Hólabda

Hozzávalók:


Tésztához:


40 dkg cukor
8 tojás
8 kanál forró víz
25 dkg liszt
1 sütőpor
2 kanál kakaó

Krémhez:


12,5 dkg vaj
12,5 dkg cukor
rum
3 dl tej
cs. vanília
3 evőkanál grízes liszt

Elkészítése:

Tészta: A cukrot, tojás sárgáját a vízzel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet (amit már összekevertünk a sütőporral), kakaót és a legvégén a tojásfehérjét. Ezt egyben kisütjük egy nagy tepsiben, hogy ne legyen magas a tészta. Ha kihűlt kiszaggatjuk kis kerek formákkal a Tésztát, kettévágjuk és megkenjük a krémmel majd az kókuszreszelékbe forgatjuk.

Krém: A cukrot a vajjal és a rummal jól elkeverjük. A tejből, vaníliából és a lisztből kemény krémet főzünk. Ha ez kihűlt, elkeverjük a simára vajjal, majd a fent említett módon. Helyes kis hólabdákat kapunk.

 

 

Jó étvágyat. 

 

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen