Töltött káposzta

Hozzávalók

– 70 dkg filézett pulyka felső comb
– 30 dkg füstölt pulykacomb kicsontozva
– 50dkg savanyú káposzta
– 20 db savanyú káposzta levél
– 2 közepes fej vöröshagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– 1 bögre barna rizs
– só
– fekete bors
– pirospaprika őrlemény

Elkészítés

1. A savanyú káposztát hideg vízben mossuk át. A káposztalevelekről vágjuk le a vastagabb ereket. A felét tegyük a lábos aljára egyenletesen elosztva.

2. Daráljuk le a húsokat a hagymával és a fokhagymával, majd adjuk hozzá a rizst, a tojást, és ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. A masszát arányosan elosztva gyúrjunk kis gombócokat és helyezzük őket a káposztalevelekre. A hosszanti széleket hajtsuk a húsra, majd alulról tekerjük fel a leveleket. Az így elkészített ?csomagocskákat? helyezzük a lábosba, a többi káposztára. Szórjuk rá a maradék savanyú káposztát, és fedő alatt, lassú tűzön, főzzük puhára. Közben többször rázogassuk meg a lábost, keverni nem szabad!


Tipp: alacsony zsírtartalmú tejföllel meglocsolva isteni magyaros ételt tálalhatunk az asztalra.


Jó étvágyat.

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen