Bográcsos szalonnás burgonya.

HOZZÁVALÓK:

25 dkg húsos füstölt szalonna
1,4 kg tisztított burgonya
3 zöldpaprika
3 paradicsom
1 csokor petrezselyem
1,5 dl száraz vörösbor
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fél dl olaj
só, őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS

Bográcsban, a forró olajban kicsit pirítsuk meg a vékony csíkokra vágott szalonnát, majd az apróra vágott hagymát, végül a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a cikkekre darabolt burgonyát, sózzuk, borsozzuk meg, locsoljuk meg a borral, és annyi vizet öntsünk rá, hogy jó félig ellepje. Fedővel letakarva, magas tűzön félig főzzük meg, majd szórjuk rá a karikákra szeletelt paprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, és szórjuk meg petrezselyemmel. Lazán forgassuk össze, ízesítsük sóval, borssal, majd lassú tűzön főzzük készre, és forrón tálaljuk.

 

Jó étvágyat.

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen