Betyár csirke
Hozzávalók
– 1 db sütni való csirke,
– 2 db hagyma,
– 4 db újhagyma,
– 1 db póréhagyma,
– 1 db piros húsú paprika,
– 1 db sárga húsú paprika,
– 3 evőkanál olaj,
– 1 pohár fehérbor,
– 2 dl zöldség lé,
– ? kg,
– narancslé, só, bors.
Elkészítés
A megtisztított csirkét locsoljuk meg narancslével, sózzuk, borsozzuk, és pihentessük fél órát. Közben a megtisztított hagymát negyedeljük, a póréhagymát és az újhagymát karikázzuk fel, a paprikát pedig vágjuk csíkokra. Olajozott tűzálló edénybe tegyük a csirkét, pirítsuk át, majd szórjuk köré a szeletelt zöldséget és a szétszedett brokkolit. Locsoljuk meg a maradék olajjal, pohárnyi fehérborral és leveskockából feloldott zöldség lével.
Süssük, pároljuk addig, amíg a csirke húsa puha nem lesz. Tálra szedve, szeletelve kínáljuk a leszűrt, pirított zöldségekkel.
Jó étvágyat.