Január 9. Marcell névnap

(latin)Jelentése:

Mars hadistenhez tartozó,

neki szentelt; határvidék,

erdő védője.

 

Életfeladata, hogy óvja és védje a családját és a barátait. Törekszik a sikerre és a hatalomra, amelyet a társadalom elismer. Figyeli környezetének visszajelzéseit, mindenkitől teljes odaadást vár, ebben nem lesz elnéző. Képes fanatikusan küzdeni az elveiért. Minden akadályt félresöpör, nem lehet korlátozni. A párjának segítenie kell törekvéseit, ezért csak alárendelt lehet a társa. Ez akkor a legkönnyebb, ha van család. Szenvedélyesen kötődik céljaihoz, ezek gyakran az élet kínálta élvezetek. Akkor oldja meg jól a feladatát, ha a kapott lehetőségeket mások javára tudja fordítani. A veszélyt is ez jelentheti, hiszen ha öncélúvá válik, a sors fogja elvenni tőle a dolgokat. Csapdája az élvezetek túlzásai lehetnek.

couchers20de20soleil208.g 

 

Köszöntöm az ünnepelteket,

 Isten éltesse őket. 

 

 

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

Egy hozzászólás “Marcell név jelentése” bejegyzésre

  • Kati néni! ismét csak a gratulációim sokaságát tudom kifejezni, üdvözlöm azt a nagyon jó gondolatát, amely által ilyen színes blog jött létre. teljesen megújult, sokrétűbb, még érdekesebb dolgokat vélek felfedezni.
    igérem mostmár abból a kevés időmből is, egy keveset itt fogok eltölteni, hogy böngészgetek. a zenét is meg lehet hallgatni?
    puszilom Kati nénit és Sanyi bácsit
    Éva

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen