Mediterrán paradicsomsaláta
Hozzávalók:
50 dkg paradicsom
1 kisebb lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
kb. 15 szem olajbogyó
kb. 30 szem kapribogyó
1 dl bazsalikomos salátadresszing
ízlés szerint:
só, őrölt bors, oregánó, bazsalikom, balzsamecet
Elkészítés:
A paradicsomot és a lila hagymát vékony karikákra szeleteljük, a fokhagymát lereszeljük. A saláta dresszinghez fél dl. vizet öntünk, beletesszük a fűszereket, a balzsamecetet, a fokhagymát és a sót. Jól elkeverjük, aki az öntetet túl savanyúnak találná, pici cukorral „szelídítheti”. A paradicsomot, az olajbogyót, a kapribogyót, valamint a hagymakarikákat egy salátástálba halmozzuk, ráöntjük a dresszinget, (ha van, bazsalikom ágacskával díszítjük), és tálalásig a hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat.