‘Pizza receptek’ kategória archívum

 Csirkés pizza.

A sugót a tésztára terítjük, 10 dkg reszelt trappista sajttal megszórjuk, 20 dkg főtt, metéltre vágott csirkemellet teszünk rá, oreganóval ízesítjük és sütőben megsütjük

 A pizzatészta és a pizzamártás korábban leírva. Kattintson rá!

 

Jó étvágyat.

 

Vegetáriánus pizza.

A sugót a tésztára terítjük, 8 dkg trappista sajtot szórunk rá. Nyers szeletelt gombát, főtt kukoricát, zöldborsót, spárgát, brokkolit, olívabogyót teszünk rá. Oreganóval ízesítjük és sütőben megsütjük.

A pizzatészta és a pizzamártás receptje korábban leírva. Kattintson rá!

 

 

 

 

Jó étvágyat.

Négy évszak pizza.

A sugót a tésztára terítjük, 8 dkg trappista sajtot szórunk rá. Előfőzött brokolit,  kukoricát, metéltre vágott sonkát és szeletelt nyers gombát sávonként tesz- szűk a tésztára. Ügyeljünk arra, hogy minden szükséges anyag kerüljön az adagokba! Oregánóval megszórjuk és sütőben megsütjük.

A pizzatészta és a pizzamártás receptje korábban leírva. Kattintson rá!

 

 

Jó étvágyat.

Pizzamártás.

 Pizzamártás (sugo)1.

5 dkg finomra vágott hagymát 0,5 dl olajban megpárolunk, hozzáadunk 2-3 cikk zúzott fokhagymát, 7 dkg (1 kis doboz) paradicsompürét, sót, őrölt fekete borsot, reszelt gyömbért.

 

Az egészet jól lepirítjuk, felöntjük vízzel és jól kiforraljuk. A víz mennyiségét úgy kell meghatározni, hogy kb. 1 dl mártás legyen adagonként. Ha nagyon savanyú, egy kevés cukrot is adhatunk hozzá. (Ha egy adott pizzához valamilyen egyéni ízesítés kell, azt mindig ott jelezzük. Ha a pizzához valamilyen alapanyagot külön meg kell, hogy főzzünk, a főzőlevét esetleg felhasználhatjuk a víz helyett.)

Pizzamártás: (sugo)2.

30 dkg paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk és apróra vágjuk (turmixgéppel is összetörhetjük). Egy kevés vízzel jól kiforraljuk. Sóval, őrölt fekete borssal, reszelt gyömbérrel és delikáttal ízesítjük. Jól kiforraljuk. Ha ezt a készítési módot választjuk, akkor is 1 dl mártás kell adagonként.

 

Jó étvágyat.

 

 

Pizzatészta.

A pizza lelke a tészta, ügyeljünk rá, hogy az alja jó ropogós legyen, a belseje viszont könnyű és puha!


10 dkg sima és 20 dkg grízes lisztet összekeverünk. A lisztbe egy kis mélyedést készítünk, ebbe morzsolunk 2 dkg élesztőt. Egy kevés langyos vízzel kovászt készítünk és ruhával letakarva meleg helyen tartva megvárjuk, amíg az élesztő felfut. 1 dl étolajat – lehetőleg olívaolajat -, sót, reszelt gyömbért és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy fánktészta sűrűségű tésztánál kicsit keményebb tésztát kapjunk. Ruhával letakarva megkelesztjük.Többféle módon készíthetjük elő a sütésre:


a./ A legegyszerűbb, ha egy vékonyan kiolajozott sütőtepsibe nyújtjuk, így kocka alakú pizzákat kapunk.


b./ A másik variáció: egy vagy több adagos kerek lapokat nyújtunk a tésztából, ekkor a végén cikkekre vághatjuk a pizzát.


c./ A harmadik esetben is kerek pizzát készítünk, csak az a különbség, hogy egy alacsony peremű kerek sütőformába nyújtjuk a tésztát.

 

animalt_gif_043.gif

 

Jó étvágyat. 

 

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen