Töltött káposzta
Hozzávalók
– 70 dkg filézett pulyka felső comb
– 30 dkg füstölt pulykacomb kicsontozva
– 50dkg savanyú káposzta
– 20 db savanyú káposzta levél
– 2 közepes fej vöröshagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– 1 bögre barna rizs
– só
– fekete bors
– pirospaprika őrlemény
Elkészítés
1. A savanyú káposztát hideg vízben mossuk át. A káposztalevelekről vágjuk le a vastagabb ereket. A felét tegyük a lábos aljára egyenletesen elosztva.
2. Daráljuk le a húsokat a hagymával és a fokhagymával, majd adjuk hozzá a rizst, a tojást, és ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. A masszát arányosan elosztva gyúrjunk kis gombócokat és helyezzük őket a káposztalevelekre. A hosszanti széleket hajtsuk a húsra, majd alulról tekerjük fel a leveleket. Az így elkészített ?csomagocskákat? helyezzük a lábosba, a többi káposztára. Szórjuk rá a maradék savanyú káposztát, és fedő alatt, lassú tűzön, főzzük puhára. Közben többször rázogassuk meg a lábost, keverni nem szabad!
Tipp: alacsony zsírtartalmú tejföllel meglocsolva isteni magyaros ételt tálalhatunk az asztalra. |
Jó étvágyat.