Dinnye panzanella
Hozzávalók:
12 dkg kockára vágott kenyér
3 evőkanál extraszűz-olívaolaj
10 dkg sonka (lehetőség szerint prosciutto) csíkokra vágva
2 gerezd reszelt fokhagyma
2 evőkanál vörösborecet
? teáskanál só
? teáskanál őrölt bors
4 csésze összetépkedett rukola
2 csésze kockákra vágott dinnye
2 evőkanál friss, aprított bazsalikom
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 120 ?C-ra. Pirítsd meg a kenyérdarabokat nagyjából húsz percen keresztül.
Addig felforrósított olajon futtasd meg a sonkát ? míg ropogós nem lesz. Add hozzá a fokhagymát, és további 30 másodpercig süsd őket együtt. Keverd hozzá a borecetet és sózd, borsozd.
Az összetépkedett rukolát és a kenyeret halmozd egy tálra, majd dobd rá a dinnyét, ezután pedig a sonkás fokhagymás keveréket.