Túrótorta
Hozzávalók:
50 dkg túró,
25 dkg mascarpone,
25 dkg porcukor,
4 tojássárgája,
12,5 dkg margarin,
2 citrom leve és reszelt héja,
1 csomag vaníliás pudingpor (hidegen keverhető),
3 dl tej,
50 gramm zselatin,
idény szerint kb. 1 kg friss gyümölcs,
1 csomag színtelen tortazselé
Elkészítés:
A pudingport robotgéppel habosra keverjük egy robotgéppel (legmagasabb fokozat.). Majd hozzáadjuk a mascarponét is, és tovább verjük a krémet. (Az eredeti receptben a mascarpone nem szerepel, így ez akár ki is hagyható).
A túrót, a porcukrot, az olvasztott margarint egy mixerrel (tálas, bot) teljesen homogénre pépesítjük.
A citrom reszelt héját és a levét belekeverjük a pudingba, majd ezt követően adjuk a krémhez a túrós masszát.
Az 50 gramm zselatint a csomagoláson feltüntetett módon olvasszuk fel, majd keverjük a teljes krémhez.
Egy nagyobb méretű, kapcsos tortaformába öntsük bele a krémet, és tegyük a hűtőbe pár órára, amíg teljesen meg nem szilárdul a massza.
Ha már megszilárdult, körberakhatjuk idénygyümölcsökkel. Majd készítsük el a tortazselét, és fedjük be vele a tortát.
Jó étvágyat