Habos meggyes sütemény
Hozzávalók:
25 dkg liszt
4 tojás
2 dkg élesztő
10 kanál tej
10 dkg vaj
5 kockacukor
? kg meggy
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg porcukor
Zsír a kenéshez
Fahéjas porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt a tejjel és a kockacukorral felfuttatjuk, és együtt a lisztből, a tojássárgájából, vajból galuskatésztát készítünk. Kizsírozott tepsibe kenjük, rárakjuk a kimagozott és lecsöpögtetett meggyet, majd két csomag vaníliás cukrot szórunk rá. A tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verünk, rákenjük a meggyre. Egy óra hosszat kelni hagyjuk, csak azután sütjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és 30-40 percig sütjük. A tepsiből szeleteljük, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.