Betyár csirke

Hozzávalók

1 db sütni való csirke,
– 2 db hagyma,
– 4 db újhagyma,
– 1 db póréhagyma,
– 1 db piros húsú paprika,
– 1 db sárga húsú paprika,
– 3 evőkanál olaj,
– 1 pohár fehérbor,
– 2 dl zöldség lé,
– ? kg,
– narancslé, só, bors.


Elkészítés


A megtisztított csirkét locsoljuk meg narancslével, sózzuk, borsozzuk, és pihentessük fél órát. Közben a megtisztított hagymát negyedeljük, a póréhagymát és az újhagymát karikázzuk fel, a paprikát pedig vágjuk csíkokra. Olajozott tűzálló edénybe tegyük a csirkét, pirítsuk át, majd szórjuk köré a szeletelt zöldséget és a szétszedett brokkolit. Locsoljuk meg a maradék olajjal, pohárnyi fehérborral és leveskockából feloldott zöldség lével.


Süssük, pároljuk addig, amíg a csirke húsa puha nem lesz. Tálra szedve, szeletelve kínáljuk a leszűrt, pirított zöldségekkel.

 

 

Jó étvágyat.

 

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen