Rakott kelkáposzta.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg. rizs
1 nagy fej vöröshagyma
só, őrölt paprika
50 dkg. darált hús
1 fej kelkáposzta
ELKÉSZÍTÉS:
A rizst, sós vízben pár percig előfőzzük. Egy nagy fej összevágott vöröshagymát olajon megpárolunk, megszórjuk őrölt paprikával, rátesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk. 10 percig főzzük.
Egy fej kelkáposzta leveleit leszedjük, leforrázzuk. Egy tepsit vagy jénait kikenünk, kibéleljük a káposzta levelekkel. Rá a rizs, hús, és ismét a káposzta levelekkel befedjük.Tetejét tejföllel leönteni.
Forró sütőben szép barnára sütjük.
Jó étvágyat.
http://bvkati.extra.hu
http://bvkati.blog.extra.hu
http://sztankayistván.lap.hu
http://harang.lap.hu
http://1949.lap.hu