Babgulyás
HOZZÁVALÓK:
1 kg nagy szemű bab
1 füstölt csülök (kb. 1 kg)
50 dkg disznócomb
50 marhalábszár
2 nagy fej hagyma pirospaprika majoránna (púpos kávéskanál)
1 nagy tubus gulyáskrém
ELKÉSZÍTÉS:
A babot előző este áztassuk be. Vágjuk kockára a húsokat. Kuktába tegyük bele a felvágott füstölt csülköt, marhahúst, az apró kockára vágott hagymát és a két púpos kanál pirospaprikát a majoránnával. Ezután öntsük fel vízzel, hogy bőven ellepje.
Főzzük forrás után fél órát, majd tegyük bele a kockára vágott disznóhúst és a babot. Ízlés szerint sózzuk. Miután megpuhult minden adjuk hozzá a gulyáskrémet és azzal is forraljuk még egy pár percet. Tehetünk bele csipetkét is, vagy kenyérrel is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat.