Kekszes krémes
Hozzávalók
– 1 csomag háztartási keksz (kocka alakú)
– 1,5 csomag vanília puding
– 2 tojás
– 7 evőkanál cukor
-1 evőkanál liszt
– 12 dkg margarin
– 7,5 dl tej
– fél csomag zselatin
Elkészítés
Egy közepes méretű tepsi alját kirakjuk keksszel, és elkészítjük a rá valón krémet.
A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. Beleöntjük a maradék tejbe és sűrűre főzzük. Közben a tojások fehérjéből kemény habot verünk, és a tej felforrásakor belekeverjük, majd beledaraboljuk a margarint is.
Óvatosan a kekszre kanalazzuk. Fontos, hogy ne borítsuk rá a masszát, hanem kis adagokban merítsük rá. A tetejére szintén keksz kerül. Helyezzük a hűtőbe. Másnapra megpuhul és kényelmesen lehet szeletelni.
Jó étvágyat.