Túrótorta

Hozzávalók:

50 dkg túró,

25 dkg mascarpone,

25 dkg porcukor,

4 tojássárgája,

12,5 dkg margarin,

2 citrom leve és reszelt héja,

1 csomag vaníliás pudingpor (hidegen keverhető),

3 dl tej,

50 gramm zselatin,

idény szerint kb. 1 kg friss gyümölcs,

1 csomag színtelen tortazselé

 

Elkészítés:

 

A pudingport robotgéppel habosra keverjük egy robotgéppel (legmagasabb fokozat.). Majd hozzáadjuk a mascarponét is, és tovább verjük a krémet. (Az eredeti receptben a mascarpone nem szerepel, így ez akár ki is hagyható).

 A túrót, a porcukrot, az olvasztott margarint egy mixerrel (tálas, bot) teljesen homogénre pépesítjük.

A citrom reszelt héját és a levét belekeverjük a pudingba, majd ezt követően adjuk a krémhez a túrós masszát.

Az 50 gramm zselatint a csomagoláson feltüntetett módon olvasszuk fel, majd keverjük a teljes krémhez.

Egy nagyobb méretű, kapcsos tortaformába öntsük bele a krémet, és tegyük a hűtőbe pár órára, amíg teljesen meg nem szilárdul a massza.

Ha már megszilárdult, körberakhatjuk idénygyümölcsökkel. Majd készítsük el a tortazselét, és fedjük be vele a tortát.

Jó étvágyat

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen