Szedres gyümölcskocka
Hozzávalók:
A tésztához:
7 tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
1 sütőpor
A krémhez:
2 eperízű pudingpor
1 l tej
Szeder
30 dkg cukor
3 vaníliaízű pudingpor
7 dl szénsavas narancsos üdítő
Elkészítése:
A tésztához a tojássárgáját kikeverjük 6 evőkanál cukorral. A tojásfehérjét a maradék 1 evőkanál cukorral habosra keverjük. A sütőport elkeverjük a liszttel, majd az egészet óvatosan összevegyítjük, és kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük. Míg hűl, 2 eperízű pudingporból és 1 liter tejből sűrű krémet főzünk.
Ha kihűlt, rákenjük a piskótára. Utána tetszés szerint gyümölcsöt rakunk rá, jelesül szedret. Ezután 3 vaníliaízű pudingport 30 dkg cukorral elvegyítünk, és 7 dl szénszavas narancsos üdítővel apránként simára keverünk. Feltesszük főni, és állandóan keverve hagyjuk sűrűre összeállni, majd még melegen rásimítjuk a gyümölcsre. Dermedésig várunk, aztán tejszínhabbal, mentalevéllel díszítve szeleteljük.