Húspástétom hidegen-melegen

Hozzávalók

– 15 dkg zsemlemorzsa,
– 2,5 dl tej,
– 1 vöröshagyma,
– 3 dkg vaj,
– 1 csomag petrezselyem,
– 1 csomag metélőhagyma,
– 1-1 piros és zöld színű paprika,
– 60 dkg darált hús (lehetőleg szárnyas),
– 2 tojás,
– 3 gerezd fokhagyma,
– 1 kiskanál só,
– 1 mokkáskanál őrölt bors,
– 12 szelet húsos szalonna.

Elkészítés

A zsemlemorzsát a tejjel leöntjük és 10 percig állni hagyjuk. A hagymát a vajon megfonnyasztjuk. A petrezselymet és a metélőhagymát felaprítjuk. A piros- és zöldpaprikákat hosszában félbehasítjuk, magházukat kivágjuk.


A húst a morzsával, a zúzott fokhagymával, a tejes morzsával, a vöröshagymával és a zöld fűszerekkel összekeverjük, végül megsózzuk, borsozzuk.


Egy kb. 1,5 literes formát a szalonnaszeletekkel kibélelünk úgy, hogy kilógjon belőle annyi, amennyi elég a teteje beborításához. A húsos massza egyharmadát belesimítjuk, a piros színű paprikát ráfektetjük. Újabb egyharmadnyi húsos massza következik, erre kerül a zöld színű paprika, majd a maradék húskeverék. A formából kihajló szalonnaszeleteket ráborítjuk, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 1 órán át sütjük.


Deszkára borítjuk, felszeleteljük. Héjában sült burgonya, mustármártás és sör illik hozzá.

 

Jó étvágyat.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen