Bográcsos szalonnás burgonya.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg húsos füstölt szalonna
1,4 kg tisztított burgonya
3 zöldpaprika
3 paradicsom
1 csokor petrezselyem
1,5 dl száraz vörösbor
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fél dl olaj
só, őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS
Bográcsban, a forró olajban kicsit pirítsuk meg a vékony csíkokra vágott szalonnát, majd az apróra vágott hagymát, végül a zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a cikkekre darabolt burgonyát, sózzuk, borsozzuk meg, locsoljuk meg a borral, és annyi vizet öntsünk rá, hogy jó félig ellepje. Fedővel letakarva, magas tűzön félig főzzük meg, majd szórjuk rá a karikákra szeletelt paprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, és szórjuk meg petrezselyemmel. Lazán forgassuk össze, ízesítsük sóval, borssal, majd lassú tűzön főzzük készre, és forrón tálaljuk.
Jó étvágyat.