Babos sertésragu.

HOZZÁVALÓK:

50 dkg szárazbab
60 dkg sertéscomb
zöldségleves
fél dl olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 csípős zöldpaprika
1 piros színű paprika
3 szál friss zellerlevél
őrölt kömény
só, őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS

Az előző este beáztatott babot bő zöldséglevesben főzzük puhára, majd szűrjük le. A forró olajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, majd a kockákra vágott húst, és süssük fehéredésig. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, majd öntsünk alá két deci vizet. Fedővel letakarva, közepes tűzön pároljuk meg a húst háromnegyedig. Ha túlságosan elpárolgott a szaftja, vízzel pótoljuk, majd adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott paprikákat, a felaprított zellerlevelet és a főtt babot. Az egészet lazán keverjük össze, és közepes tűzön, fedő nélkül főzzük készre. Amikor elkészült, szedjük tányérokra, és forrón kínáljuk.

 

 

 

 

Jó étvágyat. 

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen