Különleges töltött hús

Hozzávalók

– 60-70 dkg soványabb dagadó
– 30 dkg főtt, füstölt tarja vagy sonka
– 1 dl tejföl
– 1 dl fűszeres paradicsomlé
– 5 dkg reszelt sajt
– só
– 1 egész tojás
– 1 evőkanál zsemlemorzsa
– 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
– 1 evőkanál reszelt torma
(üveges tormakrémet is használhatunk)


1. A dagadót jó alaposan megmossuk, majd előkészítjük a töltésre. A füstölt tarját vagy sonkát ledaráljuk, majd összekeverjük a habosra felvert tojással, 1 evőkanál tejföllel, sóval, borssal, zsemlemorzsával, és jól összedolgozzuk. A felszúrt húsba töltjük a masszát, ezután hústűvel összetűzzük. Kívülről bedörzsöljük sóval, borssal, majd alufóliába csomagoljuk és előmelegített forró sütőbe helyezzük. 10 percig a legerősebb, majd 50 percig közepes fokozaton sütjük. A fóliából kicsomagolva a tetejét szép pirosra pirítjuk.


2. Az elkészült húst szeletelés előtt 10 percig pihentessük. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd lapos jénai tálba, egymás mellé tegyük a hússzeleteket úgy, hogy egyik se takarja le a másikat. A fóliában megmaradt pecsenyelevet keverjük össze a paradicsomlével, a maradék tejföllel, tormával, majd a húsokra kenjük. Végül megszórjuk reszelt sajttal, és aranysárga színűre sütjük.

 Jó  étvágyat.

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen