Habos meggyes sütemény

                         

Hozzávalók: 

             

25 dkg liszt
4 tojás
2 dkg élesztő
10 kanál tej
10 dkg vaj
5 kockacukor
? kg meggy
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg porcukor
Zsír a kenéshez
Fahéjas porcukor

 

Elkészítése:

Az élesztőt a tejjel és a kockacukorral felfuttatjuk, és együtt a lisztből, a tojássárgájából, vajból galuskatésztát készítünk. Kizsírozott tepsibe kenjük, rárakjuk a kimagozott és lecsöpögtetett meggyet, majd két csomag vaníliás cukrot szórunk rá. A tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verünk, rákenjük a meggyre. Egy óra hosszat kelni hagyjuk, csak azután sütjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és 30-40 percig sütjük. A tepsiből szeleteljük, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

 

gyumolcs_szobraszat_112.j

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen