Fokhagymás csirke szilvamártással
Hozzávalók
– 2 kisebb csirkemell,
– só, bors ízlés szerint,
– 3 evőkanál vaj,
– fokhagyma ? ízlés szerint
– 1 pohár tejföl.
A mártáshoz
– 50 dkg szilva,
– 1 evőkanál citromlé,
– 1 evőkanál cukor,
– 1 kávéskanál őrölt fahéj,
– 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg,
– 0,5 dl vörösbor,
– 1 evőkanál liszt,
– víz.
Elkészítés
1. A csirkemelleket filézzük ki, szeleteljük fel, sózzuk és borsozzuk be. Tegyük félre, hogy jól átjárják a fűszerek. Közben a tejfölbe belekeverjük az összezúzott fokhagymát, és gazdagon bekenegetjük vele a csirkemelleket. Egy tűzálló tálat, vagy tepsit vajazzunk ki, fektessük bele a hússzeleteket, majd helyezzük a sütőbe. Kb. 40-45 percig süssük.
2. Közben készítsük el a mártást. Ehhez magozzuk ki a szilvaszemeket, keverjünk hozzá egy kis vizet, a citromlevet, a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a bort. Kb. 5 percig közepes lángon folyamatosan forraljuk. Ízlés szerint csipetnyi borssal ízesíthetjük, majd tegyünk bele 2-3 gerezd összezúzott fokhagymát. A lisztet keverjük el kb. 0,5 dl vízzel, öntsük a szilvához, és forraljuk tovább, amíg teljesen össze nem érik.
3. Az elkészült csirkemelleket szedjük tányérra, öntsük le a szilvamártással. Petrezselymes burgonya, vagy rizs illik hozzá.
Jó étvágyat.