‘2011. évi horoszkóp a 12 csillagjegyről’ kategória archívum

2011. évi horoszkóp a 12 csillagjegyről. Halak

G0rY-11s-2.gif

halak.jpgHalak febr. 20. márc. 20.

Életed jó nagy adag, olykor kaotikusan üdítő, máskor pedig egzisztenciálisan stresszelő zűrzavarral volt tele 2003 óta, amikor a forradalmár Uránusz belépett a jegyedbe, és elkezdte felrázni a dolgokat. Mostanra az alapok, amelyre az életedet építetted, gyökeresen megváltoztak. Idén esélyed van arra, hogy összerakd az egyes részeket, és beleépítsd ezeket a friss változásokat. Érezhetted az eljövendőt, amikor az Uránusz először érintette meg a Kos tüzét 2010. május 27. – augusztus 13. között, mielőtt visszacsúszott volna érzékeny jegyedbe az izgatottság utolsó lökete előtt. Alig várod, hogy előremozdulhass március 11-én, amikor az Uránusz visszatér az úttörő Kosba és anyagi forrásaid 2-es házába. A feladatod: beilleszteni ezt az újfajta céltudatosságot az életedbe. Bár az Uránusz 2018-ig marad a pénzügyeid 2-es házában, kapcsolatod  az anyagi világgal már idén elkezd változni, amint különböző pénzkereseti lehetőségek kezdik el mozgatni fantáziádat.

A hatalmas Jupitert tartották uralkodó bolygódnak a Neptunusz 1846-os felfedezéséig. Jupiter 12 éves ciklusa tavaly hozta vissza a Halakba, kiszélesítve látóhatárodat, és új lehetőségeket villantva fel január 22-ig, amikor befejezi látogatását a  jegyedben. A Jupiter együttállása a felvillanyozó Uránusszal január 4-én olyan hirtelen tudatossággal indítja el az évet, ami felrázza eddigi világodat, és megváltoztatja életed általános irányát. Igényed arra, hogy kitörj a múltból, újra lángra lobbantja a nyugtalanságot, amit először e két erős bolygó találkozása kavart 2010. június 8-án  és szeptember 18-án. Jupiter a pimasz Koson és az önértékelés 2-es házán keresztül utazik át január 22-től június 4-ig, potenciálisan megnövelve önbizalmadat és fizetőképességedet. Március 28-án összeütközik a feladatmester Szaturnusszal, ezáltal szembesít téged pénzügyi és érzelmi akadályokkal, amiket megfontolt tervezéssel és kitartó türelemmel kell legyőznöd. Június 4-én az optimista Jupiter megkezdi egy éven át tartó látogatását a kiegyensúlyozott Bikában és közvetlen környezeted 3-as házában, ahol új gondolkodásmódok előtt nyítja meg elmédet, és növeli a barátokkal, családdal, illetve ismerőseiddel folytatott napi kapcsolattartásod intenzitását.

Modern uralkodó bolygód, a fantáziadús Neptunusz belemártja álmodozó lábujjait a Halakba Április 4. és augusztus 4. között, majd visszahúzódik a Vízöntőbe egy hosszabb, 5 hónapon át tartó időre, mielőtt visszatér jegyedbe. A Neptunusz tizennégy évig tartó merülése vízi világodban minden bizonnyal fejleszti intuíciódat, elmélyíti spiritualitásodat, és elmossa a valóság és az illúzió közti határokat. Eközben a gyógyító Chiron belép az együtt érző Halakba február 8-án, hogy erősítse az érzelmi traumákat és emlékeztessen rég elfelejtett sebekre, amelyek újból felszakadtak. A Chiron 2018-ig a jegyedben marad, és hatása a terjengős Neptunusszal folyamatos és hosszú távú lesz. Ez az együttállás megnöveli érzelmi sebezhetőségedet, valamint előrevetíti a fizikai és spirituális megújulást, amennyiben kész vagy megbocsátani magadnak és másoknak is.

2011. évi horoszkóp a 12 csillagjegyről. Vízöntő

G0rY-11s-2.gif

vizonto.jpg Vízöntő jan. 21 ? febr. 19.

1998. óta amikor a spirituális Neptunusz jegyedbe lépett, a képzelet és a hit egyre nagyobb szerepet játszik az életedben, de a tranzit következtében bizonytalanabb is lettél. Április 4-én, amikor az álmok bolygója kilépett a Vízöntőből, végre kitisztul a fejed. Híres tisztánlátásod visszatér, levetkőzöd érzékenységedet is, melynek köszönhetően képes voltál másokkal együtt érezni, de ennek függetlenséged és tárgyilagosságod látta kárát. A friss levegő fuvallata csak előszele azoknak a változásoknak, melyet a megérzések Neptunuszának augusztus 4. és 2012. közötti jegyedben tett újabb látogatása idéz elő. Egy egyértelműbb hatásokkal bíró másik tranzit múlt évben játszódott le, amikor uralkodó bolygód, az Uránusz 2010. május 27. és augusztus 13. között az úttörő Kosban tartózkodott. Az akkor felfedezett radikális gondolatok és és új nézőpontok most alakítják át igazán gondolkodásodat, hiszen a forradalom bolygója március 11-én 7 évre beveszi magát a Kosba és az információt uraló 3-as házadba is. Inspiráló beszélgetések és lenyűgöző új gondolatok gazdagítják szellemi életedet.

A nagylelkű Jupiter és a hagyományokat elvető Uránusz január 4-i  – harmadik – együttállásának eredeti, anyagi előnyökkel is járó ötlet vagy saját magaddal kapcsolatos felfedezés lesz az eredménye. Ez a zseniális páros már 2010. június 8-án és szeptember 18-án is randevút adott egymásnak. Azóta új szemmel tekintesz a jövőbe, és tudatában vagy annak, hogy a múlttól meg kell válni. Bármilyen vonzó is a  jövőről alkotott véleményed, módszeresen kell céljaidat megvalósítanod. A Jupiter a titokzatos Halakból január 22-én a versengő Kosba lép át; június 4-ig szenvedélyes türelmetlenséggel fűti fel a kommunikációért felelős 3-as házat, ahol 2010. június 6. és szeptember 9. között már meggyújtotta a szellem tüzeit. A hatalmas Jupiter ls a korlátokat állító Szaturnusz szembenállása március 28-án jelentős fordulópont lehet, mert a vágy, hogy új gondolataidat megoszd másokkal, reálissá válik ezen a napon. Lehet, hogy módosítani kell terveidet, vagy le kell lassítanod, hogy mások is lépést tudjanak tartani veled. Ha nem vagy hajlandó kompromisszumot kötni, félreértettnek és elszigeteltnek érzed magad. Ha változtassz, ötleteidet támogatni fogják, és erőfeszítéseid eredményre vezetnek.

Június 4-én a Jupiter a stabil Bikába, otthonod és családod IV-es házába lép, hogy egy teljes évig maradjon ott. A bolygó ekkor fényt derít családod történetére, és néhány otthoni problémára is. Hatása ellentmondásosnak tűnik ugyan, de célja mindössze annyi, ,hogy felkeltse vágyadat az érzelmi és az anyagi biztonság iránt, miközben személyes és pénzügyi kockázatvállalásra biztat. Úgy tudod megszerezni a vágyott bizalmat és biztonságot, ha őszintén feltárod érzelmeidet azok előtt, akik a legközelebb állnak hozzád. Nem számít, mennyire tűnsz naivnak, itt az ideje elismerned, hogy anyagi és anyagias világban élsz, és vágyaid ennek megfelelően nem lehetnek kizárólag fennköltek. Az igazság az, hogy szükséged van mások fizikai közelségére.

2011. évi horoszkóp a 12 csillagjegyről. Bak

G0rY-11s-2.gif

Bak dec. 22 ? jan. 20.

Az utóbbi pár évben már rengeteg változást éltél át – és ennek még nincs vége. Az átalakító Plútó 2008. november 26-án kezdte meg a folyamatot, amikor az ambiciózus Bakba lépett,de a metamorfózis nem zárul le, amíg 2023-ban el nem hagyja a jegyedet. A megújító Plútó még tizenkét éven át jeges léptekkel halad a személyiséged I-es házában, s lerombolja, majd újjáépíti életed minden szegmensét. Még nem látod a folyamat végét, amikor a hernyóból pillangó lesz, azt viszont ösztönösen tudod, mikor hagyd el a bábot. A hatalmas változást vezérlő fejlődés tavaly megtorpant, amikor a korlátozó Szaturnusz kvadrátba került a Plútóval. Idén a haladást a derék Jupiter is támogatja, amikor június 4-én a föld-elemű Bikába lép, majd harmonikus trigont alkot a Plútóval július július 7-én, október 28-án és 2012 március 13-án. Ennek ellenére lesznek meglepetések. A nyughatatlan Uránusz elhozza a változás szelét, amikor március 11-én az úttörő Kosba és az alapjaid IV-es házába lép. Bár a sokkoló Uránusz-Plútó kvadrát 2012-2015-ig nem válik pontossá, a nyáron épp elég közel kerülnek egymáshoz ahhoz, hogy váratlan változást hozzanak családi fronton. Ez felbiríthatja a magánéletedet, és ízelítőt ad a jövőből.

A Szaturnusz 2009. október 29-én lépett a diplomatikus Mérlegbe és a karriered X-es házába, ahol 2012. október 5-ig marad. Ez alatt az idő alatt az uralkodó bolygód növekvő szakmai feladatok teljesítésére ösztönöz. Talán még sikeresebb leszel, mint amire számítasz, ami keményebb munkára sarkall, és feszültséget okozhat a magánéletedben. De az is lehet, hogy gyakorlatias számításokkal csökkentheted rendíthetetlen ambíciódat, és rövid távú nyereség helyett hosszú távú előrelépés lesz a jutalmad. Március 28-án az optimista Jupiter és a realista Szaturnusz végső szembenállása – utoljára a tavaly kezdődött sorozatból – a szakmai és családi felelősség egyensúlyát érintő megoldatlan problémákkal szembesít.

Ebben az évben szívből jövő szavakkal régi sebeket gyógyíthatsz be. Tizennégy évnyi tartózkodás után a materialista 2-es házadban a spirituális Neptunusz a Halak ápoló vizeibe csobban április 4. és augusztus 4. között. Látogatása a kommunikációd 3-as házába megszünteti a merev gondolkodást és megadja a kapcsolataidban használt alaphangot az elkövetkező évekre. A gyógyító Chiron szintén a Halakba lép február 8-án, ahol hét évig marad, és megerősíti azon igényedet, hogy beépítsd mindennapjaidba a spiritualitást. A Bak lényeges jellemvonása, hogy kézzelfogható célokat valósít meg, most azonban olyan területekre vándorolsz, amelyek gazdagítják a lelkedet és erősítik a testedet, még ha nincs is azonnal szemmel látható, praktikus nyomuk az életedben.

2011. évi horoszkóp a 12 csillagjegyről. Nyilas

G0rY-11s-2.gif

nyilas.jpg Nyilas nov.23 ? dec. 21.

Idén két erős eklipszis is játszódik a jegyedben, és azt üzenik: itt az ideje, hogy magad mögött hagyd a múltat. Nem vagy egy nosztalgiázó típus, selejtezésre ítélted már néhány saját magadról alkotott nézeteidet, és végre készen állsz, hogy elengedd őket. Ha könnyítesz a terveiden, mentális, érzelmi és fizikai energiák szabadulnak fel benned, amelyek  lehetővé teszik, hogy magasabban szállj a jövő felé. Június 15-én a Nyilas telihold  egyben holdfogyatkozás is, mely a személyiséged 1-es házában születik. Erős érzelmeket kavar, és felrázza énképedet. Ám mivel az energikus Mars az akaratos Bikából stresszes kvinkunxot alkot a teleholddal, beleragadhatsz a régi kerékvágásba. Ezt a krízist nem fogod tudni pillanatok alatt megoldani. Hosszú távú változásokról van szó, így el kell kötelezned magad egészségesebb szokások és szakmai felkészültséged javítása mellett is. A november 25-ei újhold egyben napfogyatkozás, amely munkahelyi konfliktust gerjeszthet és megingathatja egy kapcsolatodat. A kritikus Szűzben lévő agresszív Mars stresszes kvadrátot alkot a Nap-Hold együttállással, és csatára biztat. Ha kezdeményezel, ez az általad választott kihívás támogathatja az érdekeidet, ahelyett, hogy elvesznél a védekezésben csak azért, hogy megtartsd a pozíciódat.

Uralkodó bolygód, a jókedvű Jupiter január 22. és június 4. között szabadság – és kalandvággyal gazdagítja önkifejezésed 5-ös házát. Ez növeli lelkesedésedet és megsokszorozza kreativitásodat. A barátaid vagy kollégáid valószínűleg nem osztják optimizmusodat, amikor március 28-án a józan Szaturnusz szemben áll a Jupiterrel. De ha már bizonyítottál nekik e két bolygó korábbi szembenállása alkalmával, – 2010. május 23-án és augusztus 16-án -, akkor támogatni fogják törekvéseidet. A Jupiter átlépése a pragmatikus Bika jegyébe és az önfejlesztést is uraló 6-os házadba június 4-én olyan időszak kezdetét jelzi, amikor eredeti ötleteidet végre a gyakorlatba is átültetheted. Ha sikerül visszacsalogatnod érzelmeidet a felfedezés magasságából egy stabil, tanuló és dolgozó szintre, szinte csodával határos haladást tapasztalhatsz. A látnok Jupiter trigonjai a Plútóval  – július 7-én október 28-án és 2012. március 13-án – ellátnak mély szenvedéllyel, erővel, és forrásokat is biztosítanak, amelyek segítségével bármilyen akadályt legyőzhetsz.

A felelősségtudó Szaturnusz folytatja útját, melyet 2009. október 29-én kezdett a diplomatikus Mérlegben és a csoportjaidat, barátaidat uraló 11-es házadban. Jelenléte megnöveli a kötelezettségeidet különböző szervezetek felé, amelyek akadályozhatják személyes projektedet. Ugyanakkor esélyt is adnak arra, hogy kivívd társaid elismerését, és megszerezd felbecsülhetetlen értékű támogatásukat. Ha több együttérzést tanúsítasz mások iránt, és hittel cselekszel, nagyban csökkentheted a mindennapok terheit.

2012. évi horoszkóp a 12 állatövi jegyről.

Skorpió.

G0rY-11s-2.gif

skorpio.jpg Skorpió okt. 24 ? nov. 22.

A Skorpió fix, víz-elemű jegy, ezért nem szereti a hirtelen változásokat. 2011 számodra mégis olyan energikusan kezdődik, hogy az egy nagyon dinamikus  év képét vetíti előre. Január 4-én, a jókedvre hangoló Jupiter és a meglepetésekben bővelkedő Uránusz együttállása az önkifejezés 5-ös házából olyan változást indít el, ami alaposan felforgatja párkapcsolatodat, de egyben új életet is lehel belé. Még az is megeshet, hogy új szerelem bukkan fel a láthatáron. Január 22-től június 4-ig, amikor a Jupiter az önfejlesztés 6-os házában, a vállalkozó kedvű Kosban van, az előrejutás, a fejlődés köti le  minden gondolatod. A tüzet csak tovább szítja a március 11-én a Kosba szinte berobbanó Uránusz. Ekkor szeretnél megszabadulni a korlátokat állító és már terhes szokásoktól – tavaly nyáron, amikor a Jupiter és az Uránusz látogatást tett a Kosba, már megízlelhetted ezt az érzést. Most azonban valóban megérett az idő arra, hogy változtass mindennapjaid rutinján, étkezési szokásaidon, életmódodon. Talán annak is eljött az ideje, hogy munkahelyet válts. Okosabb, ha kezedbe veszed az irányítást, és megpróbálod kreatívan feloldani a fennálló feszültséget, ahelyett, hogy a külvilágtól várnád a változást.

Habár legtöbbször az érzelmeid vezérelnek, mégis kénytelen leszel a józan ész szavára hallgatni, amikor uralkodó bolygód, a Plútó a kommunikáció 3-as házába, a föld jegyű Bikába lép. Ekkor újra kell fogalmaznod szellemi életed alapjait. Ez is része annak a 2008-ban kezdődött folyamatnak, ami az elkövetkező 12 évben fenekestől felforgatja gondolkodásmódodat. A hatás felerősödni látszik február 25-én, a látnok Jupiter és a Plútó kvadrátja idején. Úgy érzed, most kell célba érned, egy nappal sem később. Ha nagy nyomás nehezedik is rád, emlékezned kell rá, hogy mindennek megvan a maga ideje, kár a dolgokat siettetni.

A Jupiter június 4-i belépése a megingathatatlan Bikába és az együttműködés VII-es házába jelzi, hogy mások által nagyszerű lehetőségekhez juthatsz most. A Jupiter egész évig tartó látogatása az emberi kapcsolatok fontosságát hangsúlyozza, mind a munkában, mind a magánéletedben. A Jupiter és a Plútó június 7-i, október 28-i és 2012. március 13-i harmonikus trigonjai növelik befolyásodat, és lerövidítik a céljaidhoz vezető utat. Kapcsolataid megkövetelhetik, hogy elengedd a múlt néhány szükségtelen és nehéz terhét, de a Szaturnusz ez évi útja a Mérlegben harmóniát teremt igényeid és mások szükségletei között. A sztoikus sorsbolygó azonban a magánélet 12-es házában van ekkor, ezért lehet, hogy a társadnak nincs tudomása belső küzdelmeidről. Szerencsére az elbájoló Neptunusz április 4-től augusztus 4-ig benéz a látnok Halakba, és egyben a szerelem és kreativitás 5-ös házába is, ezzel megnyitva az utat a nagy érzelmek és örömök előtt. Most ízelítőt kaphatsz abból, mit hoz számodra a jövő.

2011. évi horoszkóp a 12 csillagjegyről. Mérleg

G0rY-11s-2.gif

merleg.jpg Mérleg szept. 24 ? okt. 23.

2009. október 29-én a józan Szaturnusz belépett a jegyedbe, és nagyon megnehezítette, hogy jellemednek megfelelően mások érdekeit a sajátod elé helyezd. Belépésével megkezdődött a felelősség és az önmagadra hagyatkozás időszaka, ami 2012. október 5-éig tart, amikor a Szaturnusz kilép a Mérlegből. Idén az álmaid megvalósításának a kulcsa a fegyelem és a türelem, ez javíthat önképeden, és növelheti önbizalmadat. Elkötelezettséggel sokat fejlődhetsz és elnyered megérdemelt jutalmadat, ha viszont megpróbálod a jelenlegi állapotot fenntartani, azzal nagy valószínűséggel  csak a frusztrációdat növeled. Ez nem a kvantumugrás ideje, hanem az óvatos és következetes lépéseké, amik az önbecsülés útjára visznek, hogy életedet egyensúlyba hozd.  Meggondolatlan lépéseid miatt falakba ütközhetsz, ezért szükséged van egy jól felépített stratégiára. Használd társadalmi érzékenységedet arra, hogy összehasonlítsd álmaidat azzal, amit a világ kínálni tud neked, és meg fogod találni a módját, hogy erőfeszítéseidet honorálják.

Január 22. és június 4. között a joviális Jupiter, a szerencse bolygója a tüzes Kosban és a kapcsolataid VII-es házában tartózkodik. Ez megfűszerezi a magánéletedet, nyilvános helyzetekben erősíti a pozíciódat, továbbá segít magadat és ötleteidet reflektorfénybe helyezni, ahol mások is láthatják őket. Új szakmai szövetségek születhetnek és projektek indulhatnak be, március 28-án pedig a Jupiter és a kijózanító Szaturnusz szembenállása megmutatja, hogy ezek sikeresek lesznek-e, vagy bukásra számíthatnak. Március  11-én a különc Uránusz a partnereid VII-es házába lép, ahol 2018. május 5-ig marad. Itt tartózkodása alatt véletlenszerű meglepetéseket hoz, és teljesen megbolygatja társas kapcsolataidat.  A bevonzott szokatlan emberek megronthatják a kapcsolataidat, de meg is szabadíthatnak a szokások béklyójától, és teljesen felszabadíthatnak. Június 4. és 2012. június 11. között a bőkezű Jupiter a stabil Bikában és az intimitás 8-as házába látogat. Olyan ez, mint egy kapcsolati biztosítás  ami személyes vagy szakmai veszteség esetén  védelmet nyújt. A pénzügyi rugalmasság és a gyors érzelmi felépülés egy katasztrófából tanulságot faraghat. Ez a szívesen látott tranzit olyan emberekkel hoz össze, akik értékelik a tehetségedet, segítenek több pénzt keresni, és arra bátorítanak, hogy kifejezd az igényeidet.

Az álmodozó Neptunusz benéz a munka és a szolgálat 6-os házába április 4. és augusztus 4. között, mielőtt 2012. február 3-án megkezdi tizenhárom éves itt-tartózkodását. A bolygó inspiráló hatással lesz a munkádra vagy egy hobbidra. Ha a karriered nem elégít ki, próbálj meg új területeket felfedezni, hogy kiteljesedhess. Ez az időszak ideális arra, hogy új spirituális gyakorlatba vagy jógába kezd, ami a mindennapjaid részévé válhat. A Neptunusz a 6-os házban fáradékonnyá tehet és kimeríthet a munkában, ezért a mentális és fizikai jóléted érdekében szükséged lesz valamilyen tartós stresszcsökkentő rutinra.

2011. évi horoszkóp a 12 csillagjegyről. Szűz

G0rY-11s-2.gif

szuz.jpg Szűz aug. 24 ? szept. 23.

Rengeteg jelentős változás ért az utóbbi években, kedves Szűz, így idén az a feladatod, hogy az újból és a régiből egységet faragj. 2007. szeptember 2-án a Szaturnusz szorgos jegyedbe lépett, s ezzel nagyobb nyomás nehezedett rád, hogy helyes irányba tereld az életedet. A számos próbatétel vagy sikerrel záruló hosszas erőfeszítést igényelt, vagy arra ösztönzött, hogy lemondj a forrásaidat kimerítő irreális célokról. A komor Szaturnusz végül 2010. július 21-én lépett ki a Szűzből, hogy 2012. október 5-ig az objektív Mérlegben és az önértékelésed 2-es házában tartózkodjon. Kemény döntéseket hoztál, és remélhetőleg rájöttél, mi az, ami számodra igazán fontos. Most eljött a munka és a termelékenység ideje, amikor erőfeszítéseid anyagilag is megtérülnek. A pénzügyi fejlődés, akármennyire nehéz, azt is megmutatja, hogy hogyan értékeled önmagad. Még ha a jelenlegi munkád nem is az életcélod, a pénzkereset több, mint egy túlélési lehetőség. A siker növeli az önbizalmadat, és olyan eszközökkel lát el, amelyek a következő szakmai váltáshoz kellenek. Idén mind üzleti, mind magánéleti kapcsolataid stabilizálódnak, hisz március 11-én az illékony Uránusz elhagyja horoszkópod partnereidet uraló VII-es házát, hogy egy évig a szenvedélyes Kosban és a megosztott források 8-as házában vendégeskedjen. Ha a szívedre hallgatsz, leehetőséged lesz feléleszteni egy intim kapcsolatot. Január 22. és június 4. között a nagylelkű Jupiter is a 8-as házadban lesz, és ez megerősíti érzelmi kötődéseidet. A 8-as ház a közös tulajdont uralja, ez jelenthet örökséget, váratlan szerencsét, vagy közös javak eladásából származó nyereséget. Június 4-én a Jupiter a Bika és a nagy ötletek 9-es házába lép, így játéktered már nem csak az érzelmi szféra. Látóköröd szélesedik, akár összehasonlítható tanulmányokba kezdesz vallásokról, akár messzi földre indulsz.

Az álmodozó Neptunusz a Halak együtt érző vizeire csábít, amikor április 4. és augusztus 4. között a mások VII-es házában úszik. Sokan nem azok, akiknek hitted őket, s ez zavaró lehet. Ugyanakkor esélyed van egy olyan spirituális vezetőre bukkanni, aki megmutatja a misztikus szerelem és az odaadás igazi értelmét. A gyógyító Chrion február 8-án kezdi meg hétéves látogatását a Halakban, és megtanít téged átérezni mások fájdalmát. A Chrion és a Neptunusz együtt a VII-es házadban mások megsegítésére inspirálhatnak, akár szakmai téren, akár önkéntesként.

2011. évi horoszkóp a 12 csillagjegyről Oroszlán

G0rY-11s-2.gif

oroszlan.jpg Oroszlán júl. 23 ? aug.23.

2010. június 6. – szeptember 9. között futó pillantást vethettél a jövőbe, amikor a terjedelmes Jupiter a jövőbeni látomások 9-es házát meglátogatta. Amit akkor láttál és éreztél, az most teljes lelkesedéssé robban. Január 22-24-én a Jupiter merész ötletekkel és vakmerő tervekkel tér vissza 9.es házadba, amelyek megváltoztathatják az életedet. Az optimista bolygó az úttörő Kosban megállíthatatlan, s arra ösztönöz, hogy fedezz fel új területeket, illetve szélesítsd ki mentális  és fizikai élményeid planétáját. A jelenlegi körülményeid miatt érzett elégedetlenség arra sarkall, hogy eszméidben és szakmai életedben radikális változásokat hajts végre. Ha a szíved tele van reménnyel és pezseg benned a kreativitás, sose túl késő újrakezdeni egy új területen vagy egy új helyszínen. Akadályok merülhetnek fel, amikor a Jupiter feszült fényszöget alkot az ellenálló Plútóval február 25-én és az állhatatos Szaturnusszal március 28-án – bár ezek a kihívások egy ideje a láthatáron voltak, ezért nem kellene, hogy váratlanul érjenek. Ha tavaly elvégezted a munka nehezét, és szembenéztél a tényekkel,akkor ezek a hatások megerősítik a terveidet. Ha viszont elkerülted a nehéz választásokat, készülj fel arra, hogy mostani döntéseid nyomán egy kilőtt rakéta sebességével indulsz felfedezőútra.

Amíg fejed a határtalan lehetőségek fellegei közt van,  az ólomnehéz Szaturnusz biztosan a talajon tartja a lábadat. A felelősség bolygója folytatja útját a kommunikáció 3-as házában, ahol 2012. október 5.ig tartózkodik. Sokan vonják el figyelmedet a nagy tervektől, a diplomatikus Szaturnusz a Mérlegben mégis azt kéri, hogy légy nyitott, tiszteld mások ötleteit, és hallgass is, ne csak beszélj. Egy jelentéktelen ügyből hatalmas zűrzavar támadhat, ha nem figyelsz.

Január 4-én a Jupiter és a robbanékony Uránusz együttállása a közös pénzügyek és erőforrások 8-as házában megrengetheti a kapcsolatokat. Talán csak egy repedés a talajban – de lehet egy komoly földrengés, aminek következtében egy partnerrel újra kell kezdened. Mindenesetre ez egy jelzés, hogy megvizsgáljátok, ugyanazon az állásponton vagytok-e. Ha értékrendetek megváltozott, szükség van némi igazításra, vagy annak a felismerésére, hogy ideje különválni. Az Uránusz március 11-én a kalandos 9-es házadba robban be. Izgalmas, új élmények felé repíthet. Legyen szó elméd kitárásáról, egy szakmai ugrásról az ismeretlenbe, vagy egy utazó életmód kezdetéről, ha világosan felismered bizalmasaid szándékát, nőhet a sikerre való esélyed.


2011. évi horoszkóp a 12 csillagjegyről. Rák


G0rY-11s-2.gif

rak.jpg Rák jún. 22 ? júl.22.

2011. számodra a változások éve, kedves Rák – és további átalakulás vár rád!  Amint a szigorú Szaturnusz folytatja útját az otthonodat és gyökereidet uraló IV-es házban, ahová 2010. június 21-én érkezett, te azon igyekszel, hogy megerősítsd családod alapjait. Ez az erőt próbáló tranzit 2012. október 5-éig tart, de nem tanácsolom, hogy kivárj. Most kapcsolataidat stabilizáld és érzelmileg kiegyensúlyozódj. Idén sem lesz hiány kihívásokban: jelzi ezt a jegyedben születő július 1-jei napfogyatkozás is. Ez a főnökösködő Szaturnusszal és a forradalmár Uránusszal – pont olyan, mint egy instabil kukta, ami bármely pillanatban felrobbanhat. Egy hosszú ciklus fordulópontjához érkeztél, mely akkor kezdődött, amikor a nagy tanítómester A Szaturnusz személyiséged 1-es házában tartózkodott 2003-2005 között. Abban az időszakban nagyon komolyan végig  kellett gondolnod életed irányát, és elindult egy olyan előkészítő folyamat, mely a végéhez közeledik. Most elérkezett az idő, hogy azt az életet éld, amit választottál magadnak!

A lehetőségek bolygója, a Jupiter, kivilágítja a karriered X-es házát, amint január 22. és június 4 között  odalátogat. Lehet, hogy már most is úgy érzed, hogy a külső körülmények kivették a kezedből a dolgok irányítását, és túl gyorsan kell alkalmazkodnod, mert most többen figyelnek rád. A nagyhatalmú Plútó tizenöt évre befészkelte magát  a partnerkapcsolataidat uraló VII-es házba, mely komoly feszültségeket szenvedett el tavaly, amikor kvadrátba került a Szaturnusszal. Ha a kapcsolatod fejlődött e nyomás hatására, most komoly szakmai előrelépés vár. Ezt a növekedést a Jupiter_Plútó február 25-i kvadrátja is táplálja. De légy óvatos, nehogy a túlzott önbizalom hatására többet vállalj, mint amennyit kezelni tudsz.

Az aktivitás megnő, amikor a lázadó Uránusz belép a visszafoghatatlan Kosba és karriered X-es házába március 11-én, ahol hét évig marad. Bár az Uránusz-Plútó kvadrátnem válik egzakttá a jövő évig, nem tudod elkerülni a feszültségeket, amit a munkahelyeden történő hirtelen változások okoznak úgy szakmai, mint a baráti kapcsolataidban. De ismétlem:  sokkal jobban jársz, ha a problémákat már felmerülésükkor megpróbálod kezelni, ahelyett, hogy szőnyeg alá söpörnéd őket, mert jövőre felrobbanhatnak.  Újabb -enyhébb, de mély – változást jelez a spirituális Neptunusz április 4. és augusztus 4. közötti látogatása a Halakba és a jövőképedet uraló 9-es házadba. Látogatása idején az álmodozás bolygója beindítja fantáziádat, vagy rózsaszín ködfátylat von köréd. Bárhogy legyen is, 2012. február 3-áig, amikor a Neptunusz újra belép otthonába, a Halakba, lesz időd eldönteni, hogy melyik távoli csillagot szeretnéd meghódítani.



2011. évi horoszkóp a 12 csillagjegyről. Ikrek

G0rY-11s-2.gif

ikrek.jpg Ikrek máj. 21 ? jún. 21.

Élénk agyad idén az átlagosnál is több ötletet dob ki magából, a kérdéses az, hogy tudsz-e majd eléggé koncentrálni ahhoz, hogy a legjobbakat meg is valósíthasd. A játékot és a szórakozást uraló 5-ös házadban álló Szaturnusz nyilvánvalóvá teszi, mennyire fontos, hogy kezelni is tudd az ötleteidet. A Szaturnusz nem támogat elvont eszmefuttatásokat és beteljesíthetetlen ígéreteket – ő eredményeket akar látni. Nem az a célja, hogy kiiktassa életedből a szórakozást, pusztán azt szeretné megtanítani, hogyan fejezd ki magad ügyesebben. Amíg a Szaturnusz, a nagy tanítómester horoszkópod 5-ös házában tartózkodik, kreativitásod szárba szökken, és fejlesztheted tehetséged a művészetek  és az élet egyéb területein. A két legfontosabb összetevő a megfelelő cél és a gyakorlati megvalósítás. Tűzz ki célokat és dolgozz szorgalmasan, hogy el is érd őket. Lehet az a zene, formatervezés, kereskedelem vagy tánc, itt az ideje, hogy magabiztosabb légy. Nem kell másokat ellenőrzésed alatt tartani, az a fontos, hogy mondanivalódat jól fogalmazd meg és jókor add elő. Ha ez sikerül, önbizalmad nőni fog, és képes leszel még több örömöt találni az életedben.

Ebben az évben nagy hajtóerőt jelent a január 4-i együttállás a látnok Jupiterrel és az újító Uránusz között, ami a harmadik a 2010. június 8-i és a szeptember l8-i után. Ez a X-es házadban bekövetkező izgalmas égi esemény nagy ívű felismerésekhez vezet, melyek teljesen átalakítják magánéletedet. A nyomás alatt álló Plútó azonban február 25-én feszült kvadrátot alkot a túlzó Jupiterrel; hatására belőled is kifogy a szusz, és kezdhetsz mindent elölről. Ha elméleteid csak papíron állják meg a helyüket, az kudarcként érhet, de legalább megtanulod, hogy vedd magad komolyan, és csak a legjobb megoldásokat fogadd el. Ha most nem tanulod meg a leckét, a szigorú Szaturnusz és a határtalan Jupiter szembenállására újra figyelmeztetni fog. Hajlamos vagy barátaidnak és kollégáidnak azonnal igent mondani, de ez többe kerülhet, mint gondolnád, ha nem számolsz előre a sok idővel és energiával, amit rájuk kell szánnod.

Az önmenedzselés nem erős oldalad, most mégis lehetőséged van rá, hogy fejleszd szervezőkészségedet és magabiztosabbá tedd fellépésedet. Ehhez a kulcsot a június l-jei Ikrek napfogyatkozás adja meg, melynek hatására megszabadulhatsz egy olyan tulajdonságodtól, ami mára inkább hátráltat, mint segít. Néha a napfogyatkozások pozícióvesztést vagy egy felettessel való összetűzést jeleznek, de ez most jótékony hatású, mert harmonikus trigont alkot a Szaturnusszal. A rend planétájának ilyen mértékű támogatása komoly alapot jelen ahhoz, hogy életedet új irányba tereld. Ez nem kell, hogy mások által is észrevehető változás legyíen, inkább az önkéntesen vállalt fegyelemről és életcélod megerősítéséről van szó


Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen