‘Isten patikája’ kategória archívum

Méz és fahéj

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) 2003 -ban kezdeményezett kutatást a fahéj és 2-es típusú cukorbetegség, illetve a koleszterin szint kapcsolatának feltárására. A vizsgálat nem várt sikert hozott a betegek életében.

A 40 napon át rendszeres fahéj tartalmú tabletta szedésének köszönhetően a vérben lévő triglicerid és a glükóz, illetve a káros LDL koleszterin szint egyaránt közel 30 százalékkal csökkent a résztvevők körében. A fahéj tartalmaz antioxidánsokat. Azonban nincs elegendő bizonyíték annak alátámasztására, hogy nagy dózisú fahéj fogyasztásával olyan kedvező hatást érhetnénk el, mint például a szív- és érrendszeri betegségek elleni védelem. A fahéj segíti a vírusok, baktériumok és gombák elpusztítását. Alkalmazásával azonban megfontoltan kell bánnunk, mivel testünkön kívül és szervezetünkön belül is számos baktérium él egymással harmóniában, egészségünket őrizve. Ezeket, vagyis a jó, és rossz baktériumokat egyaránt kiirtva természetes egyensúlyunk felborulna, s ez betegségek kialakulásához vezetne. Gondoljunk csak a bélszakaszban élő hasznos baktériumokra, melyek immunrendszerünk megfelelő működését is segítik.

Kétségtelen tehát, hogy a fahéjban található, hatóanyagok segítik egészségünk megőrzését, azonban a pontos részletek feltárásához további vizsgálatok szükségesek. A fahéj hatását befolyásolhatja például az adott növény összetétele, melyből a gyógyszer készül, s ezt a termőhelytől kezdődően számos egyéb tényező is meghatározhatja.

Az amerikai National Center for Complementary and Altemative Medicine (NCCAM) szervezet törekvései közt szerepel, hogy a hatóanyagok pontos besorolást nyerjenek, s a természetes gyógymódok palettája tovább bővülhessen. A fahéj egészségre gyakorolt hatásának vizsgálatához tehát számos további kutatás szükséges.

A kanadai World News hetilap egyik számában jegyzéket készített azokról a betegségekről, amelyek mézzel és fahéjjal kezelhetők. Többek között felerősíti az immunrendszert, megvéd a vírusoktól, baktériumoktól, erőssé, munkabíróvá tesz…


Szívbetegség:

A mézet keverje össze törött fahéjjal, és lekvár helyett ezt kenje a kenyérre.

Fogyassza rendszeresen. Csökkenti a koleszterinszintet, és véd az infarktus ellen. Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen fogyasztják ezt a a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy következő roham nem, vagy csak később következik be. Ezen kívül könnyíti a légzést és erősíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában ezzel gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak. A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát.

Artritisz:

Az ízületi kopásban szenvedő betegek reggel, délben és este egy pohár meleg vízbe tegyenek két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. A krónikus artritisztől is megszabadulhatnak, ha rendszeresen fogyasztják. A copenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200 beteg közül az ital fogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni, fájdalom  nélkül   közlekedtek.

Hólyagfertőzés:

Egy pohár langyos vízbe tegyen két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat.

Megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertőzését.

Fogfáj ás:

Öt kanál mézet keverjen össze egy kanál törött fahéjjal, naponta háromszor tegyen a masszából a fájós fogra. A fájdalom elmúlik.

Koleszterinszint:

Két kanál mézet és három teáskanál törött fahéjat keverjen össze 2 dl forró vízzel. Két órán belül 10 százalékkal csökkenti a koleszterinszintet. Ha naponta háromszor alkalmazza, a krónikus magas koleszterinszint lecsökken. Ha naponta fogyaszt mézet, megakadályozza a koleszterinszint emelkedését.

Megfázás:

Ha gyakran megfázik, három napon keresztül naponta háromszor egyen egy kanál mézet és negyed kanál törött fahéjat. Gyógyítja a megfázást, a krónikus köhögést  és         megtisztítja  a légcsövet.

Gyomorpanaszok:

A méz és a törött fahéj keveréke gyógyítja a gyomorfájdalmat és megakadályozza  a   gyomorfekély   kialakulását.

Az  immunrendszer erősítése:

A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a vírusok, baktériumok ellen. A mézben nagyon sok vitamin és vas van. Rendszeres használata erősíti a fehér vérsejteket a baktériumokkal és a vírusokkal   folytatott   harcban.

Nehéz  gyomor:

Egy kanál fahéj 2 kanál mézzel keverve megakadályozza a gyomorsav túlzott termelődését.

Nátha:

Spanyol tudósok rájöttek, hogy a méz olyan természetes anyagokat tartalmaz, amelyek megölik a nátha    baktériumtörzseit.

Pattanás:

Három kanál mézet és egy kanál fahéjat keverjen össze. Lefekvés előtt kenje be vele a pattanásokat, majd mossa le meleg vízzel. Ha naponta elvégzi ezt a műveletet, egy héten belül eltűnnek a pattanások.

Bőrfertőzés:

A méz-fahéj páros gyógyítja az ekcémát, az övsömört és a bőrfertőzés minden formáját.

Fogyás:

Reggel éhgyomorra fél órával a reggeli előtt, este pedig lefekvés előtt igyon meg egy mézes fahéjas italt. Rendszeres fogyasztása csökkenti a súlyt a rendkívül kövérek esetében is. Még akkor is megakadályozza a zsír lerakódását, ha nagyon zsíros ételeket    fogyaszt.

Krónikus   fáradtság:

A testi erőt legjobban, a mézben lévő cukor regenerálja. A mézet és fahéjat fogyasztó idős emberek erősebbek és mozgékonyabbak. Ha délután három óra körül fogyasztunk el ilyen italt, egy héten belül helyreáll a szervezet vitalitása.

Hogyan, és miért öleljünk meg egy fát!?

Biztos Ön is tapasztalta már, hogy amikor fájdalom éri, vagy problémák sokasága nehezedik a vállára, akkor egy séta a friss levegőn, ahol zöld koronájú fák veszik körül elsöprik a „viharfelhőket” feje felől, és megnyugszik!

Ez nem véletlen, hiszen a fák elszívják negatív gondolatainkat, és pozitív energiával töltenek fel.
Ez azért van, mert a fák nagy energiával, gyógyító energiával rendelkeznek.


A
z igazi feltöltődéshez azonban nem elég egy alkalom. Minél több időt kell tölteni zöld környezetben, hogy testünk-lelkünk felfrissüljön! A természetben való tartózkodással sokat teszünk egészségünkért hiszen a friss levegő jótékony hatással van idegrendszerünkre.

Egyet azonban ne felejtsünk el szem előtt tartani: a fák ugyanolyan élőlények, mint mi emberek!


Tudatosítanunk kell magunkban, hogy éppannyira függünk a fáktól, mint ők tőlünk!
Mert ők jelentik számunkra az éltető levegőt, mindazt a gyönyörű, megnyugtató harmóniát, mely oly széppé teszi bolygónkat!

A fák gyógyító ereje gyógyír mindazoknak, akik kétségek nélkül meg tudnak nyílni előttük!

A fagyógyászat igen kellemes módszer!


Nem kell mást tennie, mint elmenni egy erdőbe, vagy lesétálni a közeli parkba, és máris érezheti, ahogy a pozitív energiák átjárják!
Az erdei séta jól esik, hisz a pozitív energiák mellett, a hatalmas fák között  biztonságban érezzük magunkat, és ránk talál a nyugalom!

Ha szomorúság gyötri, vagy csak fel szeretne töltődni pozitív energiákkal, menjen ki a természetbe!


Hogy hogyan is kell megölelni egy fát!?


A jótékony hatás elérése érdekében nem kel mást tennünk, mint felhasználnunk a fa „gyógyító” erejét!
Ennek érdekében tetszőleges ideig öleljünk át egy fát úgy, hogy közben homlokunk, mellkasunk, és hasunk a fa törzséhez ér! Bal kezünk felfelé, jobb kezünk pedig lefelé mutasson! Azután forduljunk meg, hogy nyakszirtünk, gerincünk és lábunk is érintkezzen a törzzsel!


Ha álmatlanság kínozna bennünket, akkor jó időben heveredjünk le a fa mellé, és meztelen talpunkat tegyük a fa törzsére!
A fa energiájából elsősorban nappal töltekezzünk, mert éjszakára az energia lesüllyed a gyökerekbe!
Ne szégyelljék magukat, ha kedvük támad kipróbálni a faterápiát, egyszerűen menjenek ki a természetbe, és öleljék meg az Önöknek legszimpatikusabb fát! Azonnal érezni fogják a jótékony hatását!

Minden fafajta más-más területekre hat, így érdemes figyelembe venni a kiválasztásnál a fa fajtáját is!


Bükk: az egyik legerősebb energetizáló hatással rendelkező fa.Elűzi a depressziót, a rosszkedvet, és segíti a pozitív gondolatok áramlását!

Gesztenye: a szerelmi bánat, és a csalódottság elűzője.

Hárs: egy kis lelkierőért forduljunk e fához, ugyanis az érzelmi problémák legjobb „orvosa”.

Nyírfa: erősíti a megérzéseket, segíti a jó és a rossz energiák közötti különbségtételt. Segít leküzdeni a szorongást, félelmet, és a pánikot.

Tölgyfa: egyes kutatók szerint erősíti a pozitív tulajdonságokat.

Fenyő: kiváló idegesség ellen, nyugtató hatású.

Cseresznyefa: egyesek úgy tartják a cseresznyefa a szerelmesek fája. Emellett oldja a gátlásokat, erősíti az önbizalmat.

Fűzfa: segíti a gyermekek fizikai, és szellemi fejlődését, enyhíti a depressziós tüneteket.

Azonban bármelyik fatípust is választjuk, abban biztosak lehetnek, hogyha elmennek kirándulni, vagy csak sétálnak egyet a közeli parkban érezni fogják a természet, a fák gyógyító erejét!

Ön feladata: irány a természet!


Szódabikarbóna

 

 

Nagymamáink mellette tették le a voksukat, és nem tévedtek. A szódabikarbóna meglepően sokféle módon alkalmazható: a konyhában, főzéskor, a háztartásban számos helyen, de különösen gyomorégés, emésztési gondok ellen, és a kellemes lehelet, a fehérebb fog célja sem áll messze tőle. Mindig tartsunk belőle otthon!

Íme néhány ok, amiért a szódabikarbóna rendszeres használata ajánlható.

 

Tisztítja a kezet

Nedvesítsük be a kezünket, és enyhén dörzsöljük be szódabikarbónával, mintha csak beszappanoznánk: meglepődve tapasztalhatjuk, hogy kezünk bőre tiszta és lágy lesz tőle. Ha pedig fehéríteni szeretnénk a körmeinket, körömápolás előtt áztassuk be egy tál langyos vízbe, melyhez három evőkanál szódabikarbónát adtunk.


Szagelnyelő

Noha szagtalan, a szódabikarbóna egyik jó tulajdonsága, hogy képes elnyelni a legzavaróbb illatokat is, mert semlegesíti a baktériumok okozta savas anyagokat. Hasznos a hűtőben, a beépített szekrényben vagy akár megszokott dezodorunk helyett is. Egy kevés port bedörzsölünk a hónaljunkba vagy a lábfejünkbe, és máris elfelejthetjük az izzadságszagot. Beszórhatjuk a cipőnkbe is, majd hagyjuk állni benne egész éjszaka: nemcsak, hogy szagtalanítja a lábbelit, de megakadályozza a későbbi lábgombásodást is.



Ég a gyomra?

Nehezen, emészt? Könnyen segíthet rajta! Oldjon fel egy kávéskanál szódabikarbónát egy pohár vízben, és igya ki egy hajtásra! Ilyenkor olyan puffadást enyhítő oldatot kapunk, mely lúgos kémhatásának köszönhetően stabilizálja a pH-értéket, és megszünteti a túlzottan savanyú kémhatást. Az arra érzékeny személyek számára főzés közben is tehetünk egy késhegynyi szódabikarbónát az ételbe, amitől a nehezen emészthető vagy savas hatású hozzávalók (paradicsom, gyümölcsök stb.) könnyebben emészthetők lesznek.


Fertőtlenít

Rendszerint nem is gondolunk rá, de a fésűk, kefék, manikűrkészlet, smink-ecsetek, szivacsok és más hasonló eszközök a baktériumok melegágyai lehetnek. Alapos tisztítás, fertőtlenítés céljából tegyük azokat speciális áztató-lébe: egy mosdókagylónyi vízbe keverjünk 8 evőkanál szódabikarbónát. Hagyjuk benne állni tisztítandó, ilyen jellegű tárgyainkat egy éjszakán át, majd öblítsünk másnap reggel.


Továbbá:

Megőrzik élénk színüket zöldségek, ha főzéskor kevés szódabikarbónát is szórunk a vízébe. 


 Keményebb és tartósabb marad a tejszínhab, ha felverés előtt egy csipetnyi szódabikarbónát teszünk bele.


 Mindenfajta rovarcsípésre kiváló ?  a szódabikarbóna kevés vízzel keverve hatásos fájdalom- és duzzadtságcsökkentő.

 Mosatlan gyümölcsöt soha ne fogyasszunk. Tiszta víz helyett azonban javasolt 1-2 evőkanál szódabikarbónát és egy liter víz keverékét használni a mosáshoz.


 A sütemények összeállításánál fele sütőport és fele mennyiség szódabikarbónát használjon, szép egyenletes lesz a tészta.


 Ha nehezen fő meg a marhahús, tegyen a vízbe egy késhegyi szódabikarbónát. Más húsra is érvényes ez az eljárás.


 Ha kemény a víz, szórjunk fürdővizünkbe 10 deka szódabikarbónát, mert annak vízlágyító hatása van.

 

 Leégett étel maradványait eltüntethetjük, ha az edényben kevés vízbe kevert szódabikarbónát forralunk. Ha kihűlt, könnyen kitisztíthatjuk a lábast.


 A csempére tapadt makacs szennyeződéseket nedves rongyra szórt szódabikarbónával dörzsölhetjük le.

 


 A WC-kagylóba szórjon szódabikarbónát, majd csutakoljuk ki kefével.

 

 Két púpozott kiskanál szódabikarbónából és egy kiskanál citromléből vagy vízből készítsünk sima pépet. Ezzel mossunk fogat, majd hideg vízzel öblögessünk. Fehéríti a fogzománcot.

 


 Ha hajmosás előtt egy maroknyi szódabikarbónát dörzsölünk a száraz fejbőrbe, megszabadít a korpától.

 

 

 

  KAPTAM – KÜLDÖM!
Hogyan védekezzünk a H1N1 vírus ellen?

A következő tanácsok, amelyeket Dr. Oz-tól kaptam, sok értelmes dolgot tartalmaznak és fontos ismerni őket.


Az influenzavírus az orrüregen és a száj-garatüregen keresztül képes fertőzni. Az majdnem lehetetlen, hogy egy nagy járvány esetén

elkerüljük a H1N1 vírussal való találkozást, dacára minden elővigyázatosságunknak. Ám nem a vírussal való puszta találkozás, vagyis a megfertőződés okozza a nagyobb problémát, hanem az, ha a vírus képes el is szaporodni a szervezetünkben.


Néhány nagyon egyszerű dolog segíthet megelőzni a fertőződést (vagy legalább lecsökkenteni annak mértékét), illetve a mégiscsak elkapott vírus elszaporodását a szervezetben. Ezen hasznos fogásokat sajnos a hivatalos szervek sem hangsúlyozzák eléggé.


1. Gyakori kézmosás (ezt a tanácsot azért gyakorta hallani)


2. „El a kezekkel a szádtól” módszer. Próbáld meg megállni, hogy nem nyúlsz az arcodhoz és főleg a szádhoz a kezeddel, csakis alapos kézmosás után. (Bizonyított, hogy sok, légúti betegséget okozó vírus nem közvetlen cseppfertőzéssel terjed emberről emberre, hanem úgy, hogy a vírussal fertőződött tárgyakat megfogod és utána a kezedről a vírust szépen lenyalod. A szájvédő maszk azért is hasznos, mert ezt is megakadályozza.)


3. Gargarizálj naponta kétszer meleg sós vízzel (vagy hydrogen-peroxidos vízzel, ha nem bízol a sóban – Hyperol tabletta 4,5%-os oldata.) A H1N1 vírusnak ugyanis a fertőzést követően 2-3

napra van szüksége ahhoz, hogy a száj és/vagy orrüregben elszaporodjon és kialakítsa a tüneteket. Egy egyszerű gargarizálással eltávolítható a vírusok nagy része, gátolható a szaporodásuk, így lecsökkenthető a számuk. Ne becsüld le ezt az egyszerű, olcsó és hatásos megelőző módszert.


4. Hasonlóan az előzőekhez, az orrüregeidet is tisztítsd ki legalább naponta egyszer meleg sós vízzel. Van, aki óvatosan vizet szippant fel

az orrába és úgy öblíti ki azt, ami nagyon jó tisztító módszer, de erre nem mindenki képes. Arra viszont igen, hogy egy meleg sós vízbe mártott fültisztító pálcával naponta végigtörölje belülről az orrát. Nagyon jó módszer a vírusok számának lecsökkentésére.


5. Erősítsd az immunrendszeredet magas C-vitamin tartalmú zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával. Ha a C-vitamin szükségletedet tablettákkal

fedezed, figyelj arra, hogy azok cinket is tartalmazzanak, mivel a cink elősegíti a C-vitamin felszívódását.


6. Igyál olyan sok meleg folyadékot (tea, gyenge kávé, kakaó stb.) amennyit csak lehet. A meleg folyadékok fogyasztása hasonló hatású, mint a gargarizálás, csak az ellenkező irányban. Lemossák a szaporodó vírusokat a torokból a gyomorba, ahol azok nem tudnak tovább szaporodni és ártalmatlanná válnak.”


Végül egy felhívással zárul az angol anyag:

„Küldd tovább ezt az ismerőseidnek. Soha nem tudhatod, ki veszi figyelembe – és talán nem lesz beteg. „

 

 

 Gyógymód , érelmeszedés ellen és az immunrendszer erősítésére.

 

Azalábbi receptet 3 forrásból ismerem.

a) Régi szomszéd bácsim (86 évet élt) egyszer a kezembe adott egy régi írással írt kis lapot „titkos recept” címmel, és csodálatos hatásáról gyakran mesélt nekem. A háborús években is megvédte őt a szer. Erős dohányos volt egész életében, mégis, fürgén mozgott és szellemileg is friss volt szinte mindvégig. Orvosnál,kórházban csak élete utolsó évében volt.


b) Másodjára egy általam nagyra becsült természetgyógyásztól kaptam,aki gyógymasszőrként dolgozott. Sok külföldi beteg járt hozzá, akiknek a kezelése korlátozott időtartamú volt. Mivel erősen hitt a fokhagyma esszencia gyógyító erejében, le is fordíttatta azt, és rendszerint betegei kezébe adta.


 

c) Harmadjára az Agykontroll web-oldalán bukkantam rá. Dr. Domján László (belgyógyász, agykontroll oktató) tette közzé. Az alábbi levél és idézet tőle való. „dr. Hermann István elmesélte, hogy édesapja tüdejét néhány éve azért nem merték megoperálni, mert az ultrahang- és a röntgenvizsgálat tanúsága szerint olyan mértékű érelmeszesedése volt, hogy az aortája gyakorlatilag törékeny „porceláncsővé” vált. A sebészek attól féltek, hogy a főverőér érintésekor az menthetetlenül sérül, és a beteg elvérzik.

 

István hallott egy ősi receptről, amit egy Unesco-expedíció talált néhány éve Kínában. Kipróbálta, és  édesapja aortája – orvosa ugyancsak nagy meglepetésére – teljesen mészmentessé vált, amint azt az ultrahangvizsgálat egyértelműen jelezte! Orvosi szempontból ez egyszerűen döbbenetes! Mivel

manapság a legtöbb halálesetet és számtalan, súlyos tünettel járó betegséget végső soron az érelmeszesedés okoz, ezért örömmel adom közre az egyszerű receptet.

 

(Én is rögtön készítettem egy-egy adagot a szüleimnek és magamnak.)”

Így készítjük:


33 dkg megtisztított fokhagymát fokhagymaprésben szétnyomunk,
majd 10 napig áztatjuk 3 dl, 96%-os, gyógyszertárban kapható alkoholban, lezárt üvegben.

Közben naponta egyszer fellötyköljük, hogy a fokhagyma hatóanyagainak kioldódását ezzel is serkentsük.

. Ezt követően a pépet tiszta ruhán átszűrjük üvegbe. A nyert folyadék tömény, ragacsos fokhagymakivonat.


Adagolása:

mindig evés előtt kell meginni, kevés tejben, gyümölcslében vagy vízben elkeverve:

 

 

Reggel

Délben

Este

1. nap

1 csepp

2 csepp

3 csepp

2. nap

4 csepp

5 csepp

6 csepp

3. nap

7 csepp

8 csepp

9 csepp

4. nap

10 csepp

11 csepp

12 csepp

5. nap

13 csepp

14 csepp

15 csepp

6. nap

15 csepp

14 csepp

13 csepp

7. nap

12 csepp

12 csepp

10 csepp

8. nap

9 csepp

8 csepp

7 csepp

9. nap

6 csepp

5 csepp

4 csepp

10. nap

3 csepp

2 csepp

1 csepp

11. naptól

25 csepp

25 csepp

25 csepp


11. naptól: napi 3 x 25 csepp, amíg a folyadék el nem fogy.


A kúra idején érdemes a szokásosnál több folyadékot fogyasztani.

 

Állítólag 7 évig nem kell megismételni a kúrát. Ha valaki kedvet érez hozzá, javaslom, próbálja ki, hiszen veszélytelen, és viszonylag olcsó szerről van szó.

 

Fejfájás, avagy migrén?

 

 

 

Fejfájás – csak úgy a fájdalom kedvéért

 

Migréntől körülbelül 1 millió ember szenved Magyarországon, és ha a fájdalmat nem tudja enyhíteni recept nélkül kapható szer vagy havonta négynél többször kell migrén miatt fájdalomcsillapítót szedni, akkor az illető forduljon orvoshoz!

 

 Ennek több oka is van. Egyrészt az, hogy az orvos ki tud írni olyan gyógyszert, amely az egyébként 2 napos migrént akár másfél órásra is rövidítheti, másrészt ha az illető havonta négynél többször szed be magas dózisban vény nélküli fájdalomcsillapítót orvosi felügyelet nélkül (mert csak nagy adagban hat), akkor azzal már nem tesz jót a szervezetének.


A migrén egyébként az úgynevezett önálló fejfájások közül a leggyakoribb. Az önálló fejfájás azt jelenti, hogy a fájdalomnak nincs szervi oka, nem kapcsolódik betegséghez. A másik gyakori önálló fejfájás az úgynevezett tenziós fejfájás, amitől akár 3-4 millióan is szenvedhetnek hazánkban – bár a két csoport között van átfedés is, tehát sok migrénesnek van tenziós fejfájása is.


Az önálló fejfájást kiválthatja érzelmi kitörés is. Tulajdonképpen ez egy idegrendszeri működészavar, a fájdalomérző rendszer működészavara. Ilyenkor ép az agyi szerkezet.

 

 

 

Betegséghez köthető fejfájások

 

 

 

Ha a fejfájás betegséghez kapcsolódik, akkor tünete lehet sok betegségnek: agydaganatnak (ettől jellemzően félnek a magyarok, pedig ez ritka), szemészeti, fülészeti problémáknak, fogászati kórképeknek – tulajdonképpen bármilyen, fejben lévő betegségnek.


A nyaktól eredő fejfájás ritkább, mint gondolnák (1 százalék alatti), visszafelé viszont igaz: a fejfájás okozhat nyakfájdalmat. De lehet a fájdalom hátterében depresszió, hirtelen megugró vérnyomás, oxigénhiány – ilyen módon a súlyos vérszegénység is okozhat fejfájást.

 

 

Genetikai okok

 

 

 

Ha fejfájásra nem hajlamos valaki, akkor jöhet front, közeledhet a menstruációja, lehet már nagyon kimerült a munkától és stresszes – mégsem lesz migrénje. Ha viszont hajlamos rá, akkor ezek együtt, vagy ezek közül valamelyik kiváltja a migrént.


Ha fejfájásra hajlamos valaki, akkor változatos kiváltó okokra lelünk. Van, akinek a stressztől fáj a feje, másnak épp akkor fájdul meg, amikor a stressz megszűnik – van olyan, akinek vizsga után kezdődik a migrénje. De létezik „weekend migrén” is: angolok és olaszok is leírták, ez a munka végeztével jelentkezik, mikor a szervezet úgymond „leereszt”.

 

Ne kísérletezgessünk vény nélküli gyógyszerekkel!
Ha egy hatóanyag nem segít, akkor kérhetünk a patikában másféle hatóanyagú gyógyszert. De 3-4-nél több gyógyszert már ne próbáljunk ki a saját szakállunkra, akkor már inkább menjünk orvoshoz.

Azért is nem szabad kísérletezgetni, mert vannak gyógyszerek, amelyeknek rendszeres, tartós szedése nemhogy csökkentené a migrénes rohamok számát, de egy idő után még gyakoribbá is teszi! Más fájdalmak miatt gyógyszert szedők vizsgálatakor derült ki, hogy az addig ritkán jelentkező fejfájások egyre sűrűbbé váltak.


Mikor kell sürgősen orvoshoz fordulni?

 

Az biztos, hogy akár éjjel, akár nappal, azonnal orvoshoz kell fordulni, ha valakinek életében először van valóban rendkívül erős fejfájása, vagy a másik eset, hogy fájt már a feje, de most nagyon furcsa, ismeretlen – és rendkívül erős a fájdalom.


Az egyik leginkább veszélyes fájdalom az, amikor egyik pillanatról a másikra hevesen, mintegy ütésszerűen kezdődik erős fejfájása – legtöbbször tarkótájon. Ez belső vérzésre utal, ilyenkor valamelyik agyi ér megrepedéséről van szó. Általában fizikai erőkifejtés, emelés, birkózás közben alakul ki – ilyen esetben akár a mentőt is kihívhatjuk.


Ha azt tapasztaljuk, hogy nem tudjuk csillapítani a rendszeresen jelentkező fejfájást, akkor menjünk el a háziorvoshoz, kérjünk beutalót egy fejfájás-ambulanciára. Arra azért számítani kell, hogy az önálló (tehát például tenziós és migrénes) fejfájást nem tudják megszüntetni, nincs olyan műtét, gyógyszeres terápia, ami után a beteg soha többé nem lesz fejfájós. Viszont befolyásolható a gyakoriság és enyhíthető a fájdalom – tehát javul az életminőség. Tablettát, kúpot, injekciót tudnak javasolni – ami megrövidíti a szenvedését. Nem mindegy, hogy egy migrén két napig tart, vagy másfél óráig!

 

B Z HáziPatika .

 

 

Szerző: Forrás:

 

Isten patikája. A méz.


 

Hogyan gyógyíts a mézzel:

Égési sérülések
– Kend be bőségesen mézzel a megégett bőrfelületet. Lehűti, nyugtatja, és gyors gyógyulást eredményez sebesedés nélkül. A baktériumok képtelenek túlélni a mézben.

Álmatlanság
Egy szűk evőkanálnyi méz egy bögre meleg tejben elkeverve csodákat tesz, igazi nyugtató.

Hiperaktivitás
Mindenben helyettesítsd a cukrot mézzel. A finomított cukor teljesen felpörgeti a szervezetet, megfosztja az idegrendszert a vitaminoktól, és akár viselkedési zavarokat is okoz, viszont tápértéke egyáltalán nincs.

Ágybavizelés
Egy teáskanálnyi méz lefekvés előtt segít a vízvisszatartásban, és nyugtatólag hat a félelmekkel szemben.

Orrdugulás
– Egy szűk evőkanál mézet oldj fel Egy kisebb lábos vízben, és inhalálj vele törölköző alatt. Nagyon hatékony!

Kimerültség – Az ókori görög sportolók is mézet fogyasztottak az állóképességük javítására versenyek előtt, és a regenerálódásra versenyzés után. Oldj fel egy rész mézet négy rész vízben, majd tartsd a hűtőben, és abból kortyolgass egy-egy kanálnyit.

Mélytisztító arcra
– Keverj el egy rész mézet egy rész zabliszttel, és kend fel az arcodra. Hagyd hatni fél órát, majd mosd le. Pattanásos, aknés bőrrel csodát tesz.

Hajkondicionáló
Keverj el egy rész mézet egy rész olívaolajjal, dörzsöld be a hajba, majd csavard meleg törölközőbe. Hagyd rajta legalább tíz percig, és öblítsd ki. Nagyon jót tesz a fejbőrnek is, fényes, rugalmas lesz tőle a hajad.
Izületi gyulladás
– Keverj el egy rész mézet egy rész almaecettel, majd higítsd fel vízzel ízlés szerint. Javítja az emésztést, és a fogyást is segíti.

Torokfájás
– Egy teáskanál mézet olvassz meg a szádban, majd csurgasd le a torkodon. Enyhíti a gyulladást.
Stressz – A vízben feloldott méz stabilizáló hatással bír, kiegyenlíti a lenteket és a fenteket. Egy rész mézet oldj fel négy rész vízben.

Tartósítószer
Ha cukor helyett mézet használsz a süteményekben, tovább maradnak frissek. A recept folyadéktartalmát csökkentsd egyötödével, hogy a méz mennyiségét kompenzáld.

Babáknak
– Egy éves kor felett keverd az ételébe, esetleg az italába: négy teáskanállal adj egy üveghez. Minél „darabosabb” a mozgása, annál több mézet érdemes adni a babának. Amikor jön a foga, bedörzsölheted az ínyét tiszta mézzel, ez nyugtatja és helyi érzéstelenítő hatása is van.

Csontritkulás
– A kutatások szerint napi egy teáskanál méz segíti a kalcium felszívódását, így megelőzi a csontritkulást. 50 felett mindenkinek hasznos lenne naponta mézet fogyasztania.

Migrén
– Egy evőkanálnyi mézet oldj fel fél pohár meleg vízben. Apránként kortyolgasd el, amikor épp rád törne a migrén, és ha szükséges, ismételd meg 20 perccel később.

Szemgyulladás
– Egy rész mézet oldj fel egy rész meleg vízben. Amikor kihűlt, ezzel borogasd a szemed.

Hosszú élet
– Érdekes tény, hogy a méhészek között fordul elő a legkevesebb rákos és izületi gyulladásos megbetegedés az összes szakma közül az egész világon. A rendszeres mézfogyasztók pedig a leghosszabb életű emberek közé tartoznak.

Köhögés elleni szirup mézből
Alaposan keverj össze 15 dkg mézet, 5 dkg glicerint és két citrom levét. Tedd kisebb üvegekbe, zárd le, és használd szükség szerint.

Isten patikája

Isten még mielőtt az embert megteremtette volna, mindent biztosított részére! Elválasztotta a sós vizet az édestől, alkotta a szárazföldeket, ültetett kerteket, állatokat és halakat teremtett. Isten adott egy óriási nyomravezető segítséget, hogy az ennivalók hogyan segítenek a testrészeinken. 

Az alábbi felsorolás nagyon hatásos, ha nyersen fogy!

Sárgarépa

Egy szelet sárgarépa úgy néz ki, mint egy emberi szem. A pupilla, az írisz, a sugárirányú vonalak úgy néznek ki, mint az emberi szem . És IGEN, a tudomány ma már tudja, a sárgarépa nagyszerűen feljavítja a szem vérkeringését és működését.


Paradicsom

 

A paradicsomnak négy kamrája van és piros. A szívnek négy kamrája van és piros A kutatások azt mutatják, hogy a paradicsom tele van lycopine-nal, mely igazi táplálék a vérnek és a szívnek. (lycopine: antioxidáns, hatása erősebb a C -vitaminnál, lassítja a sejtek öregedését)

Szőlő

A szőlők fürtökben lógnak, formájuk, mint egy szív. A szőlőszem olyan, mint egy vérsejt, a mai kutatások szerint a szőlő élénkíti a szívet és a vért.

Dió

A dió olyan, mint az agy, jobb és bal félteke, a kisagy és a nagyagy. A gyűrődések és a behajtások olyanok, mint az agykéreg. Tudjuk, hogy a dió jelentősen segíti az agyműködést.

Kidney bab

 

A vesebab segíti a vese működését és valóban úgy néz ki, mint egy vese.

Zeller, Kínai kel, Rebarbara

Kínai kel.

Rebarbara

A zeller, a kínai kel és a rebarbara olyanok, mint a csontok. Ezek erősítik a csontokat.A csontok 23 % szódát tartalmaznak. Ezek a zöldségek is 23 % szódát tartalmaznak. Ha nincs elég szóda az étrendedben, a szervezet kivonja a csontokból és emiatt csontjaid meggyengülnek. Ezek az ételek megerősítik a csontvázat

Avocado

 

Padlizsán

 

Körte

Az avokádó, a padlizsán és a körte segítik anyaméh és a méhnyak egészséges működését. Hasonlítanak is rájuk. A tudományos kutatások szerint, ha egy nő heti egy avokádót elfogyaszt, egyensúlyban tartja a hormonjait, megakadályozzák a nemkívánatos születési súlyt és megelőzik a méhnyakrákot. Mennyire megalapozott ez? Pontosan 9 hónap kell, hogy az avokádó bimbóból érett gyümölccsé fejlődjön, több mint 14000 különböző élelem alkotóelem található minden egyes gyümölcsben, a modern tudomány eddig csak 141-et tanulmányozott.

Füge

 

A fügék tele vannak magokkal és párosával lógnak, míg fejlődnek. A fügék elősegítik a spermák mozgási sebességét és növelik mennyiségüket, ez kizárja a magtalanságot.

Édesburgonya

Az édes burgonya a hasnyálmirigyre hasonlít és ténylegesen egyensúlyban tartják a szervezetet a cukorbetegség megelőzése szempontjából.

Olive

Narancs

A narancs a grapefruit és az egyéb citrusfélék olyanok, mint a női emlőmirigyek és segítik a mell egészségét és a nyirokmirigy csomók a mellből való eltávozását.

Hagyma, fokhagyma

A hagyma olyan, mint az emberi sejt. A tudomány mai állása szerint segítik eltávolítani a veszélyes mérgező és hulladék anyagokat a sejtekből. Könnyeket fakasztanak, amelyek viszont tisztítják a szemet! 

 

 


Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen