Sajtos kifli

Hozzávalók:

 

 2 dl tej

2 kávéskanál cukor

5 dkg élesztő

l cs. ráma margarin

l evőkanál só

70 dkg liszt

l dl. étolaj

l pohár kefir

2 db tojás

 

Elkészítés:

  A tejet a  kávéskanál cukorral megmelegítjük, és egy csomag élesztőt felfuttatunk benne. A ráma margarint  a  finom sóval habosra keverjük  és félretesszük. A liszttel, az  étolajjal, a pohár kefirrel, a  tojással és az élesztős tejjel tésztát gyúrunk.

9 részre osztjuk.

Az első adag tésztát kör alakúra vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a sóval habosra kevert margarinnal, majd a második kerekre nyújtott tésztát rásimítjuk, ezt is megkenjük sós margarinnal, majd a harmadik kinyújtott korongot rásimítjuk, ezt már nem kenjük meg.

Derejevágóval felszeleteljük 16 tortacikkre és egyenként a szélesebb felétől kezdve feltekerjük a torta cikkeket kis croasszan formára. Sütőlemezre rakjuk távol egymástól, mert megnőnek. Egy ilyen adagot egy 30×40 cm lemezre tedd és hagyd megkelni kb félóra.Közben a második és 3 cipót ugyanígy elkészíted és egy másik ekkora sütőlemezre teszed, majd a 3. cipócskát ugyanígy elkészíted. 30 percig meleg helyen pihentetjük. Sütés előtt tojással megkened és reszelt sajtból kis halmokat raksz minden darabra. Ebből az adagból 48 db süti lesz.

Nagyon finom!

A sütés közepes erősségű hőmérsékleten.

 

Jó étvágyat.

 

gyumolcs_szobraszat_077.j

 

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen