Ezersziget csirkesaláta.
Hozzávalók
– 1 csirke,
– 4 evőkanál olaj,
– 1 kiskanál só,
– fél mokkáskanál őrölt fekete bors,
– 1 csomag kukorica,
– 6 paradicsom,
– 2-3 nagy piros húsú paprika,
– 1 kígyóuborka,
– kínai zeller ízlés szerint.
Öntethez:
– 2 szál újhagyma,
– néhány szem kapribogyó,
– 1 ecetes uborka,
– 5 evőkanál majonéz,
– 5 evőkanál tejföl,
– 1 evőkanál ketchup,
– fél dl tejszín,
– 1-1 csipetnyi só, bors
– 1-1 kiskanál citromlé, porcukor, mustár.
Elkészítés
A csirke mellét és combjait levágjuk, kicsontozzuk. A húst falatokra vágjuk, majd forró olajban kevergetve 8-10 percig sütjük, közben megsózzuk, borsozzuk.
A kukoricát ? ha fagyasztott ? felengedjük, lecsepegtetjük. A paradicsomokat cikkekre, a kicsumázott paprikát csíkokra, míg az uborkát karikákra vágjuk. A zellert feldaraboljuk. Az így előkészített hozzávalókat a csirkefalatokkal együtt tálon elrendezzük, de összekeverve is ráhalmozhatjuk.
A mártást külön kínáljuk hozzá. Ehhez az újhagymát, a kaprit és az ecetes uborkát apróra vágjuk, a tejföllel együtt a majonézbe keverjük. A ketchuppal és a tejszínnel ízesítjük,
Jó étvágyat.