Gombával, csirkemájjal
töltött palacsinta
PALACSINTA ALAP.
Hozzávalók
– 12 dkg liszt,
– 1 tojás,
– 3,5 dl tej.
Hozzávalók
– 8 palacsinta
– 25 dkg csirkemáj,
– 25 dkg gomba,
– fél dl tej,
– fél dl tejszín,
– 1 evőkanál vaj,
– 1 evőkanál száraz vermut,
– reszelt sajt,
– só, bors,
– petrezselyem,
– 1 paradicsom.
Elkészítés
Szeleteljük fel a meghámozott gombát, kevés vajon pároljuk puhára, ízesítsük sóval, borssal, kevés petrezselyemmel. A maradék vajon pirítsuk meg a tejben leáztatott, lecsepegtetett májat. Keverjük össze a gombával. Öntsük fel a tejjel, tejszínnel, ízesítsük a száraz vermuttal, és addig pároljuk, amíg besűrűsödik.
A palacsinták egyik felére halmozzuk a tölteléket, majd hajtsuk rá a másik felét. Igény szerint sajttal is megszórhatjuk, viszont akkor, sütőbe tolva addig süssük, míg a sajt megolvad. Frissen tálaljuk, zöld színű fűszernövénnyel díszítsük.
Jó étvágyat.
http://bvkati.extra.hu
http://bvkati.blog.extra.hu
http://sztankayistván.lap.hu
http://harang.lap.hu
http://1949.lap.hu