Csirkebecsinált leves

Hozzávalók

– 2 csirke apróléka
– 1 csomag petrezselyem
– 1 közepes vöröshagyma
– 2 sárgarépa
– 2 fehérrépa
– 1 kisebb karlábé
– 1 kis zeller
– 1 dl tejszín
– 2 dkg liszt
-3 dkg zsiradék
– 5 dkg vaj
– bors, só

Elkészítés

 A csirkét tegyük fel főni annyi vízbe, hogy éppen ellepje. A zöldséget pucoljuk meg, majd utána külön vízben tegyük fel főni, sóval, borssal ízesítsük. Közben a zsiradékból és a lisztből készítsünk világos rántást, majd hagyjuk kihűlni. A megfőtt csirkelevest kellő mennyiségű vízzel felengedjük, és berántjuk. Megsózzuk, hozzáadjuk a tejszínt, és így is felforraljuk.

 

 

 

Jó étvágyat. 

Hozzászólások

hozzászólás

Hozzászólások lezárva.

Startlap
1949.lap.hu Harang.lap.hu Sztankay Istvan.lap.hu
Új hozzászólások
Időjárás előrejelzés
Hőtérkép Magyarországról


Felhőkép Magyarországról
Archívum
PageRank ikon ingyen