? 25 szem cseresznyebefőtt
? 25 dkg étcsokoládé
? 12,5 dkg vaj
? 3 dl tej
? 1 evőkanál kakaó
? 1 evőkanál kukoricaliszt
? 1 kávéskanál vaníliaaroma
? 2 tojássárgája
? 5 dkg cukor
? olaj
Elkészítése:
A befőttet lecsöpögtetjük, levét tálba öntjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott vajat. A tejet, a kakaót és a vaníliaaromát habosra keverjük, felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Egy másik lábasban a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd lassanként hozzáadjuk a kakaós tejet. A kukoricalisztet kevés vízben feloldjuk, majd sűrűre főzzük, belekeverjük a csokis krémet, a befőtt levét, és az egészet sima krémmé dolgozzuk. Kihűtjük, és fél órára hűtőbe tesszük. Egyharmadát olajjal kikent, téglalap alakú formába öntjük, és a tetejét elsimítjuk. Befőttel megszórjuk, újra csokikrémet kenünk rá, cseresznyét szórunk a tetejére, és ezt még egyszer ismételjük. A tetejére kevés hideg vizet simítunk, hogy fényes legyen. 24 órára hűtőbe tesszük. Másnap óvatosan tálra borítjuk, és szeletekre vágva kínáljuk. Vaníliakrémet kínálhatunk mellé.
Küldte Czégényné Piroska
Jó étvágyat.