Szlovén krumplis gombaleves.

Hozzávalók:

Fél kg gomba (a legjobb erdeiből),

1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma,

1 evőkanál vágott zöldpetrezselyem,

3 evőkanál olivaolaj, 35 dkg burgonya,

3 paradicsom,

Elkészítés:

2 l húsleves, 1 ek liszt, 2,5 dl tejföl, só, bors.

A gombákat és a hagymát megtisztítom, mindkettőt vékony szeletekre vágom, majd egy fazékban forrósított olajra dobom. Megpirítom, majd hozzáadom a petrezselyemzöldet. Tíz perc után beleteszem a felkockázott krumplit, további 10 perc múlva pedig a felszeletelt paradicsomot. Puhára párolom, majd felengedek a húslevessel. Lisztes tejföllel behabarom és még 10 percet főzöm.

 

 

 

Jó étvágyat.

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen