Madártej

Hozzávalók

 

1 l tej
4 tojás kettéválasztva
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál cukor
2 vaníliás cukor



Elkészítése:

 

A tejet takaréklángon föltesszük egy lábosban főni.
Közben a tojások fehérjéket habverővel keményre felverjük, hozzákeverünk 2-3 evőkanál porcukrot, – ki mennyire édesszájú -, és 1 tasak vaníliás cukrot.

Evőkanállal a tejbe a felvert tojásfehérjéből galuskákat szaggatunk, egyszerre 4-5-öt, hogy kényelmesen elférjenek, kb. 1 perc múlva megfordítjuk őket, majd következő 1 perc múlva szűrőkanállal félretesszük a megfőtt habfelhőket egy tálba, amit rögtön fedjünk le, hogy ne essenek össze a habok. Amíg van a habból addig szaggatjuk, főzzük, félretesszük, lefedjük…
Azután a tejet félrehúzhatjuk a tűzről. A tojássárgákhoz keverjünk 3 evőkanál cukrot, egy vaníliás cukrot. A tejből tegyünk egy-két evőkanálnyit a tojássárgás keverékhez, azzal higítsuk, és úgy öntsük hozzá a tejhez, kevergetve, hogy ne csomósodjon.
Húzzuk vissza a tűzre, és állandó kevergetés mellett forraljunk rajta egyet.

Végül a habfelhőket öntsük a kész tejre, és lefedve hűtsük le.

 

 

 Jó étvágyat.

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen