Dinnye, paradicsom és hagymasaláta
kecskesajttal
Hozzávalók:
1 csésze édes fehér húsú hagyma karikákra szelve
1 kicsi érett dinnye
2 nagy paradicsom vékonyra szelve
1 kisebb uborka vékonyra szelve
? teáskanál só
? teáskanál frissen őrölt bors
10 dkg kecskesajt
? teáskanál extraszűz olívaolaj
4 teáskanál balzsamecet
1/3 csésze friss, aprított bazsalikom
Elkészítése:
Tegyed egy közepes edénybe a hagymakarikákat, majd adj hozzá hideg vizet ? úgy, hogy ellepje ? és egy maroknyi jégkockát. Ezután tedd félre kb. húsz percre. Öntsd el róla a vizes lét, majd hagyd száradni.
Időközben vágd félbe hosszában a dinnyét és szedd ki a magokat. Távolítsd el a héját egy éles késsel. Majd hosszában vágd fel 1-2 ujjnyi szeletekre.
Így tálald a salátát: egy tányéron helyezd el először a dinnyeszeleteket, majd tegyél rá egy réteg paradicsomot, majd még egy réteg dinnyeszeletet.
Tegyél rá egy sor uborkaszeletet, sózd, borsozd. A tetejére jöhet legvégül a hagyma és a kecskesajt. Majd szitálj rá olajat és ecetet, szórd meg bazsalikommal.