‘2016. évi horoszkóp a 12 csillagjegyről’ kategória archívum

2016. évi horoszkóp Halak

 

212

 

Önöknek két uralkodó bolygójuk van az asztrológia hagyománya szerint. A Neptunusz és a Jupiter. Az előbbi nagyon lassan halad, az elmúlt évhez hasonlóan a Halak jegyében jár – ami még jó pár évig így marad – , a Jupiter pedig éppen szemközt folytatja útját a Halak csillagképpel. Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Kedve Halak szülöttek, nem mást, mint hogy ebben az évben  olykor összetűzésbe kerülhetnek a vágyaik és a realitás, az elképzelések és a kőkemény valóság.

Az év első egy-két hónapjában ebből még nem sokat éreznek, a tél ugyanis inkább egy kicsit lassúbb sodrású időszak lehet, mikor nem annyira a tervek és a távlatok kerülnek előtérbe, hanem inkább a forró tea mellett eltöltött békés esték és az otthon meghittsége. Kicsit érzékenyebbek lehetnek a megszokottnál, főként akkor, ha kritikával szembesülnek, vagy ha valaki által mellőzöttnek érzik magukat. Az előbbi ellen nehéz lenne védekezni, az utóbbi esetben pedig az lenne a legjobb megoldás, ha önök vennék fel a kapcsolatot az illetővel. Valószínű semmi baja nincs, csak sok az elfoglaltsága. Az emberi kapcsolatoknak amúgy is megvan a maguk ár-apály jelensége, két ember kapcsolata soha nem egyenletes, vannak aktívabb és csendesebb időszakok.

A fordulópontot a születésnapjuk hozza meg, amit követően furcsa megélénkül az életük, mintha minden idegszálukban éreznék a tavasz illatát. A tervezések  időszaka főként az április lesz, de ha az elképzelésüknek anyagi akadálya van, előbb teremtsék meg a feltételét. Nagyon fontos azonban, hogy a pénzügyek területén semmiféle kockázatot ne vállaljanak. Ne adjanak kölcsön, de legfőképp önök ne verjék magukat hitelekbe.

Májusban, vagy júniusban sikerül az életükben lezárni egy nehezebb fejezetet, ami hatalmas megkönnyebbülést hoz. Lehet, ezt már régen meg kellett volna tenniük, de most jött el az ideje. Ez egyéni élethelyzet szerint nagyon is sok dolog lehet, és ahogy túl lesznek rajta, az élet más területein is kedvük támad egyfajta lomtananitásra. Régi tárgyakat épp úgy fognak kidobni, mint ahogy megválnak kellemetlen szokásoktól, idejétmúlt előítéletektől.  Azonban emberi kapcsolataik nem fognak változni, mint ahogyan a legtöbbször ilyenkor ez lenni szokott. Júliusban kicsit drágább utazást terveznek, mint amit valójában megengedhetnek maguknak, ebből kisebb családi vita is lesz. Hallgassanak az óvatosabb családtagokra, higgyék el, nem szükséges luxus kell ahhoz, hogy jól érezze magát.

Az augusztus inkább rokonlátogatásokra lesz alkalmas. Kár lenne kihagyni egy kedves meghívást, főként akkor, ha a meghívó személlyel az elmúlt években kicsit el is távolodtak egymástól.

Szeptemberben mindennél jobban vágynak egy kis munkán belüli elismerésre, ezt azonban semmiképp ne kényszerítsék ki. Elég ha önök tudják, hogy nagyon jól végzik a munkájukat. Októberben és novemberben végre sikerül elindítani azt a tervet, aminek tavasszal még anyagi akadálya volt, méghozzá teljesen önerőből. Ez nagy lelkesedést okoz, ami az év utolsó két hónapját bearanyozza.

 

Szerencsenapok: január 10., február 8., március 5., április 7., május 24., június 19., július 22., augusztus 11., szeptember 4., október 15., november 5., december 12.

2016. évi horoszkóp Vízöntő

 

211

Eleven gondolatokkal, friss, élénk kommunikációval köszönt be a 2016-os év, ugyanis a gyorsan mozgó Merkúr a Vízöntő jegyén haladva nagyon is serkentően hat intellektuális életükre. A legjobb tehát, ha ezt a sokat ígérő évet azzal kezdik, hogy pótolnak olyan levéladósságokat, amelyek már régen nyomasztják önöket, megbeszélnek az érintettekkel minden olyan vitás témát, amit eddig elkerültek. A születésnapjuk időszaka kicsit több munkát ígér, mint ahogy azt elképzelték, még az sem kizárt, hogy megfeledkeznek erről a remek ünnepről. Így annál kellemesebb meglepetés lesz, hogy mennyien és mekkora örömmel köszöntik önöket.

Márciusban és áprilisban hívatlan vendégként a zöldszemű szörnyeteg, vagyis a féltékenység üti fel fejét a Vízöntők háza táján. Ez alakulhat úgy is, hogy nem lesznek biztosak a párjuk hűségében, de az sem lehetetlen, hogy önöknek lesz ismét nagyobb a szabadság utáni vágya. Ezt a helyzetet ugyan sikerül egy kis odafigyeléssel rendbe hozni, de szembesülnek azzal a ténnyel, hogy az emberi kapcsolatok hatalmas tanulási tanulási területet kínálnak. Legyenek toleránsabbak és akkor minden emberi kapcsolatot könnyebben tudnak megoldani. Erre azért is nagy szükségük lesz, mert áprilisban, egy barátjuk, májusban pedig egy önökhöz közel álló munkatársuk fog elég furcsán viselkedni, ami hatalmas türelmet igényel a Vízöntő jegy szülötteitől.

A nyár folyamán nem lesz nagy a munkakedvük. Mondjuk ki bátran: nagyon is úgy fognak a munkához állni, hogy ahhoz más is hozzáférjen. Ha mód lenne rá, az egész nyarat szabadságon töltenék, ami persze lehetetlen, ennek ellenére igyekezzenek úgy berendezni a nyári hónapokat, hogy minden napban legyen valami örömmel végzett tevékenység.

Szeptemberben főként a szellemi munkát végző vagy emberekkel foglalkozó Vízöntőkre hárul több feladat. Kisebb félreértések támadhatnak, nagyon is bele kell, hogy bújjanak mások bőrébe, hogy zökkenőmentesen menjenek a dolgok. Októberben ügyeljenek a tárgyaikra, mert könnyen lehet, hogy valamit elveszítenek. Hasonló fontos tanács, hogy ebben a hónapban ne hanyagoljanak el semmilyen kötelezettséget, még akkor sem, ha ez valami apró dolog.

Az év legnyugodtabb hónapja a november lehet, amikor energiájuk  kicsit takarék lángon ég, de decemberben ismét tele lesznek erővel és életkedvvel. Anyagi helyzetük kissé fellendül, de ezt el is költik az ünnepek alatt.

 

Szerencsenapok: január 20., február 3., március 17., április 12., május 11., június 15., augusztus 2., szeptember 11., október 1., november 20., december 11.

2016. évi horoszkóp Bak

 

210

A 2015-ös év azzal az elképzeléssel kezdődött, hogy valami új dolgot szeretnének bevezetni az életükbe, és ez sikerült is.  A Bak jegyűek tervszerűen irányítják az életüket, szeretik pontosan meghatározni hogy mikor mit fognak tenni, milyen feladatok állnak előttük. Ez az év sem fog másként kezdődni, ám most nem új dolgokba szeretnének fogni, inkább a régi terveken dolgozni, a már elért sikereket továbbvinni, tökéletesíteni.

Az év első három hónapjában a karrierépítés kerül előtérbe. A Bak jegyének szülöttei amúgy is rendkívül precíz és megbízható munkaerők, most azonban még saját magukat is felülmúlják. Feletteseik elégedettek lesznek, a munkatársaik pedig hálásak, ugyanis lesz egy-két olyan kreatív ötletük, amivel könnyebbé teszik a napi rutint. Igaz, hogy márciusban keletkezik a munkahelyükön egy kis mesterségesen gerjesztett feszültség, de önök erre kívülállóként tekintenek, megmarad legendás higgadtságuk. Ha munkájuk kicsit monoton, most ezt a szokottnál is jobban bírják.

Áprilisban és májusban anyagi helyzetük mutat fellendülést. A Bakok meglehetősen takarékosok, jól osztják be a pénzt, de most kicsit túlzásba is viszik. Ebből származhat egy kis vita, a párjukkal vagy egy családtaggal, főként akkor,  ha eltérőek a pénzköltési szokásaik. Párjuk, vagy egy-egy családtagjuk inkább beruházni szeretne, vagy megvenni valami drágább, új háztartási gépet, amivel önök nem értenek egyet. Végül meg fogják érteni, hogy valójában a pénz is energia, és ahhoz, hogy több legyen belőle, nem lekötni, hanem áramoltatni kell. Egy egészséges kompromisszum sokat fog segíteni, és júniusra sikerül közös döntést hozniuk.

A nyár folyamán nem mindig lesz kedvük kimozdulni. Hallgassanak a szervezetük jelzéseire! Ezt nemcsak a passzív és aktív pihenés egyensúlyának megteremtésére értem, hanem minden más életterületre. Valószínű, hogy nagyobb utazásra leginkább a július második fele vagy az augusztus eleje lesz alkalmas, és a legjobban akkor fogják érezni magukat, ha erdők, hegyek veszik körül önöket ezekben a napokban.

Szeptemberben a célok és értékek összeegyeztetése kerül napirendre. Hogy mit értek ez alatt? Nos, azt, hogy ha kisebb új tervek lépnek életük fókuszába, gondolják át, hogy valóban örömöt okozna-e ezek megvalósítása. Biztos, hogy ezt akarják? Semmiképp ne akarjanak másoknak megfelelni, bármilyen kitűzött cél a sajátjuk legyen, és ne mások elvárásai önökkel szemben. Az október és a november csendes, de alapvetően magabiztos hónapok lesznek. A környezetük tagjaiból tiszteletet fognak kiváltani, de igazán közel magukhoz csak a családtagokat és a legkedvesebb barátokat engedik. A december eleje is még kicsit ezt a hatást viszi tovább, a karácsony időszaka azonban oldott és meghitt lesz.

 

Szerencsenapok: január 6., február 11., március 2., április 1., május 9., június 17., július 22., augusztus 7., szeptember 7., október 29., november 9., december 1.

 

2016. évi horoszkóp Nyilas

 

209

Ahhoz képest, hogy a Nyilasok a tüzes jegyek szülöttei, kicsit csendesebben veszi kezdetét ez az esztendő, de ez legfeljebb a legfiatalabb Nyilas-szülötteknek okoz gondot, az idősebbek nagyon is jól tudják, hogy az ilyen időszakokat az erők összpontosítására lehet használni. Az elmúlt évek amúgy is kicsit túl mozgalmasan robbantak be, a 2016 pedig épp azáltal lesz sikeres, hogy a megfontolt cselekvésnek kínálnak több lehetőséget.

Ha egy mondatban kelleme az év egészét megfogalmazni, azt írnám, hogy az első fele kicsit lassúbb sodrású lesz, a nyár vége után azonban ismét felgyorsulnak az események, és társuk lesz a szerencse. Ennek az az oka, hogy az uralkodó bolygójuk, amaz a bizonyos szerencsét hozó Jupiter az év első felében a Szűz jegyében haladván nem igazán vetít kedvező fényszögeket  a Nyilashoz, nyár végétől azonban belép a Mérlegbe, ahonnan ismét elkényezteti a tüzes jegyek szülötteit. Kedves Nyilasok, ez  azonban korántsem jelenti azt, hogy az év első felében ne lehetnének sikeresek. A mottó ekkor az önök számára inkább az lesz, hogy azt élik meg igazán sikernek, amiért meg kellett dolgozniuk.

Az április és a május a magánéletet hozza fókuszba. Többet és szívesebben lesznek azokkal az emberekkel, akiket igazán közel éreznek magukhoz, ami nem biztos, hogy feltétlen vér szerinti hozzátartozókat jelent. Egyes barátságok elmélyülhetnek, érdekes dolgokat tudnak meg egymásról.

Júniusban nagy lesz a mozgásvágyuk, úgy érzik, szinte feszül önökben az energia. Ha módjuk van rá, vegyék ki ekkor a szabadságukat, válasszanak olyan úti célt, ahol lehetőségük van kipróbálni a nomád életet. Azonban ha ez nem sikerül, akkor egy-egy  esti futás  vagy egy edzőtermi látogatás is sokat segíthet. A nyár folyamán egyébként főként a fizikai munkát végző Nyilasok érzik magukat sikeresnek a munkájukban.

Augusztusban egy kisebb anyagi fellendülés okoz örömöt. A Jupiter szeptembertől vetít kedvező fényszöget a jegyükhöz, tehát a korábbi tervek ekkor fognak igazán beérni. Nem kizárt, hogy a szeptember második fele és az október lesznek az év legvidámabb hónapjai, amikor joggal érzik úgy, hogy üldözi önöket a szerencse. Novemberben olyan emberek is a pártfogóikká válnak, akik korábban közömbösnek tűntek. A születésnapjuk szintén kellemes meglepetést tartogat, a karácsonyt pedig egészen különlegesen fogják eltölteni.

 

Szerencsenapok: január 10., február 11., március 3., április 7., május 29., június 1., július 21., augusztus 11., szeptember 4., október 15., november 5., december 20.

 

2016. évi horoszkóp Skorpió

 

208

Az év első felében három erős hatású úgynevezett lassú bolygó vetít kedvező fényszöget a Skorpióhoz, amelynek hatását aligha kell magyaráznom. Talán csak annyit tehetnék hozzá, hogy ha nem valami új tervvel, elképzeléssel léptek be ebbe a sokat ígérő esztendőbe, akkor vegyenek elő gondolataikból néhány régi , valamilyen okból meg nem valósult tervet, és ha még ezek időszerűek, akkor bátran kezdjenek el dolgozni a megvalósításukon. Ezek különösen akkor kapnak új lendületet, ha korábban idő, vagy pénz hiánya miatt nem tudtak dolgozni rajtuk. A szabadidejük ugyan nem lesz több, de most valahogy jobban sikerül beosztani, méghozzá úgy, hogy önmagukra is maradjon idejük. Anyagi helyzetük viszont jó formában lesz, amit nagyon is jól használnak fel.

A január és a február kicsit kockázatvállalóbb hónapok lesznek, amelyek jelszava az, hogy aki mer, az nyer! A családjukban és a baráti körükben természetesen bőven lesznek vészmadarak, de a Skorpió jegyűekről egyszerűen leperegnek a negatív gondolatok. Magabiztosan, céltudatosan haladnak a céljaik felé. A vezető beosztásban dolgozó Skorpiókra még a szokottnál is nagyobb tisztelettel néznek munkatársaik, azok pedig, akik üzlettel vagy vállalkozással foglalkoznak, sikeresnek élik meg a hivatásukat. Szellemi kapacitásuk különösen április és májusban lesz csúcsformában.

A június a tolerancióról fog szólni. Kisebb vitákba keveredhetnek olyan emberekkel, akiknek más az elképzelése, és akik közül néhányan valóságos sértésnek veszik, ha valaki nem úgy gondolkodik, ahogyan ők. Legyenek velük türelmesek, hisz a világ épp attól szép, hogy abban sokféle vélemény és nézőpont megfér egymással. Nem kell meggyőzni a másokat, a vita elől pedig jobb, ha kitérnek, vagy legalábbis kulturált mederben tartják.

Ámor júliusban és augusztusban fordítja önök felé a legkedvesebb arcát. Ne higgyenek abban, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta jó,igen is lehet régi kapcsolatokba új, érettebb érzelmeket vinni, új alapokról indulva újrakezdeni azt, ami kicsit megtorpant. Ehhez egy július végi közös utazás nagyon nagy segítséget nyújthat. Augusztusban inkább a hétvégék kínálnak színes programokat. Önök is örömmel hívnak meg embereket, de nagy kedvet éreznek ahhoz is, hogy másokat látogassanak meg. A szeptember és az október ahhoz nyújt lehetőséget, hogy bővítsék amúgy sem szűk komfortzónájukat. Kedvük lesz valami olyasmit kipróbálni, amit eddig idegennek éreztek. A mozgalmas és sok újat hozó év legnyugodtabb két hónapja a november és a december lesz, mikor a család, a belső béke kerül előtérbe.

 

Szerencsenapok: január 6., február 21., március 12., április 1., május 15., június 20., július 22., augusztus 3., szeptember 7., október 29., november 5., december 1.

2016. évi horoszkóp Mérleg

 

207

Mivel a 2015-ös évet lezáró ünnepek békésen, szeretetben teltek el, a Mérleg jegyűek egyfajta könnyed és laza hangulatban lépnek át a 2016-os évbe. Ha netán volt az életükben , ami egy-egy időszakban szorongást okozott, észre fogják venni, hogy ez elmúlt. Talán eszükbe sem jut. Az év eleje tehát nemcsak a régi szorongások, hanem az esetleges régi sérelmek elengedéséről is szól. Örömmel fogják felfedezni, hogy mekkora pszichés energia szabadul fel a lelkükben, amire igenis nagy szükségük lesz.

Áprilisban új, céltudatos emberek lépnek be az életükbe, akik akár egy új terv lehetőségét is felcsillantják. Tudom, hogy önök nem a gyors döntések emberei, de szerencsére a sors bőven bőven fog időt adni, hogy elhatározzák szeretnének-e belefogni vagy sem. Ám ahogy ezen tanakodnak, érdekes, új képességeket fedeznek fel saját magukban, amelyeket nagy kár lenne nem kihasználni. Ne várjanak kívülről jött megerősítést, a környezetük kicsit lassabban veszi észre a változásokat, a lényeg az, hogy a Mérleg jegyűek legyenek elégedettek önmagukkal.

Májusban a kapcsolatteremtő képességük lesz csúcsformában, amivel ismét sok érdekes, színes személyt vonzanak be az életükbe. Valószínű, a társkapcsolatuk rendben működik, de egy-két kellemes új barát vagy ismerős érdekes, új dolgokkal szélesíti horizontjukat. Júniusban támadhat egy kisebb munkán belüli kavarodás, de önök olyan könnyen fognak ezen felülemelkedni, hogy ezzel példát is adnak a viszálykodóknak. Nagyon fontos azonban, hogy válasszál el a munkát és a magánéletet.

Szabadságra valószínűleg júliusban mennek, ami egy kicsit elevenebb kikapcsolódás lesz. Az igaz, hogy a Mérleg – szülöttek nem annyira szeretik a nyüzsgő nagyvárosokat, most azonban egy lehetőség  mégis abba az irányba tereli őket, hogy ha útra kelnek, abban legyen városnézés, más országok, kultúrák felfedezése. Amolyan passzívabb, ejtőzős pihenésre inkább az augusztus lesz alkalmas.

Szeptemberben leckét kapnak a türelemből, de ezt jól fogják kezelni. Kevés az olyan ember, aki egy Mérleg-szülöttet ki tud hozni a sodrából, bár lesz olyan, aki igen csak megpróbálja. Októberben érdekes változások érlelődnek vagy a lakóhelyükön, vagy a munkahelyükön, amit kezdetben kis aggódással szemlélnek, de végül örömmel fogják tapasztalni, hogy a változás mindenki számára jót hoz. A születésnapjuk időszaka  vidáman és mozgalmasan  köszönt be. Az év utolsó két hónapjában nem kizárt, hogy egy új, jónak ígérkező mellékállás lehetősége találja meg a Mérlegeket. Ha elvállalják, kétségtelen, hogy anyagi helyzetük fellendül.

 

Szerencsenapok: január 15., február 9., március 16., április 27., május 5., június 12., július 22., augusztus 24., szeptember 4., október 1., november 31., december 8.

2016. évi horoszkóp Szűz

206

A legjobb hírem a Szűz jegyűek számára az, hogy az év első felében a nagy szerencse bolygójának tartott Jupiter az önök jegyében folytatja égi útját. Aligha kell elmondanom, hogy ez igencsak pozitív történéseket jelent a jegy szülötteinek életében. Természetesen ez nem minden Szűznek hoz valamilyen nagyon nagy szerencsét, az azonban általános lesz mindannyiuk számára, hogy könnyebbnek, vidámabbnak élik meg a hétköznapokat, még az esetleges nehézségekkel is jobban megküzdenek. Lesznek napok, amikor maguk sem tudják miért olyan jó hangulatban ébrednek, hogy ez a környezetükre is kisugárzik. És pontosan tudjuk, hogy amit mi adun k, mi mutatunk magunkból, jó eséllyel azt azt kapjuk meg a körülöttünk  lévőktől is. Ez főként a téli és a tavaszi hónapokra lesz jellemző. Több olyan ember hozzáállását sikerül megváltoztatniuk példamutatásunkkal, akik amúgy igencsak hajlamosak a borúlátásra. Sikerül őket meggyőzni, hogy a legkisebb dolgoknak is lehet örülni, csak meg kell látni őket.

Mivel a Szüzek a földies jegyek csoportjába tartoznak, alapvetően fontos az életükben a biztonság, a nyugalom, a kiegyensúlyozottság, a biztos alapok. Most nyugalommal tölti el önöket, hogy joggal érzik, ennek teljes mértékben a birtokában vannak. Anyagi helyzetük stabil, és szerencsére a magánéletük is egyéni élethelyzetük szerint úgy alakult, ahogyan azt elképzelték. Április végén és májusban alaposan át fogják gondolni, hogy barátaik közül kik azok, akik kicsit ingatagabbak. Az utóbbiakkal legyenek elfogadóak, legfeljebb ne vonják be őket a terveikbe. Az ilyen kapcsolatokban amúgy is általában eljön az a pont, amikor megmérettetnek, és ha nem bizonyulnak elég erősnek, csendben el lehet őket engedni. Önök amúgy is inkább azt szeretik, ha kevés számú, de mély barátságot mondhatnak magukénak. 

A nyár inkább a passzív pihenésnek kedvez, főként akkor, ha az elmúlt években kicsit mozgalmasan alakult  ez az évszak. Kevés Szűz – szülöttnek lesz kedve nagyobb utazásra, ha mégis rászánják magukat, azt inkább családjuk kedvéért teszik. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ne éreznék jól magukat. Egy-egy hétvége  azonban különös örömet okoz. Szeptemberben valamilyen kisebb munkahelyi intrika okoz gondot. Ez azonban nem ok arra, hogy elrontsa a jókedvüket. Önök különben is konfliktuskerülő emberek, tehát nagyon is jól teszik, ha apróbb dolgok miatt nem veszik fel a kesztyűt.

Az üzlettel, vállalkozással foglalkozó Szüzek számára a november lesz a legsikeresebb hónap. Többet fognak dolgozni, de ennek meg is lesz a gyümölcse, amit a következő évben is élvezhetnek. A december első fele is aktív időszak lesz, az év utolsó két hete azonban legyen a pihenésé.

 

Szerencsenapok: január 8., február 21., március 15., április 1., május 23., június 12., július 30., augusztus 2., szeptember 7., október 31., november 3., december 31.

2016. évi horoszkóp Oroszlán

 

205

A 2015-ös esztendőt azzal a gondolattal zártuk, hogy az Oroszlán jegyűek minden bizonnyal mostanában harmóniában állnak mind a világgal, mind önmagukkal. Ez a megelégedett, békés hangulat átsugárzik a 2016-os évre, még akkor is, ha ennek első két-három hónapjában nem várható jelentős esemény. Az Oroszlánok, mint az állatöv királyai, a legtöbbször szeretik, ha pezseg körülöttük az élet, de most – talán a saját maguk számára is meglepő módon – inkább az élet apróbb dolgaiban keresnek örömöt. Lehet ez egy jó könyv, baráti összejövetel vagy valamilyen hobbi, ami boldogsággal tölti el őket. 

Március végén és április elején a környezetükből sajnos több rossz hírt hallanak, ami azonban szerencsére nem önökre vonatkozik. Sőt a lelkük mélyén egy kicsit mintha azt éreznék, hogy a rossz dolgok olyan események, amelyek  mindig másokkal történnek meg.

Májusban egy érdekes terv furakodik képzeletük vetítővásznára. Egyelőre azonban ezt ne osszák meg másokkal, főként ne kérjenek tanácsot. Többször, több jegynek írtam már le ilyen időszakban, hogy a tanács mindig egy egyéni  élményvilágból  fakad, tehát aki javasol valamit, legfeljebb azt tudja elmondani, hogy ő mit tenne abban a helyzetben. A tüzes jegyek szülöttei általában elég magabiztosan irányítják az életüket, nem engednek másoknak beleszólni, amit nagyon is jól tesznek.

Júniusban anyagi helyzetük fellendül, de szokás szerint eszük ágában sincs a fogukhoz verni a garast. Az Oroszlán-szülöttek alapverően nagylelkű emberek, most pedig különösen örömmel vesznek másoknak ajándékot, vagy adakoznak  valamiféle jótékony célra. Arra azonban ügyeljenek, hogy júniusi szabadságukra mindenképpen tegyenek félre, ekkor ugyanis nem lesz nagyobb bevételük, de szívesen költenek változatlanul kicsit többet. Lesznek olyan Oroszlán-szülöttek, akik az idei szabadságukat egy drágább hotelben, welness-szolgáltatások  közepette töltenék szívesen, vagy valami költségesebb úti célt választanak.

Szeptemberben azzal a gondolattal fognak szembesülni, hogy a szerencse valójában nem Fortuna kegyelme, hanem egyfajta lelki beállítódás, amihez önöknek nagyon is nagy érzékük van. Az ősz egésze folyamán éber szemekkel fognak figyelni a felmerülő jó lehetőségekre, amelyeket mások  talán észre sem vesznek, sőt, ezek közül jó érzékkel választják ki a legjobbakat. A november és a december egy kellemes, vidám hónap lesz,  sok-sok vendégséggel és nevetéssel. 

 

Szerencsenapok: január 7., február 4., március 12., április 18., május 9., június 29., július 7., augusztus 9., szeptember 16., október 13., november 28., december 29.

2016. évi horoszkóp  Rák 204

Talán még emlékeznek, hogy a 2015-ös évet azzal a gondolattal kezdtük, hogy végre megtanultak kiállni a saját érdekeikért. A most elköszönő év egésze során bizonyára nyújtott ebből a leckéből tanulnivalót, de ezt az esztendőt már nagyon is magabiztosan fogja elkezdeni. Kicsit ezt úgy is tekinthetjük, hogy ha ezt a megelőző évek a tanulásé voltak ebben a témában, akkor most a vizsga időszaka jött el. Már januárban és februárban szembesülhetnek olyan élethelyzetekkel, amikor határozottan kell fellépniük, kiküszöbölvén azt, hogy bárki feltételeket szabjon önöknek. Márciusban lehetséges egy kisebb társkapcsolaton belüli vita. Ebben már kicsit engedhetnek a békesség kedvéért, de csak úgy, hogy mind a ketten egyformán járjanak jól.

Nagyon fontos, hogy egyértelműen jelöljék ki a határaikat az élet minden területén. Vagyis szögezzék le, hogy miben hajlandóak kompromisszumot kötni, miben nem, mit engednek meg másoknak, és mit nem. Ezt tartsák is be. Sokkal egyértelműbbek lesznek az emberi viszonyaik, önöknek pedig erre nagyon nagy szükségük van.  Áprilisban a munkahelyükön kapnak egy új feladatot, ami először nehéznek tűnik, de kis segítséggel hamar belejönnek, sőt a hasznosság kellemes érzésével tölti el a Rák-szülötteket. Mivel önök az állatöv leginkább családszerető emberei, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy ez a többletmunka ne vonja el az erejüket és a figyelmüket szeretteikről. A nyár kevésbé az utazásról, mint inkább valami otthonon belüli felújításról, szépítésről szólhat. Egészen új szépségeket csempésznek a környezetükbe, ami lehet egy új szín a falakon, egy új bútor, egy kis praktikus átrendezés vagy valami más, kreatív egyéni ötlet.

Családtagjaik is osztani fogják a lelkesedésüket, önök pedig még szívesebben hívnak majd vendégeket a megújult környezetükbe. A nyár második fele a kellemes vendégségekről fog szólni. A Rák-hölgyek a legjobb háziasszonyok, most pedig különösen remekelni fognak. A lakásfelújítás ugyan egy kicsit megcsapolja  nyár végére a pénztárcájukat, de szeptemberben  egy olyan rég várt összeg , amiről már rég le is mondtak, de az sem kizárt, hogy egy mellékállás lehetősége tűnik fel, ami nemcsak kis többletjövedelmet hoz, hanem kellemes, új ismeretségeket is.

Október végén, november elején hajlamosak lehetnek egy kis megfázásra, amit azonban könnyű megelőzni. Fogyasszanak minél több vitamint, alkalmazzanak fényterápiát, erősítsék az immunrendszerüket! Lehet, hogy egyeseknek szokatlanul cseng, a legjobb egészségvédő a derűs, vidám hangulat, amiben nem lesz hiányuk. Keressék a jókedvű emberek társaságát, nézzenek vígjátékokat, olvassanak vidám könyveket. A december ismét  az otthont és a családot hozza előtérbe. Az ünnepekre való készülődés mellett egy rokon kicsit több figyelmet igényel, amit a Rák jegyűek  meg is fognak adni. Végső soron az ünnep szépségét nem a csillogó kilincs vagy a ragyogó ablak jelenti, hanem a törődés és a szeretet. Önök pedig ebből fognak a legtöbbet adni és kapni.

 

Szerencsenapok: január 1., február 20., március 4., április 3., május 21., június 10., július 8., augusztus 5., szeptember 14., október 10., november 5., december 25.

2016. évi horoszkóp Ikrek

 

203

 

Ahhoz képest, hogy az Ikrek jegyűek lénye tele van elevenséggel, örök mozgékonysággal, a 2016-os év egy kicsit csendesebben köszönt be, aminek főként az az oka, hogy az elmúlt évet lezáró ünnepekben túl sok volt az esemény. A lélek pedig olykor pihenésre vágyik. Többször, több jegy születteinek írtam meg ilyen esetekben, hogy az életünknek vannak amolyan jin és jang szakaszai, vagyis elevenebb és csendesebb időszakai. Mind a kettőre egyformán van szükségünk. A baj csak akkor kezdődik, ha ezt valaki nem fogadja el, és nem használja feltöltődésre a békét kínáló heteket.

Kedves Ikrek – szülöttek, ha az év első három hónapjában nem veszik önöket annyian körül, mint ahogy általában szokták, használja ki ezt az időszakot valamiféle tanulása. Ez lehet egy szakképzés, egy nagyszerű tanfolyam, egy előadás-sorozat, akár valami felsőbb képzés, de az is remek ötlet, hacsak amolyan autodidakta módon mélyülnek el jobban egy témában. Hasznát fogják venni.

Áprilistól ismét egy kicsit mozgalmasabb lesz az életük, persze egyéni élethelyzet szerint. Annak ellenére, hogy ezt örömmel veszik, lesz a környezetükben néhány ember, aki igen csak leckét ad a türelemből. Fogják fel azt úgy, hogy valaki esetleg egy új nézőponttal szembesíti önöket, ami talán érdekes is lehet, még akkor is, ha toleranciát kíván. Ne kritizáljanak és ne ítéljenek el senkit semmiért, hisz önöknek sem esik jól a kritika. Májusban lehetséges egy kis életmódbeli vagy munkát érintő változás, ami talán nehézkesen indul, de a végén a jegy szülötteinek javát fogja szolgálni. Szerencsére azonban ekkor már épp elég rugalmasak lesznek, és nem állnak ellen az események sodrának. A június csendesebben telik majd, nagyobb utazásra azonban csak a július második fele  vagy az augusztus lesz alkalmas. Az egyedülálló Ikrek – szülötteknek a vakáció lehetőséget adhat az izgalmas találkozásra. Járjanak nyitott szemmel. Hogy ebből szerelem lesz, barátság vagy csak egy amolyan furcsa, címke nélküli kapcsolat, azt bízzák a jövőre.

A szeptember ismét  a munkahelyi ügyeket hozza előtérbe. Valaki olyan feladatok megoldását várja önöktől, amely valójában nem az önök reszortja lenne. Kedves Ikrek-szülöttek, álljanak ki  bátran, de ne harciasan a saját érdekeik mellett.

Októberben a család, a rokonság kerül életük fókuszába. Ha van gyermekük vagy gyermekeik, sok érdekes új dolgot fedezhetnek fel bennük, közelebb is kerülhetnek egymáshoz. Sikerül elsimítani egy régóta húzódó rokonságon belüli vitát, ami nagy lelki terhet vesz le a vállukról, még akkor is, ha az illető rokonnal nem napi rendszerességgel beszélnek, találkoznak.

A tavalyi, kicsit romantikus téli időszak után 2016 tele inkább a racionalitások évszaka lesz. Kisebb, bosszantó elintéznivalók, hivatalos ügyek bukkanhatnak fel, amelyek nagyon is a hétköznapi valóság talaján tartják önöket, de mivel könnyed humorral állnak hozzá, nem fog problémát okozni. Karácsonyra szerencsére már teljes lesz a nyugalom.

Szerencseszámok: január 10., február 20., március 7., április 1., május 18., június 9., július 2., augusztus 9., szeptember 16., október 13., november 5., december 5.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen