Francia saláta töltött tojással.


Hozzávalók:

A salátához:


30 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
1 db zellergumó (kisebb)
30 dkg zöldborsó
20 dkg ecetes uborka
2 db alma
35 dkg burgonya


A mártáshoz:


2 tubus majonéz
citromlé, őrölt bors, porcukor
mustár, ízlés és sűrűség szerint tejföl


A töltött tojáshoz:


6 db tojás
10 dkg Ráma margarin
só, bors, mustár

Elkészítés:

A sárga- és fehérrépát megtisztítjuk, kb. 0,5 cm-es kockára vágjuk sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A zellert megtisztítjuk, 0,5 cm-es kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A zöldborsót sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Az ecetes uborkát és az almát meghámozzuk, 0,5 cm-es kockákra vágjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk, ha kihűlt 0,5 cm-es kockákra vágjuk. A kockákra vágott anyagokhoz hozzákeverjük a majonézt, sót, mustárt, porcukrot, citromlevet és őrölt borsot adunk hozzá ízlés szerint. A tejföllel kellő sűrűségűre készítjük, majd behűtjük. A töltött tojáshoz a tojásokat keményre főzzük, jól lehűtjük, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. A tojássárgákat kiemeljük, a margarinnal, sóval, borssal és mustárral habosra keverjük. A tojáskrémet csillagcsővel ellátott habzsákba tesszük, és a krémet a tojásfehérjékbe töltjük, és behűtjük. Tálaláshoz a tojásokat a franciasaláta alapra helyezzük, és tetszés szerint díszítjük. (Pl. snidlinggel, paradicsommal, retekkel, uborkával, petrezselyemmel stb.)

 

Jó étvágyat.

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen