Darált húsos párolt uborka
Hozzávalók
– 30 dkg húsos szalonna
– 2 közepes fej vöröshagyma
– 4 db közepes uborka
– 40 dkg darált csirkemell (lehet pulyka is)
– só, bors,
– 1 teáskanál Curry
– 1 csomag petrezselyem apróra vágva
– 1.5 dl húsleves
Elkészítés
1. A szalonnát vágjuk apróra, a hagymát vagdaljuk kockára. Hámozzuk meg az uborkát, hosszában vágjuk félbe, teáskanállal vájjuk ki a magokat, és daraboljuk fel.
2. Süssük ki a szalonnát kis lángon, ha szükséges öntsünk hozzá egy kevés olajat. Adjuk hozzá a darált húst, és süssük állandó kevergetés mellett.
3. Szórjuk rá a hagymát és a feldarabolt uborkát. Állandó kevergetés mellett pirítsuk néhány percig. Fűszerezzük sóval, borssal, curryvel.
4. Öntsük fel a keveréket húslevessel, pároljuk fedő alatt, közepes lángon kb. 5-7 percig. A tetejére szórjuk rá a már felaprított petrezselymet. Tésztával tálalva kitűnő főétel.
Jó étvágyat.