‘2012. évi horoszkóp a 12 csillagjegyről’ kategória archívum

2012. évi horoszkóp a 12

csillagjegyről.  Halak

 

  Halak febr. 20 ? márc. 20.

A sodródás, mint olyan, nem életforma számodra. Ennél sokkal tartalmasabb életre vágysz. Érzékeny napjegyed a híd az anyagi és a spirituális világ között, mely hol isteni magasságokba emel, hol kiábrándít. Az idei év első felében lehetőséged nyílik csökkenteni a valós és az ideális dolgok közti szakadék mélységét,  amint mindennapi teendőidet áthatja a hit és a képzelőerő. Ezáltal visszanyered mind az emberiségbe,  mind önmagad erejébe vetett  hitedet. Jegyed uralkodó bolygója, a bölcs Jupiter 2012-ben a Bikából és a közvetlen környezet 3-as házából indul. E hatalmas bolygó a leghétköznapibb tevékenységedet is jelentőséggel ruházza fel, a legapróbb cselekedetek is mélyebb értelmet nyernek. Hétköznapi beszélgetésekben is felsejlenek kincset érő igazságok, amint megérzéseidre hallgatva felfedezed a szavak mögött rejlő mélyebb üzeneteket. Június 11-én, amikor a Jupiter belép az alkalmazkodó Ikrekbe és a gyökereidet uraló IV-es házadba, családi minták és emlékek új perspektívákban  tárulnak fel, és segíthetnek túllépni a múlton. E felszabadító közegben új utak nyílnak meg, melyek révén túlléphetsz régi szokásaidon, és rá tudsz hangolódni mind az otthoni, mind a munkahelyi új szerepeid eljátszására.

A stratéga Szaturnusz 2009. október 29-én lépett be a közös javak 8-as házába, és arra ösztökélt, hogy másokkal együttműködve tűzd ki azokat a céljaidat és állítsd fel azon korlátaidat, amelyek korrekt és nyílt kommunikációt eredményeznek. A tanítómester bolygó október 5-én lép be a magasztos gondolatok és távoli tájak kilences házába, ezzel kezdetét veszi az a kétéves időszak, mely során meg kell szűrnöd nagy ötleteidet, ki kell vonnod lényegüket, hogy vezérfonalként szolgálhassanak utadon, és megoszthasd másokkal megszerzett tudásodat.  Október 10-én a Szaturnusz trigont alkot modern kori uralkodó bolygóddal, a Neptunusszal, ami 2013. július l9-ig többször megismétlődik. A földhöz ragadt Szaturnusz és a metafizikai Neptunusz közt létrejött kedvező kapcsolat segít álmaid megvalósításában, és felfedi, mi szükséges ahhoz, hogy nem evilági vágyaid a földön beteljesíthetővé váljanak. Otthonosan mozogsz a realitás és a fantázia határmezsgyéjén, s ez segít a csillagokhoz vezető utad kiépítésében. Ám mindez nem csupán a te vágyaid kielégítéséről szól, személyes sikereid az egész univerzum boldogságához is hozzájárul. 

Hasznos lehet már év elején rugalmasan kezelni a körülötted zajló eseményeket, hisz az energikus Mars január 23-tól április 13-ig retrográd pályán halad. Ez a hátrálás a társas kapcsolatok VII-es házában zajlik, így projektjeid késlekedhetnek a partnereid okozta apróbb fennakadások miatt. Óvatosan old fel a görcsöket, s ne feledkezz  meg a részletekről sem, mivel a tettekre kész bolygó a lelkiismeretes Szűzben időzik. Egyetlen problémára fókuszálj, így elkerülöd a kacifántos helyzeteket, amelyek eltérítenek céljaidtól. Arra is figyelj, hogy olyan emberekkel működj együtt, akik hasonló elkötelezettséggel dolgoznak az előttetek álló feladatokon.

2012. évi horoszkóp a 12

csillagjegyről. Vízöntő

 

   Vízöntő jan. 21 ? febr. 19.

Álmaid rejtett birodalmából szimbólumok sora áramlik a képzeletedbe. A jövőről alkotott képek a tavalyi év során kezdett el kikristályosodni, amikor az elbűvölő Neptunusz kilépett a jegyedből, hogy 2011. április 4-től augusztus 4-ig próbalátogatást tegyen az együtt érző Halakba, mielőtt a  személyiséged 1-es házában retrográdba fordulna. A Neptunusz tizennégy éves látogatása a Vízöntőben február 3-án véget ér, s átlép a Halakba és az önértékelés 2-es házába, ahol 2025-ig időzik.  A Neptunusz spirituális természete nincs összhangban a 2-es ház anyagiasságával. Problémákat okozhat, ha túlságosan ragaszkodsz anyagi javaidhoz, vagy önmagában a pénzcsinálás fontos szerepet játszik életedben. Pénzügyeid felbolydulása, illetőleg pénzkereseti forrásaid alapos átértékelése fokozatosan megy végbe, de tradicionális és uralkodó bolygód, a keményen dolgozó Szaturnusz biztosítja számodra az elengedhetetlen türelmet és gyakorlatiasságot.

A tesztelő Szaturnusz először 2009. október 29-én lépett be a nagyszerű ötletek 9-es házába, épp annyira féken tartva a fejlődésedet, hogy megtanulj néhány igen fontos leckét az életről. A tanulás iránti gyakorlatias hozzáállásod olyan önfegyelemmel ajándékozott meg, melynek segítségével könnyedén megbirkózol összetettebb filozófiai, vallási, vagy politikai tárgyakkal is. Amit a világról az utazás és a tanulás révén most megtanulsz, az később, amikor a karmikus Szaturnusz október 5-én megkezdi kétéves tartózkodását a karrier X-es házában, még fontosabbá válik. A Szaturnusz látogatása a szenvedélyes Skorpióba és a X-es házadba nagyobb munkahelyi felelősségvállalásra utal. Azt kapod amit megérdemelsz, és ha céljaidat kitűzve keményen meg is dolgoztál megvalósításukért, akkor most eljött az aratás ideje. Ám életed azon területein, ahol hagytad, hogy megcsússzanak a dolgok, most még keményebben kell hajtanod, hogy helyre billentsd az egyensúlyt. Október 10-én a kijózanító Szaturnusz harmonikus trigont alkot az idealista Neptunusszal – ez az első azon három trigon közül, amelyek 2013. július 19-ig létrejönnek és anyagi sikerről szőtt álmaidat józan ésszel és kitartással egyensúlyba hozza, hogy azok megvalósíthatóak legyenek.

Mióta a felvillanyozó Uránusz 2010. május 27-én belépett a tüzes Kosba és a közvetlen környezet 3-as házába, ahol hét éven át tartózkodik, az az érzésed, hogy már semmi sem a régi, -mintha a normális hétköznapjaid már soha többé nem térnének vissza. Élvezed a zsizsegést és az izgalmakat, amint új ötletek, szokatlan emberek és spontán események a mindennap részévé válnak, ám néha azért a régi, nyugodtabb napokról álmodozol. Az átalakító Plútó és a radikális Uránusz június 24-ei és szeptember 19-i dinamikus kvadrátjai – 2015. márciusig még ötször veszik fel ugyanezen fényszöget – rákényszerítenek nosztalgikus gondolataid elengedésére, és hogy életedet egy új lencsén keresztül szemléld. Bár haladó gondolkodásmód jellemez, a Vízöntő pedig fix jegy, gyakran nehezen kezeled a változásokat. Sajnos minél görcsösebben törekedsz a régi állapot fenntartására, annál gyakrabban és sokkolóbbak  lesznek  a változások az életedben. Ne feledd, hogy e viharos időkben a rugalmasság a legjobb barátod.

2012. évi horoszkóp a 12

csillagjegyről. Bak

 

Bak december 22 ? január 20.

 

Rossz szokásaid megváltoztatásától és kiaknázatlan forrásaid feltárásáról szól az  idei év, mololyamatot az átható Plútó hosszú, lassú  mozgása fémjelzi a jegyedben. Ez az életedet átrendező tranzit 2008. november 26-án kezdődött, és 2023-ig érezteti átalakító hatását. Bátor önismereti utazásod meglepetésekkel szolgálhat, amikor a kiszámíthatatlan Uránusz kvadrátot alkot június 24-én és szeptember 19-én a Plútóval, majd 2015.március 16-ig még megismétlődik öt alkalommal. A fontos változások azonban először fel sem tűnnek, miközben megkérdőjelezed a világban elfoglalt helyedet, illetve a céljaidat. Mielőtt felrúgnád a fontosabb megállapodásaidat vagy újakat kötnél, elemezd ki szokatlan ötleteid és érzéseid kavalkádját, amelyek megváltoztathatják az önmagadról alkotott képet.

Október 5-étől jelentős fordulatra számíthatsz az életedben, amikor a felelősségteljes uralkodó bolygód, a Szaturnusz, elhagyja a szívélyes Mérleget és a karriered X-es házát, hogy belépjen a szenvedélyes Skorpióba és a csoportok 11-es házába. A teher, amit azóta cipelsz a válladon, amióta a Szaturnusz 2009. október 29-én belépett a kötelességtudó X-es házába, tiszteletet ébreszthet másokban, illetve megrendítheti a szakmai előmeneteledet. A Szaturnusz belépése a 11-es házadba ugyanakkor inkább együttműködést javasol, mintsem hogy magányos harcosként fusd a köröket, ahogy azt az elmúlt három év során tetted. A Skorpióban járó látogató Szaturnusz ellenálló csapattársakkal, munkatársakkal és barátokkal áldhat meg, akiknek az érzelmei összekuszálhatják a kapcsolatodat. Ám ez a tranzit meg is erősítheti egy adott szervezetben betöltött pozíciódat, révén, hogy könnyen felismered mások készségeit, és képes vagy azokat hatékonyan alkalmazni. A megbízható Szaturnusz harmonikus  trigonja az idealisztikus Neptunusszal október 10-én, illetve 2013. június 11-én és július 19-én összhangba hozza a valóságot a képzeleteddel, hogy valóra válthasd az álmodat.

Az optimista Jupiter az önkifejezés 5-ös házából június 11-én átlendül a szolgálat 6-os házába, és felhívja figyelmedet bizonyos módszerek csiszolására, valamint a kreatív ötleteid megvalósításához szükséges készségek továbbfejlesztésének szükségességére. A Jupiter az érzéki Bikában bolyong az év első felében, és az élvezetek fontosságára hívja fel a figyelmedet. Az ártatlan játékosság és önmagad gyerekes kényeztetése arra emlékeztet, mennyire édes is az élet, és hogy miért is éri meg szorgalmasan dolgozni. Ez koránt sem menekülés a valóság elől, mindössze az élet örömteli ünneplése. Végül a terjengős Jupiter július 20-án és október 15-én feszült vitába keveredik a korlátozó Szaturnusszal, ami féken tarthatja az ambícióidat, és 2013. május 20-ig e fényszög harmadik és utolsó visszatéréséig finomításokra késztethet hosszú távú terveidet illetően.

 

 

 

2012. évi horoszkóp a 12

csillagjegyről. Nyilas

 

   Nyilas nov. 23 ? dec. 21.

Az idei év a fejlődésről szól, és amit az első felében meg tudsz valósítani, az felkészít azokra a fontos emberekre, akik az év második felében lépnek be az életedbe. Uralkodó bolygód a Jupiter az ég nagyítólencséje, számíthatsz rá, hogy mindent felnagyít, ami az útjába kerül. A lelkes Jupiter a megbízható Bika jegyében és a napi teendőket uraló 6-os házadban marad egészen június 11-ig, számos munkahelyi lehetőséget villant föl előtted, és sikerélményeket sodor utadba hétköznapi feladataid teljesítése közben. Hiába érzed nyomasztónak a munkádat – ha minden nap megjelensz és tudásod legjavát adod, a jutalom sem marad el. Eközben a harcos Mars július 3-ig a karrieredet uraló X-es házadban tartózkodik, és felébreszti benned a harci szellemet, illetve az akaraterőt. De mivel a szorgalmas Szűz jegyében vendégeskedik, egyben azt  is sugallja, hogy le kell vezetned az agresszivitásodat, és inkább alaposan dolgozd ki a stratégiádat ahelyett, hogy fejjel mennél a falnak. Ráadásul a Mars január 23-a és április 13-a között retrográdban halad, ami akadályoz az előrejutásban, és még keményebb munkára sarkal ha elakarod érni céljaidat. Próbáld felismerni, mi tart vissza, tartsd kordában csalódottságodat, és ne veszítsd szem elől a végcélt, – nem csüggedhetsz minden apró kudarc után, különben sosem jutsz el oda, ahová indultál.

Nem sok kedved van egyedül útnak indulni, amikor a Jupiter június 11-én belép a nyughatatlan Ikrek jegyébe, valamint a kapcsolatokat uraló VII-es házadba, hogy megkezdje egyéves ott-tartózkodását. Kapcsolataid megélénkülnek, szerelmi életed pedig felvirágozhat, ha sikerül közös célokat találnotok partnereddel. Üzleti tárgyalásaid is gördülékenyebbé vállnak, mert olyan emberek vesznek körül, akik segíthetnek céljaid elérésében,- de ez csak addig működik, amíg a kölcsönös gyarapodás vezérel, és nem a személyes kapzsiság. Ne tegyél úgy, mintha minden kérdésre tudnád a választ, inkább légy nyitott és engedj közel magadhoz valakit, aki megmutatja hogyan léphetsz át korábbi korlátaidon.

Továbbra sem tudod eldönteni, mikor kérj meg másokat, hogy tartsanak veled, és mikor indulj útnak egyedül, mivel a körültekintő Szaturnusz folytatja vendégeskedését a tárgyilagos Mérleg jegyében, illetőleg barátokat és kívánságokat uraló 11-es házadban. Bár kötelezettségeidet komolyabban veszed, mint korábban bármikor, meg kell tanulnod, hol húzd meg a határt, ha nem akarod, hogy saját hosszú távú céljaid megvalósítása helyett másokén dolgozz. Október 5-én a Szaturnusz belép a Skorpió jegyébe és befejezéseket uraló 12-es házba és ezzel kezdetét veszi egy kétéves folyamat, amely a régi ügyek lezárásával, az akadályok elhárításával, illetőleg csalódást okozó tevékenységeid felszámolásával telik. A Szaturnusz október 10-én harmonikus trigont alkot  a képzelgő Neptunusszal, lehetővé téve számodra, hogy ábrándjaidat összehangold jelenlegi helyzeted realitásával. Türelmesnek kell lenned és keményen kell dolgoznod, ha akarsz készülni arra az ambíciókkal és eredményekkel teli időszakra, amely 2014. december 23-án kezdődik, amikor a karmikus Szaturnusz belép a csillagjegyedbe.

2012. évi horoszkóp a 12

csillagjegyről. Skorpió

 

  Skorpió okt. 24 ? nov. 22.

 

Átlépsz idén egy fontos küszöböt, köszönhetően annak, hogy október 5-én a struktúra ura, a Szaturnusz kilép a titkokat uraló 12-es házadból, és átlép a te jegyedbe, kedves Skorpió. Élezted magasabb szintre lép, ahol a fegyelmezettség, az önbecsülés és a céltudatosság nagyobb hatalmat adnak a kezedbe, és környezeted is jobban megbecsül. A Szaturnusz majdnem 3 évi tartózkodása a személyiséged I-es házában rengeteg lehetőséget nyújtott az imázsod megváltoztatására úgy a külsődet, mind az életstílusodat illetően. Érdemes lenne rögtön a kapcsolataid újraértelmezésével kezdened, de mielőtt még erre sort kerítenél, vannak félbehagyott feladatok, hiszen október 5-ig a Szaturnusz még a befejezéseket uraló 12-esházadban tartózkodik. Ha elengeded a régi sérelmeket és haragot, békét teremtesz a kapcsolataidban, felszabadítod az utat magad előtt, és nyugodtabb vizekre evezhetsz. Lehet, hogy volna okod áldozatként tekinteni magadra, de ha így teszel egy csomó fölösleges súlyt cipelsz tovább, ami akadályozza haladásodat. Ha október 5-ig nem bocsájtasz meg azoknak, akik megbántottak, vagy kiábrándítottak, a Szaturnusz trigonjai az együtt érző Neptunusszal október 10-én, 2013. június 11-én és július 19-én újabb esélyt adnak, hogy a lezárnivalókat lezárd.

Még ha 2012-ben a legtöbb időt befelé fordulva töltöd is, – lelked bugyrának vizsgálatával, régen elásott titkaid felszínre hozásával, – hogy készen állj az októberi „felszállásra”, lesz még elég lehetőséged olyan szövetségeket kötni, melyek segítenek megszabadulni a stressztől. Az év első felében a  Jupiter a Bika jegyében és a partnerkapcsolataidat uraló VII-es házadban tartózkodik. Ez alatt az idő alatt megbízható embereket vonzasz magadhoz, és arról is bizonyságot szerezhetsz, hogy az egyszerű és direkt kommunikáció csodákra képes a kapcsolatokban.  Június 11-én a Jupiter átsiklik az Ikrekbe és a mély megosztást uraló 8-as házadba, ahol egy évig marad. Az utadba kerülő emberek ötletek és tapasztalatok feltámaszthatják érdeklődésedet egy, már meglévő kapcsolatod iránt, esetleg felpiszkálják kíváncsiságodat egy új személlyel vagy kezdeményezéssel kapcsolatban, miközben minden más módon megpróbálják elvonni a figyelmedet. Az optimista Jupiter kvadrátja a Neptunusszal június 25-én túlzott reményeket ébreszthet. A nagy ötleteket próbáld józan elemzésnek alávetni.

Az energikus Mars, jegyed uralkodója a tradicionális asztrológia felfogásában január 23 és április 13 között retrográd pályán mozog, és ismételten arra emlékeztet, hogy dolgozd el az elvarratlan szálakat, mielőtt egy új projektbe fognál. A bolygó a csoportokat uraló 11-es házadban tolat, és feszültséget gerjeszthet közted és a barátaid vagy kollégáid között.  De nem most van itt az ideje a régi sérelmek rendezésének, a Mars a Szűzben tartózkodik, ugyanis, és ezt a jegyet jobban érdekli a hatékonyság, mint a régi sérelmeken, fájdalmakon való szenvelgés. A Mars július 3-ig tartó meghosszabbított kiruccanása a 11-es házadba újabb esélyeket ad ajándékba, hogy rendezd a nézeteltéréseidet a barátaiddal és a munkatársaiddal, hogy harmonikusan dolgozhassatok tovább. De ne feledd, a bizalmatlanság csomóinak kibogozása türelmet igényel és a nyugalom a személyes különbözőségek hangsúlyozása helyett a feladatokra való koncentrálás révén lehetséges. Rugalmasságod sokat fejlődik e komplex problémák  megoldása során, különösen, amikor a november 13-ai könyörtelen Skorpió napfogyatkozás zaklatott félkvadrátot alkot a kitartó Plútóval.

2012. évi horoszkóp a 12

csillagjegyről. Mérleg

 

 

   Mérleg szept. 24 ? okt. 23.

 

Nem volt egyszerű az idáig vezető utad, mivel a feladatokat uraló Szaturnusz 2009. október 29-e óta a csillagjegyedben tartózkodik. Valószínűleg jutott bőven a kihívásokból – és az előtted álló úton is várnak rád nehézségek, de őszinteséged és kemény munkád előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét, és a karmikus Szaturnusz megadja neked ami jár. Nincs időd keseregni, vagy önmagadat sajnálni. Inkább söpörd félere a negatív gondolatokat, nézz szembe a kihívásokkal és teljesítsd kötelességeidet. Bár a Szaturnusztól megtudhatod hol hibáztál, vagy melyik területre kell fokozottabb figyelmet fordítanod, azt is elárulja, mikor vagy a helyes vágányon, illetve hol fogják megjutalmazni erőfeszítéseidet. Mivel a kijózanító Szaturnusz október 5-ig marad a társaságkedvelő jegyedben, illetve a személyiségedet uraló I-es házadban, kevésbé valószínű, hogy elaprózod magad a vendéglátói teendők között, hacsak a másik kiszolgálása nem jár valamilyen kézzelfogható előnnyel. Hosszútávon szeretteidnek is jobb lesz, ha már most elkezded úgy alakítani az életedet, hogy szabadon dönthess arról, mennyit engedsz át önmagadból. A Szaturnusz átlépése nyomán – a birtokolni vágyó Skorpió jegyébe és a személyes erőforrásokat uraló 2-es házadba – október 5-én csökken a rád nehezedő nyomás. Ragaszkodj ahhoz, ami fontos számodra, a többit pedig engedd el. Kapcsolj magasabb sebességi fokozatba, és folytasd amit elkezdtél annak érdekében, hogy megszilárdítsd helyedet a világban.

Uralkodó bolygód a Vénusz általában alig egy hónapot tölt egy-egy csillagjegyben, idén azonban retrográd periódusára április 3-a és augusztus 7-e között a kényelmes Ikrek jegyében, illetve a magasröptű gondolatok 9-es házában kerül sor. Ez a hosszú látogatás felébreszti az idealizmusodat, arra bátorít, hogy nagyobb léptékben gondolkodj, és tudj meg minél többet a világról utazás vagy tanulás révén. Május 15-e és június 27-e között azon kaphatod magad, hogy ismét kapcsolatba léptél egykori szerelmeddel, vagy be akarsz fejezni egy korábban elkezdett kreatív projektet, melyet egy időre félretettél. Akár így, akár úgy, múltad lezáratlan ügyei felbukkannak, és helyet követelnek maguknak jelenlegi életedben.

Eközben a kijózanító Uránusz folytatja hétéves tartózkodását a társaságot uraló VII-es házadban. Szokatlan alakok lépnek be az életedbe, amikor kitörési pontot keresel munkahelyed szorításából, vagy fojtogató párkapcsolatodból. Más emberek és a változó körülmények már jó ideje megnehezítik az életedet, mert a kiszámíthatatlan Uránusz 2011. március 11-e óta vendégeskedik a VII-es házadban. Mindenesetre elképzelhető, hogy vonzódásod a szokatlan megoldásokhoz tovább fokozódik, és kitörsz életed megszokott keretei közül. Ha többet kockáztatsz és gyakrabban teszel szokatlan lépéseket, ténylegesen csökkentheted a váratlan meglepetések valószínűségét. De ne feledd, hogy a mélyreható változások kitörölhetetlen nyomot hagynak világodban, köszönhetően annak, hogy az Uránusz dinamikus kvadrátokat alkot a gyökereidet uraló IV-es házadban lévő, fejlődést uraló Plútóval június 24-én és szeptember 19-én. Nagy hatású randevújuk még öt alkalommal ismétlődik 2015. márciusig.

2012. évi horoszkóp a 12

csillagjegyről.

Szűz

 

  Szűz aug. 24 ? szept. 23.

 

Problémamegoldó készséged és fegyelmezettséged jóval az átlag feletti, a 2012-es év azonban bonyolult problémákkal indít, melyek megoldása több időt igényel, mint gondolnád. Az aktív Mars lassan halad az év elején, és január 23-án retrográdba fordul – éppen a Te jegyedben és személyiséged I-es házában. Az előrenyomulás bolygója április 13-ig araszol hátrafelé – remek lehetőség függőben lévő ügyeid befejezésére, mielőtt új kihívásokat keresel. A szokásosnál is visszahúzódóbb vagy, bosszantanak az utadba kerülő akadályok, és kimerít a rengeteg erőfeszítés, hogy mindent kézben tarts. Lassíts le egy kicsit, vizsgáld felül régi szokásaidat, szabadulj meg azoktól, melyek nem válnak hasznodra, és változtass életmódodon.

A pénzügyek kezelése az év második kulcsfontosságú kérdése, mivel a felelősségteljes Szaturnusz október 5-ig az önbecsülés 2-es házában tartózkodik. Ez a látogatás emlékeztet arra, hogy légy kedvesebb magadhoz és igyekezz elfogadni eredményeidet és gyengeségeidet egyaránt. Ha tiszteletben tartanak és adnak a véleményedre, abból önbizalmat meríthetsz, ami közelebb visz céljaid eléréséhez. Ha nehézségedre esik semmiségekről csevegni vad idegenekkel, vagy nagyobb társaság előtt beszélni, vegyél órákat kommunikációs  készséged fejlesztésére. A Vénusz 2-es házad elbűvölő ura, május 15-től június 27-ig hátrafelé halad a karrieredet uraló X-es házadban. Ennek azonban pozitív hozadékai is vannak, mert újra felveheted a kapcsolatot egy régen látott ismerőssel, aki szakmai előrejutásodban is segítségedre lehet, vagy felfedezhetsz magadban valamilyen mostanáig szunnyadó tehetségedet.  A bonyolult társas kapcsolatok azonban megnehezíthetik számodra a munkát. Egy kapcsolat helyreállítása azzal kezdődik, hogy rugalmas vagy és nem viszonyulsz elutasítóan mások világnézetéhez.

A Bika jegyében járó nagylelkű Jupiter praktikus tudással ajándékoz meg, mivel  június 11-ig az oktatás 9-es házában vendégeskedik. Egyik legfontosabb tanítása, hogy az egyszerűség megkönnyíti a dolgokat, míg túl sok részlet lehúz a földre és nem enged szárnyalni. Alapvető elvek meghatározása az égbe vezető létra első foka. Ha sikerül felfektetned az alapokat, egyértelműbbé és átláthatóbbá válik körülötted a világ. Aztán június 11-én a Jupiter belép az alkalmazkodó Ikrek jegyébe, és a X-es házadba, egyéves tartózkodása számos új lehetőséget nyit előtted szakmai téren. De  ne csapj le rögtön az első utadba kerülő esélyre – a Jupiter ravasz randevúja a bizonytalan Neptunusszal június 25-én olyan ígéretekkel kecsegtethet, melyek túl szépek ahhoz, hogy igazak legyenek, ezért valószínűleg nem is azok.  Ezúttal általában megbízható értékítéleted is csődöt mondhat, ezért érdemes kétszer is ellenőrizni feltevéseidet, mielőtt a józan észt hátrahagyva átadod magad a reménykedésnek.

2012. évi horoszkóp a 12.

csillagjegyről

 

Oroszlán.

 

Oroszlán júl. 23 ? aug. 23.

 

Fontos ügyeket kell elintézned ebben az évben, mielőtt életed a következő szakaszba lép. Bár a rád váró változások már egy ideje folyamatban v annak, hiszen a stabilizáló Szaturnusz látogatása a kommunikációt uraló 3-as házadban már 2010-ben megkezdődött, kiteljesedésükre október 5-ig várni kell – életed akkor vesz gyökeres fordulatot. Valószínűleg 2005-2007-ben is kellett nehéz döntéseket hoznod, amikor a Szaturnusz a csillagjegyedben tartózkodott. Most ismét keresztúthoz érsz, bárhogy is döntesz, annak komoly következményei lesznek, és meghatározzák későbbi sikereidet, vagy kudarcaidat. Életed azon területeit, melyek inkább hátráltatnak, mint segítenek, vagy át kell alakítanod, vagy meg kell tőlük szabadulnod, mivel a te feladatod most az, hogy minden erőddel arra koncentrálj, az elkövetkező években, amiben a legnagyobb teljesítményre vagy képes. Nincs vesztegetni való időd, mert a Szaturnusz október 5-én belép a heves Skorpió jegyébe és az alapokat uraló IV-es házadba, ami azt jelenti, hogy el kell kezdened építened a jövő alapjait ahelyett, hogy állandóan hátrafelé néznél.

Készülj fel az utadba kerülő karrier lehetőségek kihasználására, még akkor is, ha esetleg többet kell rájuk várnod, mint sejtetted. A világ kész elismerni és megjutalmazni  szakmai teljesítményedet, hiszen június 11-én a jómódú Jupiter az anyagias Bika jegyében és a nyilvánosságot uraló X-es házadban tartózkodik. De kitartónak kell lenned, mert az energikus Mars január 23-án retrográdba fordul az önértékelés 2-es házában, és az egész április 13-ig hátrafelé halad, akadályozva ezzel előrejutásodat, ami valószínűleg önbizalmadat is aláássa. Ennek ellenére kulcsfontosságú, hogy ebben az időszakban megőrizd pozitív hozzáállásodat, és erőfeszítéseid továbbra is meghozzák gyümölcsüket, különben kihasználatlanul hagyod a bőkezű Jupiter június 11-én kezdődő egy éves tartózkodását a célokat uraló 11-es házadban.

Életed egész évében bővelkedik váratlan fordulatokban, mivel a zabolázhatatlan Uránusz a lelkes Kos jegyében és a végső igazság 9-es házában tovább folytatja hétéves vendégeskedését. Egyre inkább tudatosul benned a szabadság ára, mivel az Uránusz és az engesztelhetetlen Plútó hosszan tartó kvadrátja tovább fokozza a feszültséget, és egyre sürgetőbbé teszi a változást. Az alvilágot uraló Plútó  szimbolizálja az ismeretlent és a tudatalattit. Fenyegető találkozása az ébredő Uránusszal alapvető változásokat idéz elő gondolkodásodban ragyogó ötleteid is támadnak, és hirtelen felszínre törnek elfojtott érzelmeid. Az átalakító Plútó utazása a mindennapi teendőket uraló 6-os házadban 2023-ig tart, de két elemi erejű összecsapása az Uránusszal június 24-én, illetve szeptember 19-én elindít egy folyamatot, amely végül ahhoz vezet, hogy szakítanod kell egészségtelen szokásaiddal, és át kell alakítanod az életedet. 2015-ig azonban még öt alkalommal találkozik az Uránusz és a Plútó, ezért okosabb hosszú távra berendezkedned, nehogy túl hamar feléld az erőtartalékaidat.

2012. évi horoszkóp a 12

csillagjegyről.

Rák

 

  Rák jún. 22 ? júl. 22.

 

Az év első felében megsokszorozódnak baráti és munkahelyi kapcsolataid, mivel a szerencsés Jupiter június 11-ig a barátokat uraló 11-es házadban tartózkodóik. Mások támogatása és a saját ügyedbe vetett hited  erős alapot biztosít arra, hogy 2012 a gyarapodás és a fejlődés éve legyen számodra. Bármennyire idealista is valaki, fontos, hogy először mindig a gyakorlati oldalról közelítsen a megoldásra váró kérdésekhez. Úgy teljesíteni kötelességeidet, hogy nem egyértelmű a végcél, kimerítő és idegőrlő. A következetes haladás egy megbízható rendszeren belül hosszú távon messzebbre visz, mint néhány zseniális, ám légből kapott ötlet. Június 11-én a Jupiter belép a rugalmas Ikrek jegyébe, és a spirituális 12-es házadba, ahol 2013. június 25-ig tartó látogatása során rávilágít az élet legnagyobb rejtélyeire.  Lelki szempontból rendkívül  értékes  információk birtokába juthatsz, ha hajlandó vagy megnyitni elmédet és feltételezni más, alternatív világnézeti rendszereket. A legfontosabb igazságokat nem egy csomagban fogod megkapni, hanem egyenként kell összeraknod különböző forrásokból. A világ és más gondolataid előítéletmentes megfigyelése a tanulás és más lelki gyarapodás legbiztosabb módja.

Ihletett gondolatokra és remek ötletekre számíthatsz február 3-án, amikor a fantáziadús Neptunusz belép a Halak jegyébe és a  magasröptű gondolatokat uraló 9-es házadba. Ez az esemény új időszak kezdetét jelöli, ami arra ösztönöz, hogy utazás és tanulás révén szélesítsd látóteredet. Ha egy  téma megérint, abból mind lelkileg, mind intellektuálisan sokat profitálhatsz, de ha egyszerűen csak az önéletrajzodat akarod csinosítani, könnyen felőrlődhetsz a küzdelemben. Önmagában a tanulás nem hozza meg azt az eredményt, amit a gyakorlat során szerezhetsz. Ha igazán érdekel a téma, könnyedén magadba szívod az információkat. A Jupiter és a Neptunusz érdekes találkozása június 25-én a mértéktelenség veszélyeire hívja fel a figyelmedet – ne akarj messzebbre utazni, többet tanulni, vagy olyan vallási élményekkel gazdagodni, melyek feldolgozása meghaladja az erődet, vagy a képességeidet. Remek dolog lelkesen szélesíteni a látókörödet, de vigyázz, nehogy nagyobb árat kelljen fizetned érte,  mint amekkorát szeretnél.

A Szaturnusznak a törvényhozás bolygójának mozgása rendkívül fontos az idén. Október 5-ig a Szaturnusz a Mérlegben és biztonságot uraló IV-es házban tartózkodik, és jelzi környezeted igényét a harmóniára. Békét kell kötnöd lakótársaiddal, mert csak így teremthetsz kellemes és konstruktív atmoszférát önmagad számára. Kompromisszumot kötni saját családtagjaiddal nem mindig egyszerű feladat, de a kérdések türelmes és érett megközelítésével minden komolyabb nézeteltérés feloldható. Ebben az évben egy új változás, vagy egy másik karrier felépítése is szóba jöhet. De ha egyszer minden idődet az tölti ki, hogy megpróbálsz nyomot hagyni a  világban, az bizonytalanná teheti az alapokat. Ne veszítsd szem elől a boldog családi háttér fontosságát, mert anélkül sokkal nehezebb megvalósítanod céljaidat.

2012. évi horoszkóp a 12 csillagjegyről

Ikrek.

 

Ikrek máj. 21 ? jún. 21.

 

Remek év lehet ez számodra, mivel a bőkezű Jupiter június 11-én visszatér a jegyedbe, tizenkét évenként egyszeri látogatásra. Bármilyen türelmetlenül várod már az érkezését, jócskán van még tennivalód, hogy felkészülj a rád váró lehetőségekre. Az lenne a legbölcsebb, ha az év első felében, amíg a Jupiter a befejezéseket uraló 12-es házban tartózkodik, lezárnád a régi ügyeket.

Itt a lehetőség, hogy felismerd korábbi sikereid és kudarcaid milyen ismétlődő mintázatot követnek az életedben. Az így  szerzett tudás révén terveidet módosíthatod, és újra megtalált önbizalmaddal meg is valósíthatod őket. Amikor az óriásbolygó június 11-én eléri személyiségedet uraló 1-es házadat, fontos hogy tartsd titokban szándékaidat, és bízz önmagadban. Ne hagyd, hogy mások véleménye befolyásoljon. A Jupiter szerencsét hozó bolygó, egyéves tartózkodása jegyedben az előtted álló jelentős változások hírnöke. Nem arról van szó, hogy a siker egyik pillanatról a másikra a tiéd lesz, de a pozitív hozzáállás mind  üzleti téren, mind elismertséged szempontjából komoly előrelépést hozhat. Még ha egy döntésed hibásnak is bizonyul, gyorsan tanulhatsz belőle, javadra fordítva az így szerzett tapasztalatot.

Ez az év nem az egy helyben toporgás ideje, sokkal inkább arra szolgál, hogy komoly célokat tűzz magad elé az élet minden területén, és meg se állj a csillagos égig. Bár idén sokat javulhatnak körülményeid, komoly kihívást jelent számodra, hogy ne veszítsd el a kapcsolatot a  valósággal, Mikor a spirituális Neptunusz február3 ?án belép a társadalmi felelősségvállalást  uraló X ?es házba. Ez a hosszúra nyúló látogatás arra inspirál, hogy örömöt találj munkádban, bár az életedet az is megnehezítheti, ha a hasznosságot fontosabbnak tartod a pénzkeresetnél. Homályos céljaid elbizonytalaníthatnak, és hajlamos vagy tovább nyújtózni, mint ameddig a takaród ér, vagy teljesen célt téveszteni, amikor a hatalmas Jupiter június25-én sarokba szorítja a zavarba ejtő Neptunuszt. A bizonytalanság azonban gyorsan elmúlik, amikor június 24-én bekövetkezik a hét Uránusz-Plútó találkozásból álló darab első felvonása Ez a már-már tettlegességig fajuló konfliktus a hosszú távú célokat uraló 11-es házban lévő független Uránusz és az intimitást uraló 8-as házban tartózkodó Plútó között felvetheti a kérdést, hogy valójában ki is irányítja az életedet. Át kell értékelned a prioritásokat, s meg kell határoznod az új játékszabályokat. Mind magánéleti, mind szakmai kapcsolataid feszülté válnak, amikor olyan váratlan döntést hozol, mellyel nem csak a saját, hanem mások életét is befolyásolod. Szerencsére az idén felmerülő problémákra nem kell azonnal végleges megoldást találnod, ráérsz elrendezni őket az utolsó Uránusz-Plútó együttállás idejére- 2015-re. Ennek ellenére bölcs dolog már most  elindulnod a céljaid felé vezető úton, amikor e két bolygó is támogat.

 

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen