Dinnye salsa ananásszal és grillezett
garnélarákkal
Hozzávalók:
40 dkg garnélarák meghámozva
2 evőkanál kukoricaolaj
2 teáskanál friss, reszelt gyömbér
2 teáskanál apróra vágott jalapeno paprika
2 csésze kis kockára vágott dinnye
1 csésze kockára vágott ananász
? csésze pirosbors
? csésze zöldbors
? csésze apró kockára vágott hagyma
4 evőkanál rizsecet
2 evőkanál frissen aprított menta
? teáskanál só
4 darab nagyobb saláta levél
4 lime gerezd
Elkészítése:
Egy tálban keverd össze a garnélát 1 evőkanál olajjal, 1 teáskanál gyömbérrel, valamint 1 teáskanál jalapeno paprikával. Majd tegyél rá fedőt, és hagyd legalább egy napig állni, hogy összeérjenek az ízek.
Keverd össze a dinnyét, az ananászt, a hagymával, az ecettel, a mentával valamint a maradék olajjal. Ezután fűszerezd a borsokkal, a gyömbérrel, valamint keverd hozzá a jalapeno paprika maradékát. Ezt legalább 4 óra hosszáig tartsd a hűtőben.
Nagyjából húsz perccel tálalás előtt melegítsd elő a grillezőt, és húzd addig nyársra a befűszerezett garnélát. Grillezd 2-3 percen keresztül, míg rózsaszín nem lesz. Hagyd kicsit kihűlni.
Így tálald: tegyél egy salátalevelet a tányér aljára. Majd kanalazd rá a salsát, díszítsd a mentával, és a lime gerezdekkel.