Hideg dinnyeleves
Hozzávalók:
6 csésze érett dinnye kockákra vágva
? csésze uborka kockákra vágva
6 evőkanál citruslé (lehet többféle is)
1 evőkanál szeletelt fokhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 jalape?o paprika
1 csésze víz
? narancs frissen facsart leve
1 teáskanál friss reszelt gyömbér
? teáskanál só
2 evőkanál menta
6 teáskanál natúrjoghurt
Elkészítése:
Egy csésze kockákra vágott dinnyét az uborkával és a szeletelt fokhagymával keverd össze egy kis edényben, majd önts hozzá 2 evőkanál citromlevet. Forrald fel ? fedő nélkül ?, majd tedd félre hűlni.
A maradék dinnyét és citromlét turmixold össze. Aprítsd fel az egész fokhagymát és a jalape?ot, majd a vízzel, a citruslével, a gyömbérrel és a sóval együtt turmixold tovább míg sima és krémes nem lesz.
Hűtsd legalább két órán keresztül, majd tálalásnál először a tányérok aljába tegyél a főtt dinnyés-uborkás keverékből és arra merítsd rá a turmixot.