Zöldsaláta hallal
Hozzávalók
– 1 fej saláta,
– 3 db tojás,
– 4 db paradicsom,
– 1 fej vöröshagyma,
– 20 dkg tengeri hal,
– 1 doboz szardella,
– 15 dkg zöldbab,
– 10 db olajbogyó.
Az öntethez:
– 2 evőkanál mustár,
– 1 evőkanál ecet,
– 6 evőkanál olívaolaj,
– só, bors.
Elkészítés
A tisztított, darabokra tört zöldbabot sós vízben pároljuk puhára, a tojást pedig főzzük keményre. A salátát alaposan mossuk meg, bontsuk leveleire, szárítsuk meg. A hámozott hagymát vékonyan karikázzuk fel. Keverjük ki a mustárt az ecettel és az olajjal. Sózzuk, borsozzuk.
A tengeri halat kevés vízben pároljuk puhára. Egy nagy tálat béleljünk ki salátalevelekkel, szórjuk rá a cikkekre vágott paradicsomot, párolt zöldbabot, és a felkarikázott hagymát. A halat és a szardellát halmozzuk középre, majd díszítsük karikákra vagy cikkekre vágott főtt tojással, olajbogyóval. Locsoljuk meg az egészet kevés olívaolajjal, és öntsük rá az öntetet. Pirított kenyérrel, hűtött rozéval kínáljuk.
Jó étvágyat.