Lazacos-kaviáros falatkák
Hozzávalók:
? 1 db mirelit leveles tészta
? 25 dkg konzerv paradicsompüré
? 2-3 gerezd fokhagyma
? egy doboz (25 dkg) ricotta vagy natúr tejszínes krémsajt
? 1-2 kanál tejföl
? kapor, bazsalikom, só, bors, szerecsendió
? kis üveg piros kaviár
? 20 dkg vékony szeletekre vágott füstölt lazac
Elkészítés:
A mirelit tésztát olvaszd fel, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki egy nagyobb tepsi méretére. Ezt a tepsit olajozd ki, és fektesd bele a kinyújtott tésztát. Kend meg a következő mártással: a paradicsompürét keverd össze apróra vágott bazsalikommal, az összezúzott fokhagymával, sóval, borssal és 1-2 kiskanál olívaolajjal.
Előmelegített sütőben kb. 15 percig süsd.
A feltéthez keverd össze a ricottát, adj hozzá egy evőkanál tejfölt, fűszerezd kaporral, sóval, borssal, szerecsendióval. Ezt a masszát halmokban tedd rá a paradicsomos tésztára, a halmok közé szórj kaviárt, és fedd be lazacszeletekkel. Ha maradt egy kis kapor, azzal díszítheted. Tetszés szerinti szeletek vághatók belőle.
Jó étvágyat.