őszintébbé, nyitottabbá válsz, és nem félsz sem a  nevességessé válástól, sem a visszautasítástól.

idezetek_274.jpg

2010. évi horoszkóp az

Ikrek csillagjegyről.

ikrek.jpg

Az idei év nem a szokásos lesz, Ikrek. Az árnyékban táncolsz és nem zavar meg a fölösleges ionformáció áradata vagy a hangzavar. Január 31-én és augusztus 21-én a Szaturnusz, a nagy tanítómester, a romantika 5-ös házában kvadrátot alkot a sötét Plútóval. Ez a folyamat 2009. november l5-én kezdődött, s arra késztet, hogy tudatalattid rejtett bugyrában kutass. Most, hogy a szenvedélyes Plútó nyomása alá kerül a megosztás 8-as házában, a gyors beszéd és a szellemes visszavágások nem olyan fontosak többé. Talán jobban eltöprengsz a saját érzéseiden, és éppen ezért mélyebbre akarsz ásni mint valaha. Reményvesztettnek érezheted magad, miközben keresed a módját, hogyan tudnád újra lángra lobbantani korábban kialudt kreativitásodat. Szerencsére, miközben felfedezed legfőbb motivációs erőidet, sikerül újra növelni lelkesedésedet, és új irányt szabni életednek.

Az ambiciózus Bak napfogyatkozás január 15-én a megújulás 8-as házába esik, megerősítve utazásod mélységét az ismeretlenbe. Június 26-án a Bak holdfogyatkozás a Plútóval együtt áll, és emlékeztet arra, hogy az átalakulás folyamata a szemnek láthatatlan. A racionális Merkúr jelenléte azt jelzi, hogy a kommunikációnak fontos szerepe lesz átváltozásodban. Vagy úgy, hogy aktívan elkötelezed magad egy terápia mellett, vagy úgy, hogy névtelenül megírod  tapasztalataidat egy blogban, vagy akár úgy, hogy megosztod legszemélyesebb gondolataidat egy  közeli baráttal. Nem számít, milyen akadályokba ütközöl, ha felülkerekedsz rajtuk, az magabiztosságod ad és lehetővé teszi, hogy céltudatos életet élj, ahelyett, hogy összevissza hánykódnál a változás hullámain. Ebben az évben kozmikus szövetség segíti majd belső fejlődésedet, a karmikus északi holdcsomópont a misztikus 8-as házadban található. Mivel az északi holdcsomópont azt a lelki utat mutatja, mely előtted áll, lenyűgöző pszichológiai és lelki regenerálódásban lehet részed.

Határozottan változnak legfontosabb céljaid, amikor a forradalmár Uránusz és a  jótékony Jupiter május 27-én és június 6-án belépnek a hosszútávú célok 11-es házába, illetőleg június 8-án bekövetkezik a háromból első Jupiter – Uránusz együttállás. Ezek lehetőséget nyújtanak arra, hogy minden eddiginél jobban kitárd tudatodat, és úgy képzeld el az előtted álló jövőt, hogy semmilyen kényszerítő erő nem fog vissza. Lehet, hogy ez meglepő, de jelenlegi karriered korlátai mögé pillanthatsz, és valóra válthatod álmaidat, bármennyire is elérhetetlennek tűntek a múltban. De a sikert nem adják ingyen. Nem vághatod le a kanyarokat, keményen kell dolgoznod. Augusztus l3-án az Uránusz visszakúszik a karriered X-es házába, majd szeptember 9-én követi a Jupiter, és visszaránt a jelenbe. A második Jupiter – Uránusz együttállás szeptember 18-án elismerést, talán még váratlan előléptetést is hozhat. Az év egy dinamikus holdfogyatkozással ér véget a csillagjegyedben december 21-én, mely kvadrátban áll a Jupiterrel és az Uránusszal, miközben a két bolygó tovább halad harmadik, és egyben utolsó együttállása felé 2011. január 4-én. Az összpontosítás sikert hoz, de az eredmény nagy meglepetést okozhat.

 

idezetek_239.gif

 

 

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen