Zöldséges fasírozott
Hozzávalók
– 2 db szikkadt zsemle
– 1 közepes fej hagyma
– 2 evőkanál vaj
– 50 dkg frissen főtt borsó
– 2 db tojás
– 2 evőkanál közepesen erős mustár
– só
– frissen őrölt bors
– csipetnyi szerecsendió
– 1 csomag petrezselyem
– zabpehely a massza sűrítéséhez
– 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
– 2 tojás
– 15 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
1. A zsemléket áztassuk be vízbe. Vágjuk a hagymát apró kockára, és pároljuk a vajban üvegesre. Törjük át a borsót, egy edényben keverjük el a hagymával, tojással, mustárral. Nyomkodjuk ki a zsemléket, adjuk a petrezselyemmel és a fűszerekkel együtt a keverékhez.
2. A masszát sűrítsük zabpehellyel, formázzunk belőle fasírozottakat. Forgassuk meg először a teljes kiőrlésű lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.
3. Süssük a fasírozottak bő, forró olajban arany-barnára. A felesleges olajat itassuk le konyhai papírtörlővel, és máris tálalhatjuk.
Jó étvágyat.