Babos sertésragu.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg szárazbab
60 dkg sertéscomb
zöldségleves
fél dl olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 csípős zöldpaprika
1 piros színű paprika
3 szál friss zellerlevél
őrölt kömény
só, őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS
Az előző este beáztatott babot bő zöldséglevesben főzzük puhára, majd szűrjük le. A forró olajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, majd a kockákra vágott húst, és süssük fehéredésig. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, majd öntsünk alá két deci vizet. Fedővel letakarva, közepes tűzön pároljuk meg a húst háromnegyedig. Ha túlságosan elpárolgott a szaftja, vízzel pótoljuk, majd adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott paprikákat, a felaprított zellerlevelet és a főtt babot. Az egészet lazán keverjük össze, és közepes tűzön, fedő nélkül főzzük készre. Amikor elkészült, szedjük tányérokra, és forrón kínáljuk.
Jó étvágyat.