Szlovén krumplis gombaleves.
Hozzávalók:
Fél kg gomba (a legjobb erdeiből),
1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál vágott zöldpetrezselyem,
3 evőkanál olivaolaj, 35 dkg burgonya,
3 paradicsom,
Elkészítés:
2 l húsleves, 1 ek liszt, 2,5 dl tejföl, só, bors.
A gombákat és a hagymát megtisztítom, mindkettőt vékony szeletekre vágom, majd egy fazékban forrósított olajra dobom. Megpirítom, majd hozzáadom a petrezselyemzöldet. Tíz perc után beleteszem a felkockázott krumplit, további 10 perc múlva pedig a felszeletelt paradicsomot. Puhára párolom, majd felengedek a húslevessel. Lisztes tejföllel behabarom és még 10 percet főzöm.
Jó étvágyat.