Tengeri hal joghurtos salátával.

Hozzávalók

– 1 nagy fej saláta,
– 2 db póréhagyma,
– 10 dkg szójacsíra,
– 3-4 szelet fehér húsú tengeri hal,
– 2 dl joghurt,
– 1 citrom,
– olívaolaj, só, bors.


Elkészítés



A szeletekre vágott halat locsoljuk meg a citrom kifacsart levével, sózzuk, borsozzuk. Pároljuk néhány percig. (Grillezhetjük is, fóliában gyorsan megpuhul.)

Közben a megtisztított póréhagymát karikázzuk fel, szórjuk a párolódó halhoz. A megmosott salátát csepegtessük le, tépkedjük darabokra. Rendezzük el a tálon, adagoljuk hozzá a párolt halat, és a póréhagymát. Locsoljuk meg kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk ismét. A joghurtot ízesítsük a maradék citromlével, majd csepegtessük a saláta tetejére. Díszítsük a citrom reszelt héjával, és néhány szál póréhagymalevéllel.

 

 

Jó étvágyat.

 

 

 

 


Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen