Zöldsaláta hallal

Hozzávalók

– 1 fej saláta,
– 3 db tojás,
– 4 db paradicsom,
– 1 fej vöröshagyma,
– 20 dkg tengeri hal,
– 1 doboz szardella,
– 15 dkg zöldbab,
– 10 db olajbogyó.

Az öntethez:


– 2 evőkanál mustár,
– 1 evőkanál ecet,
– 6 evőkanál olívaolaj,
– só, bors.

Elkészítés


A tisztított, darabokra tört zöldbabot sós vízben pároljuk puhára, a tojást pedig főzzük keményre. A salátát alaposan mossuk meg, bontsuk leveleire, szárítsuk meg. A hámozott hagymát vékonyan karikázzuk fel. Keverjük ki a mustárt az ecettel és az olajjal. Sózzuk, borsozzuk.


A tengeri halat kevés vízben pároljuk puhára. Egy nagy tálat béleljünk ki salátalevelekkel, szórjuk rá a cikkekre vágott paradicsomot, párolt zöldbabot, és a felkarikázott hagymát. A halat és a szardellát halmozzuk középre, majd díszítsük karikákra vagy cikkekre vágott főtt tojással, olajbogyóval. Locsoljuk meg az egészet kevés olívaolajjal, és öntsük rá az öntetet. Pirított kenyérrel, hűtött rozéval kínáljuk.

 

 

Jó étvágyat.

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen