Mézeskalács
Hozzávalók:
1 kg Liszt
50 dkg Méz
30 dkg Porcukor
2 e.k.Barack lekvár
4 Tojás sárgája /fehérje jó a díszítéshez/
2 dkg szalakáli 2 e.k.tejben feloldva
1 kávés.k.Szódapor
1-1- dkg ánizs,szegfűszeg,fahéj,csipetnyi szerecsendió virágszirom./porcukorral ledarálni/
2 cs. vanilia cukor
1 citrom,1 narancs héja lereszelve
20 dkg Rama margarin
Elkészítés:
Össze gyúrni.1-2 napig hűtőben pihentetni.Próba sütésnél ha szétterűl szügség szerint lisztet adni hozzá.Kb:1/2 cm vastagra kinyújtani.Kb:6-8 gáztepsivel lesz.
Cukormáz diszítéshez:1 tojás fehérje,10 dkg porcukor,2 kanál citromlé.Habosra keverni.
Balogh Regina Mária receptje
Jó étvágyat