Zöldséges fasírozott

Hozzávalók

– 2 db szikkadt zsemle
– 1 közepes fej hagyma
– 2 evőkanál vaj
– 50 dkg frissen főtt borsó
– 2 db tojás
– 2 evőkanál közepesen erős mustár
– só
– frissen őrölt bors
– csipetnyi szerecsendió
– 1 csomag petrezselyem
– zabpehely a massza sűrítéséhez
– 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
– 2 tojás
– 15 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

1. A zsemléket áztassuk be vízbe. Vágjuk a hagymát apró kockára, és pároljuk a vajban üvegesre. Törjük át a borsót, egy edényben keverjük el a hagymával, tojással, mustárral. Nyomkodjuk ki a zsemléket, adjuk a petrezselyemmel és a fűszerekkel együtt a keverékhez.


2. A masszát sűrítsük zabpehellyel, formázzunk belőle fasírozottakat. Forgassuk meg először a teljes kiőrlésű lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.


3. Süssük a fasírozottak bő, forró olajban arany-barnára. A felesleges olajat itassuk le konyhai papírtörlővel, és máris tálalhatjuk.

 

 

Jó étvágyat. 

 

 


Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen