Tengeri hal joghurtos salátával.
Hozzávalók
– 1 nagy fej saláta,
– 2 db póréhagyma,
– 10 dkg szójacsíra,
– 3-4 szelet fehér húsú tengeri hal,
– 2 dl joghurt,
– 1 citrom,
– olívaolaj, só, bors.
Elkészítés
A szeletekre vágott halat locsoljuk meg a citrom kifacsart levével, sózzuk, borsozzuk. Pároljuk néhány percig. (Grillezhetjük is, fóliában gyorsan megpuhul.)
Közben a megtisztított póréhagymát karikázzuk fel, szórjuk a párolódó halhoz. A megmosott salátát csepegtessük le, tépkedjük darabokra. Rendezzük el a tálon, adagoljuk hozzá a párolt halat, és a póréhagymát. Locsoljuk meg kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk ismét. A joghurtot ízesítsük a maradék citromlével, majd csepegtessük a saláta tetejére. Díszítsük a citrom reszelt héjával, és néhány szál póréhagymalevéllel.
Jó étvágyat.