Kakas tál férfiasan

Hozzávalók 4 személy részére:

csont nélküli karaj 8 szelet, szeletenként 0,08 kg
közepes nagyságú vöröshagyma 2 db
paradicsom 2 db
tv paprika 2 db. közepes
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
csemege paprika ízlés szerint
vegeta ízlés szerint
sertésvelő 0,30 kg
kakas vagy pulyka here 0,30 kg

Elkészítés módja:

A húsokat kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, grillen vagy rövid olajban megsütjük. Vöröshagymát apróra vágjuk, rövid zsírban lepirítjuk, beletesszük a kockára vágott fehér paprikát, paradicsomot, egy pici vegetával, sóval, borssal fűszerezzük. Rátesszük az őrölt paprikát, majd felengedjük vízzel annyira, hogy egy pörkölt alapot kapjunk.

Beletesszük a tisztított sertésvelőt és megfőzzük kb. 20 percig, majd beletesszük a herét és utána tetszés szerint, ízesítjük.

 

Tálaláskor ezt a ragut ráhelyezzük a megsült húsokra, és sült szalonna taréjjal díszítjük. Köretnek tepsis burgonyát tálalunk.

 

 

Jó étvágyat.

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen