Hideg szilvapuding

Hozzávalók

– 1 kg szilva,
– 5 dl tejszín,
– 5-6 evőkanál cukor,
– 2 kávéskanál fahéj
– 1 kisebb citrom reszelt héja,
– 1 vanília rúd,
– 1 csomag zselatin

Elkészítés

1. A szilvaszemeket alaposan mossuk meg, és magozzuk ki. Helyezzük egy lábosba, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Tegyük bele a cukrot, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és a vanília rudat, majd néhány percig pároljuk. Botmixerrel pépesítsük.


2. Közben a zselatint elkeverjük 2 dl vízzel, a hideg tejszínt pedig kemény habbá verjük. Adjuk a szilvaturmixhoz mindkettőt, és alaposan keverjük össze. Öntsük pudingos tálkákba, vagy poharakba, és hűtsük le. Tálaláskor gyümölcsökkel, tejszínhabbal, ostyával, vagy reszelt csokoládéval díszítjük.

 

 

Jó étvágyat.


 

 

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen