Kakas tál férfiasan
Hozzávalók 4 személy részére:
csont nélküli karaj 8 szelet, szeletenként 0,08 kg
közepes nagyságú vöröshagyma 2 db
paradicsom 2 db
tv paprika 2 db. közepes
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
csemege paprika ízlés szerint
vegeta ízlés szerint
sertésvelő 0,30 kg
kakas vagy pulyka here 0,30 kg
Elkészítés módja:
A húsokat kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, grillen vagy rövid olajban megsütjük. Vöröshagymát apróra vágjuk, rövid zsírban lepirítjuk, beletesszük a kockára vágott fehér paprikát, paradicsomot, egy pici vegetával, sóval, borssal fűszerezzük. Rátesszük az őrölt paprikát, majd felengedjük vízzel annyira, hogy egy pörkölt alapot kapjunk.
Beletesszük a tisztított sertésvelőt és megfőzzük kb. 20 percig, majd beletesszük a herét és utána tetszés szerint, ízesítjük.
Tálaláskor ezt a ragut ráhelyezzük a megsült húsokra, és sült szalonna taréjjal díszítjük. Köretnek tepsis burgonyát tálalunk.
Jó étvágyat.