Majonézes burgonyasaláta
Hozzávalók:
80 dkg burgonya (legjobb hozzá az un. kifliburgonya)
30 dkg majonéz
1 kisebb db lila hagyma
1/2 pohár tejföl
1/2 db citrom leve
1/2 dl fehérbor
1 teáskanál mustár
1 kisebb csokor petrezselyem
ízlés szerint: só, fehér bors, porcukor
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük. Ha megpuhult leszűrjük, meghámozzuk, és jól kihűtjük. (Így könnyebb lesz szeletelni.) A majonézt a nagyon finomra vágott hagymával, a tejföllel, citromlével, borral és az ízesítőkkel elkeverjük. A kockákra vagy karikákra vágott burgonyára ráöntjük, és óvatosan, hogy ne törjük a burgonyát, összekeverjük. Apróra vágott petrezselyemmel és petrezselyemlevélkékkel díszítjük. Fogyasztás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Jó étvágyat.