Lazacos-kaviáros falatkák

Hozzávalók:

? 1 db mirelit leveles tészta
? 25 dkg konzerv paradicsompüré
? 2-3 gerezd fokhagyma
? egy doboz (25 dkg) ricotta vagy natúr tejszínes krémsajt
? 1-2 kanál tejföl
? kapor, bazsalikom, só, bors, szerecsendió
? kis üveg piros kaviár
? 20 dkg vékony szeletekre vágott füstölt lazac

Elkészítés:

A mirelit tésztát olvaszd fel, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki egy nagyobb tepsi méretére. Ezt a tepsit olajozd ki, és fektesd bele a kinyújtott tésztát. Kend meg a következő mártással: a paradicsompürét keverd össze apróra vágott bazsalikommal, az összezúzott fokhagymával, sóval, borssal és 1-2 kiskanál olívaolajjal.

Előmelegített sütőben kb. 15 percig süsd.

A feltéthez keverd össze a ricottát, adj hozzá egy evőkanál tejfölt, fűszerezd kaporral, sóval, borssal, szerecsendióval. Ezt a masszát halmokban tedd rá a paradicsomos tésztára, a halmok közé szórj kaviárt, és fedd be lazacszeletekkel. Ha maradt egy kis kapor, azzal díszítheted. Tetszés szerinti szeletek vághatók belőle.

 

 

Jó étvágyat.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen