Fokhagymakrémleves

 Hozzávalók:

1 nagy fej fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
8 dl húsleves (lehet kockából is)
2 evőkanál  liszt

frissen őrölt bors
1 dl tejföl
kevés rokfort sajt
kevés vaj

Elkészítése:

A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymagerezdeket áttörjük, a vöröshagymát lereszeljük, majd a felolvasztott vajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és a húslével felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. A tűzről levéve tejföllel gazdagítjuk.

Kis csészékbe öntjük, a tetejét kevés márványsajttal megszórjuk, pirítóssal tálaljuk.

 

 

 

 Jó étvágyat.

 

Be Sociable, Share!

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen