Cézár saláta.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé,
fél fej saláta,
50 dkg uborka,
50 dkg paradicsom,
1 dl tejszín,
2 dl ezer sziget salátaöntet
2 dl tejföl,
kevés olívaolaj
10 dkg trappista sajt
só, szárnyas fűszerkeverék
Elkészítés:
A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, sóval, szárnyas fűszerrel meghintjük, és 2 dkg olívaolajon átsütjük, majd egy kis víz hozzáadásával megpároljuk.
Közben a tányérok aljára teszünk 2-3 salátalevelet, a cikkekre vágott paradicsomot, a csíkokra szelt uborkát.
Elosztjuk rajta a csirkehúst, és leöntjük a tejszínből, ezer sziget salátaöntetből és tejfölből álló öntettel, melybe belekeverjük egy kevés olívaolajat és ízlés szerint egy kis sót. Tetejét reszelt sajttal megszórva azonnal fogyasztható.
Jó étvágyat.