Sajtos kifli
Hozzávalók:
2 dl tej
2 kávéskanál cukor
5 dkg élesztő
l cs. ráma margarin
l evőkanál só
70 dkg liszt
l dl. étolaj
l pohár kefir
2 db tojás
Elkészítés:
A tejet a kávéskanál cukorral megmelegítjük, és egy csomag élesztőt felfuttatunk benne. A ráma margarint a finom sóval habosra keverjük és félretesszük. A liszttel, az étolajjal, a pohár kefirrel, a tojással és az élesztős tejjel tésztát gyúrunk.
9 részre osztjuk.
Az első adag tésztát kör alakúra vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a sóval habosra kevert margarinnal, majd a második kerekre nyújtott tésztát rásimítjuk, ezt is megkenjük sós margarinnal, majd a harmadik kinyújtott korongot rásimítjuk, ezt már nem kenjük meg.
Derejevágóval felszeleteljük 16 tortacikkre és egyenként a szélesebb felétől kezdve feltekerjük a torta cikkeket kis croasszan formára. Sütőlemezre rakjuk távol egymástól, mert megnőnek. Egy ilyen adagot egy 30×40 cm lemezre tedd és hagyd megkelni kb félóra.Közben a második és 3 cipót ugyanígy elkészíted és egy másik ekkora sütőlemezre teszed, majd a 3. cipócskát ugyanígy elkészíted. 30 percig meleg helyen pihentetjük. Sütés előtt tojással megkened és reszelt sajtból kis halmokat raksz minden darabra. Ebből az adagból 48 db süti lesz.
Nagyon finom!
A sütés közepes erősségű hőmérsékleten.
Jó étvágyat.