Hideg szilvapuding
Hozzávalók
– 1 kg szilva,
– 5 dl tejszín,
– 5-6 evőkanál cukor,
– 2 kávéskanál fahéj
– 1 kisebb citrom reszelt héja,
– 1 vanília rúd,
– 1 csomag zselatin
Elkészítés
1. A szilvaszemeket alaposan mossuk meg, és magozzuk ki. Helyezzük egy lábosba, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Tegyük bele a cukrot, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és a vanília rudat, majd néhány percig pároljuk. Botmixerrel pépesítsük.
2. Közben a zselatint elkeverjük 2 dl vízzel, a hideg tejszínt pedig kemény habbá verjük. Adjuk a szilvaturmixhoz mindkettőt, és alaposan keverjük össze. Öntsük pudingos tálkákba, vagy poharakba, és hűtsük le. Tálaláskor gyümölcsökkel, tejszínhabbal, ostyával, vagy reszelt csokoládéval díszítjük.
Jó étvágyat.