Csokoládé alagút
Hozzávalók:
25 dkg margarin,
20 dkg cukor,
4 ek kakaópor,
1 csomag csokoládé puding,
1 tojás,
12 dkg tejpor,
10 dkg darált dió,
10 dkg csokoládés nápolyi, vagy puffasztott rizs, búza, stb… kinek mi ízlik hozzá.
Elkészítés:
A margarint, cukrot, kakaót, pudingot és a tojást gőz fölött addig kevergetünk, amíg egy sűrű krémet nem kapunk. Ebbe forgatjuk bele a tejport, a darált diót, és az apró darabokra tört nápolyit, vagy egyéb gabonát.
Keverhetünk bele 5 dkg aszalt gyümölcsöt, vagy rumba áztatott mazsolát is.
Egy őzgerinc formát kibélelünk vizes celofánnal, és hűtőben behűtjük a masszát. Akkor jó, ha szép szeletekre lehet vágni.
Jó étvágyat.