Csirkebecsinált leves
Hozzávalók
– 2 csirke apróléka
– 1 csomag petrezselyem
– 1 közepes vöröshagyma
– 2 sárgarépa
– 2 fehérrépa
– 1 kisebb karlábé
– 1 kis zeller
– 1 dl tejszín
– 2 dkg liszt
-3 dkg zsiradék
– 5 dkg vaj
– bors, só
Elkészítés
A csirkét tegyük fel főni annyi vízbe, hogy éppen ellepje. A zöldséget pucoljuk meg, majd utána külön vízben tegyük fel főni, sóval, borssal ízesítsük. Közben a zsiradékból és a lisztből készítsünk világos rántást, majd hagyjuk kihűlni. A megfőtt csirkelevest kellő mennyiségű vízzel felengedjük, és berántjuk. Megsózzuk, hozzáadjuk a tejszínt, és így is felforraljuk.
Jó étvágyat.