Fűszeres sajtos egytál.

HOZZÁVALÓK:

4 burgonya
40 dkg sonka
60 dkg sajt
őrölt bors

A hagymás krémhez


6 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
1 kakukkfűág
1 babérlevél
3 dl barna sör
2 evőkanál almaecet
2 evőkanál almaszörp

ELKÉSZÍTÉS:

A burgonyát megmossuk, sós vízben megfőzzük. A krémhez a hagymát felkockázzuk, és a vajban megpároljuk. Sóval, borssal ízesítjük, kakukkfűvel megszórjuk, beletesszük a babérlevelet, és ráöntjük a sört. 30 percig főzzük. A kakukkfüvet és a babért kivesszük, a tűzről levett hagymához adjuk az ecetet és a szirupot. A sonkát felszeleteljük. A sajtot fél cm vastag szeletekre vágjuk. A burgonyákat kettévágjuk, közepüket kivájjuk, és a hagymás krémmel megtöltjük. A sajtot megolvasztjuk. A tányérokra osztjuk a burgonyákat, a sonkával körítjük, és mellétesszük a sajtot.

 

 

Jó étvágyat.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen