Almás hering.
HOZZÁVALÓK:
1 fej vöröshagyma
2 alma
2 fehérrépa (főtt)
2 evőkanál majonéz
1 dl joghurt
3-4 evőkanál tejföl
fél citrom
4 ecetes hering
őrölt bors
só
ELKÉSZÍTÉS
A hagymát kockákra vágjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, és a húsukat apró kockákra vágjuk. A répákat felkarikázzuk. A majonézt, a joghurtot, a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A heringről a levet leöntjük. Salátástálban a répát, az almát és a hagymát óvatosan összekeverjük, a joghurtos szósszal leöntjük, és óvatosan megkeverjük. Tányérokra osztjuk, rárakjuk a heringeket, és turbolyával vagy kaporral díszítve, frissen tálaljuk. Rozskenyeret vagy barna kenyeret kínálunk hozzá.
Jó étvágyat.