Házi Raffaelló
Hozzávalók:
30 dkg cukor,
2 dl tej,
27 dkg tejpor,
25 dkg kókuszreszelék,
25 dkg margarin,
2 csomag vaníliás cukor,
hámozott mandulaszemek
Elkészítés:
25 dkg vajat habosra keverünk, hozzáadunk 25 dkg porcukrot és egy kókusz aromát, azzal újból habosra keverjük, majd 25 dkg zsíros turista tejpor, 1 csomag vaníliás cukor, és 200g kókuszreszelék keverékét keverjük bele. Az így kapott keverék morzsalékos, nehezen áll össze. Hozzákeverünk még kevés, legfeljebb fél deciliter vizet, de csak apránként, míg formázható nem lesz. (Ha túl sok vizet teszünk bele, akkor túl lágy lesz a massza.) Vizes kézzel golyókat formálunk, a golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk. Tisztított mandulát vagy mogyorót nyomhatunk bele vagy rá.
Jó étvágyat.