Bogyós muffin
Hozzávalók:
100 g kockamargarin vagy vaj, megpuhítva
1 ? dl cukor
4 tojás
1 teáskanál vaníliás cukor
5 dl finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 dl tej
Töltelék: 2 dl friss bogyós gyümölcs
Elkészítése:
Keverjük habosra a vajat és a cukrot. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, mindegyik után alaposan verjük fel a keveréket. Keverjük hozzá a vaníliás cukrot.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd a tejjel együtt adjuk a tészta másik feléhez. Kanalazzuk a tésztát a muffin forma mélyedéseibe, vagy papír sütőkosárkákba. Tegyünk néhány szem gyümölcsöt mindegyik muffin közepébe. Süssük a sütő középső rácsán 15-20 percig. Majd hagyjuk kihűlni.